Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co to

czerwone kropki co to jest?

Polecane posty

Gość nie wiem co to

hm wiec zauwazylam ze mam kilka takich czerwonych kropek na ciele sa male i tak jakby wypelnione krwia kiedys probowalalm jedna z nich wyciskac pare razy ale sie nie da no jak wycisne tonic nie ma ale po jakims czasie yto znowu sie pojawia wiec wycisniecie tego na dobre jest nie mozliwe nie wiem co to jest jakies rozszerzone naczynka czy jak to sie zwie no nie wiem poprostu moze wy mi powiecie?

Gość nie wiem co to
naprawde nikt nie wie?

Gość nie wiem co to
ej no niech ktos cos napisze

Gość nie wiem co to
czy nikt nie wie

Gość tak se pisze
to są zastrzały, normalka, nic z tym nie rób

Gość nie wiem co to
jakie zastrzaly? a mozesz napisac o tym cos wiecej

Gość miigotka
tez to mam na rekach i nie wiem co to .. :/

To sa tzw, petocje- nic szczególnego. Poczytaj sobie o nich na google albo gazeta pl

Gość czy ktos wie co to jest
czy ktos wie co to jest

Gość czy ktos wie co to jest
czy ktos wie co to jest

Gość ja ja ja ja
a co zrobilas ze ci zeszly? bo ja mam ale mi nie schodza

Gość kurzajki
ja mialam dwie na dloniach, lekarz powiedzial ze to malenkie kurzajki, musialam je wypalic, nie chcialam tego robic w gabinecie, wiec smarowalam przez tydzien preparatem ABE. Pieklo okrutnie ale dalo sie wytrzymac i po tygodniu zerwalam to cale cholerstwo i nie ma sladu. trzeba tylko uwazac zeby nie dostalo sie to na zdrowa skore bo to preparat bardzo silny i moga zostac blizny. Kupila mi go mama wiec znajac ja nie moze byc drogi:) popytaj w aptece o plyn ABE do usowania odciskow i kurzajek. Lepiej bedzie jak to usuniesz bo wystarczy zadrapanie w tym miejscu i bedziesz miala tego mnostwo. Na wszelki wypadek jednak odwiedz dermatologa

Gość ollllll
to poczatek rozszerznych zaknij u dermatologa

Gość betakaroten
ja mam tego mnóstwo na nogach, pojawia sie i znika juz od pół roku, byłam u lekarza, kazał brac duzo rutinoscorbinu, troche pomogło, ale musze isc do dermatologa bo przeciez nie bede cały czas jadła tabletek.

Gość no ja..
dziewczyny ja to mam od 3 roku zycia cale mnostwo malutkich kropeczek na nodze i one nie sa wypukle sa plaskie a pomiedzy nimi sporadycznie wieksze kropka czerwona juz bardziej wypukla ja wyczytalam gdzies ze to moze byc plamica jakiegos rodzaju maloplytkowa np. aha u mnie to jeszscze nigdy nie zniknelo chyba tylko jak jest cieplej to wygladaj na jasniejsze a jak zimno sa bardzo widoczne

Gość monii26
to sią naczyniaki

Gość sylwia9.11
to nie ma nic wspólnego z naczynkami... chodzę do dermatologa i on sam nie wiem co może być przyczyną powstawania tych kropek ;( ale powiedział mi znając wyniki morfologi, koagulacji oraz krwawienia i krzepnięcia krwi że to nie ma nic wspólnego z naczynkami :/ nie wiem jeszcze w jaki sposób, ale d\muszę się dowiedzieć co to jest choćby dla zaspokojenia zwykłej ludzkiej ciekawości....

Gość Munik
Świerzb.. :D Ja akurat chyba go mam ;/ i stosuje wszystko, a on wciąż jest ! ;/

Gość Domi .
No czerwone a iwesz co to ..? ;/

Gość bb..
kurcze ludzie jesli ktos mial te kropki i je wyleczyl niech sie odezwie nie mozliwe zeby nie bylo na nich sposobu przeciez od czegos to musialo wyskoczyc

Gość Nie pij tyle
to tylko wysiadajaca watroba :) A moze piweczko ?

Gość tatar152
Żadna wątroba, nic podobnego! też mam takie kropki, ale u mnie to jest spowodowane krzepliwością krwi :) spokojnie nie ma się co bać na zapas ;] od tego się nie umiera :D trochę optymizmu :):)

Gość ahoj..
tatar a gdzie masz te kropki i duzo ich masz? a i co robisz smarujesz czyms? ja tez przypuszczam ze to zwiazane z krazeniem nie takim jak trzeba. ja mam je na lewym udzie koszmar cale udo pokryte jest to bardzo widoczne ktos moze pomyslec ze jestem poparzona a to te male kropeczki oprocz tego zaczynaja mi pekac naczynka jeszcze pod tymi kropkami

Gość ahoj..
ewusia a ty napisz co ci powiedza na wizycie ok? aha i ja sie nie boje ze umre od tego u mnie to sprawa estetyczna po prostu wstydze sie chodzic z taka noga

Gość tatar152
no różnie, ale najwięcej na nogach, dokładnie to na łydkach w zimie są prawie niewidoczne, ale w okresie letnim mają bardziej intensywny kolor :( mnie to szczególnie nie cieszy, ja mam jakieś tabletki na to, które niestety są tylko z przepisu lekarza sprzedawane