Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazatata

ile dla kościelnego? bo mój jest szalony

Polecane posty

Gość zazatata

za ślub ksiądz chce 300zł, a kosciely dodatkowo 350zł!!!!!!!!!! chyba go pogięło!!!!!!!! za wystawienie krzeseł, klęczników + dywan on chce 30zł!!! jakis chory chyba! a jak u was???

Gość ja jezscze nie wiem
ale napewno nie dam mu więcej, niz 100, bo jest jebnięty równo i niecierpie go!!!!jak powie więcej, to powiem, że nie mam, i co, nie zapali świeczki?to sami sobie zapalimy

U mnie w ogole nie ma żadnego kościelnego. Ksiądz 500 zł plus pani od dekoracji kwiatami (ustawienie krzeseł, dywan, itd.) 150 zł. Ale jest to pani z kwiaciarni i nie żadna \"kościelna\", sami ją wybraliśmy i składamy się z trzema pozoistałymi parami ślubującymi tego dnia.

Gość zazatata
ale 350 zł to jest szok! wiece3j niż chce ksiadz! my chcieliśmy dodatkowo strojenie kościoła przez taką babeczkę, ona bardzo fajnie to robi ale to juz chyba ksy nam zabraknie

Gość a w ogóle to od kiedy
płaci się kościelnemu i za co bo szczerze mówiąc nigdy o tym nie słyszałam.

Gość ja jezscze nie wiem
a nie próbowaliscie mu powiedziec, ze nie macie tyle, że np wszystko sami płacicie, bez rodziców, i ze ksiądz jest ważniejszym:oprawcą"tej uroczystosci, a mniej bierze?jak nie to idzcie do ksiedza z tymi samymi argumentami, ja bym nigdy koscielnemu tyle nie dała, nie dajcie sie jakiemus walniętemu frajerowi

Gość zazatata
o ja też nie a tu poszliśmy do kościoła a on mi wyjeżdza że za wystawienie klęczników i za krzesła i za rozłożenie dywanu, czy zapalenie świec chyba i mówi z głupim uśmiechem że 350zł!!!!!!!! szczyt bezczelności!!!!! juz wiem za co sobie kupił mieszkanko ostatnio

olej i idź sie zapytać księdza czy jak nie zapłacisz kościelnemu to kleczniki nie bedą wystawione? grosza nie dac takiemu.

Gość ja jezscze nie wiem
popieram poprzedniczke:) i daj koniecznie znac, jak to sie skończyło, bo jestem ciekawa:) Przypuszczam, ze z moim K.tez nie bedzie lekko

swoją drogą jak kościół i tak będzie strojony to może ktoś z rodziny pójśc i przy okazji poustawiać te krzesła i rozłożyć dywan. to nie jest aż taka wielka sztuka i robota.

Gość smerfatka
Z tego co piszesz ksiądz wcale nie lepszy, za ślub 300 zł. Ksiądz plus koscielny= moja pensja. Chyba wolałabym wziąć ślub w piwnicy niż w kościele:P:(

Gość dgdfgrf
nie wiem ile kościelny u nas ale 100-200 zł a ślub - sam slub u księdza 400 plus zaświadczenia , zapowiedzi i inne takie

u nas kościelnemu za wystawienie krzeseł i zapalenie światła (bo przecież więcej nic nie robi) dają 30 zł, na przysłowiową dobrą wódkę. Koleżanka ma ślub za tydzień i powiedziała mu, że da 50 zł, jak znajdzie długi chodnik, ciągnący się przez cały kościół, który kilka lat temu widziała w tym kościele na jakimś slubie:-)

Gość ja tez opowiem
i jak rozwiązała sie sytuacja?wiadomo juz cos?