Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy koniecznie

Czy koniecznie kobiety muszą golić nogi?

Polecane posty

Gość ansz
Doprawdy ! Nie muszą ! Kobiety nic nie muszą ! Dlaczego same wpędzacie się w kozi róg ? Kobiety opamiętajcie się ! Trochę więcej własnego zdania. Jeżeli piszesz, że twoj chłopak życzy sobie, zebyś była wydepilowana, to chyba znaczy, że traktuje Cię jak rzecz,

Gość wertyhjgfdsdcfvb
Ja się golę ponieważ lubię mieć gładkie nogi i wszystko :P. Denerwuje mnie natomiast postawa ludzi, którzy twierdzą że to jest nie do zniesienia, obleśne, ohydne itd. Człowiek powinien mieć wolną rękę do decyzji dotyczących swojego ciała i własnej osoby. Marzę o takim świecie, gdzie ludzie nie będą potępiać innych właśnie tylko za to, że np. nie golą nóg. Niestety to tylko utopia, której poprzez ciasne umysły ludzkie świat nigdy nie osiągnie. Szkoda, że ludzie nie potrafią otworzyć umysłów na inność, tylko zatracają się w świecie ograniczonym przez innych.

Gość wertyhjgfdsdcfvb
Ja się golę ponieważ lubię mieć gładkie nogi i wszystko :P. Denerwuje mnie natomiast postawa ludzi, którzy twierdzą że to jest nie do zniesienia, obleśne, ohydne itd. Człowiek powinien mieć wolną rękę do decyzji dotyczących swojego ciała i własnej osoby. Marzę o takim świecie, gdzie ludzie nie będą potępiać innych właśnie tylko za to, że np. nie golą nóg. Niestety to tylko utopia, której poprzez ciasne umysły ludzkie świat nigdy nie osiągnie. Szkoda, że ludzie nie potrafią otworzyć umysłów na inność, tylko zatracają się w świecie ograniczonym przez innych.

Gość X_ Esteta_facet_X
Wg mnie kobieta niewydepilowana (na nogach, rękach, pod pachami i z meszkiem na twarzy) jest po prostu nieatrakcyjna i nieestetyczna. Owłosienie to domena facetów a nie kobiet :P Także kobiety, zaprawdę powiadam Wam, jeśli chcecie być atrakcyjne - depilujcie się.

Gość cyntia25
wloski na nogach laskocza przyjemnie skore na wietrze;) co za frajda! kocham swoje wlosy i cialo i dbam o ten moj ziemski pojazd w zgodzie z natura. a poza tym, kazdy z nas ma wolna wole i przyjemniej by nam sie zylo gdybysmy byli bardziej zyczliwi i wyrozumiali wobec siebie i nie smiecili np.jednorazowymi maszynkami pozdrawiam

Gość nawarra
Ja tam jestem za goleniem nóg, włoski na nogach wyglądają nieestetycznie. Maszynki nie są dobre na dłuższe używanie, bo włoski odrastają bardzo szybko. Ja depiluję za pomocą wosku, trochę irytuje mnie zapuszczanie się, dlatego też myślę czy nie usunąć je laserem. Co o tym myślicie?

Gość yyyyyyyyyyyyyy..s..s..s..syyyy
a faceci powinni siepod pachami golic bo to wyglada bardziej oblesnie niz u kobiet na nogach

Gość gumisiaA
Zdania na ten temat są podzielone,ale moim zdaniem lepiej jak to robią. Natomiast jeśli chodzi o depilację laserową to jest to dobra propozycja dla osób, które mają ciemne włosy. Przeważnie wystarcz a trzy, cztery podejścia i ma się spokój do końca życia, No i ceny są coraz bardziej przystępne, w studio laser w Poznaniu za pachy zapłaci się 300 złotych

Gość Lenzulette
W takim razie laserowe jest bardzo ekonomiczne w stosunku do wydawanych pieniędzy na jednorazówki, plastry etc. U mnie istnieje pewien paradoks. Im wiecej golę włosy na nogach tym ich mniej x)

Gość Lenzulette
Ot co

Gość Kravitz
Pierdolenie o Chopinie, ot co. Przez wszystkie tematy o depilacji na kafe/o2 przewija się kilka troli kochających "naturalne" kobiety, najlepiej o aparycji i wyglądzie pająka... A wy to łykacie jak młode pelikany ;) Co do tematu - pachy/łydki/uda - golić bezwzględnie. Pachy nawet u panów. Co do depilacji owłosienia łonowego... hm, tu już od pani/pana powinno zależeć, aczkolwiek ja lubię kobiety "ogolone" na 0, ewentualnie z krótkimi włoskami na wzgórku łonowym. Swoje lata mam (35), i do tej pory widziałem może dwie panie "au naturel" z pełnym buszem. To okropne! ;)

Gość prawie trzech
Ja jestem naturalna blondynka i nieogolona mam mniejsze owlosienie niz niejedna pani po goleniu. I bardzo zaluje, ze kiedys zaczelam golic nogi, bo kiedys mialam na nich taaki saaam meszek jak na rekach, a teraz po latach golenia wloski staly sie twardsze i ciemniejsze. A depilacja woskiem podraznia moja skore a na dodatek wloski mi wrastaja. I to nie jest higieniczne, tylko niebezpieczne dla skory, nie kaazda kobieta ma skore jjak hipopotam I zniesie codzienne golenie. Nawet mezczyzni nie lubia sie golic codziennie, tylko jak jest mozliwosc to pozwalaja skorze odpoczac. Kobiety same zakladaja sobie kolejne ograniczenia w wyscigu o wzgledy mezczyzn I pieprzenie o higienie nie ma tu nic do rzeczy. To efekt kosmetyczny a nie zabieg higieniczny.

Gość tylko delikatnych wloskow
nie powinny golic

Gość Szpincaa
kravitz-swieta racja, ale faceci tez powini golic nogi, no przeciez chodza latem w krotkich spodniach! czasem az wykreca jak sie na to patrzy. futro n gaciach tez oblesne ale ja nikomu tam nie zagladam, tylko swojemu ;)

Nogi i pachy - tak, ze względów estetycznych. Bikini - jak kto woli, wedle gustów :) Natomiast faceci nie powinni golić nóg/pach/klat. To aseksualne!

Gość kostaner
Nie muszą, nikt nie musi, ale jednak wypada, tym bardziej jeśli lubisz miniówki ;-) Zdecydowanie polecam po prostu wosk do golenia HB - jest naturalny. MNie również irytuje golenie, ale jednak przy tym wosku z kolejnymi próbami mam coraz dłużej święty spokój - coraz dłużej to odrasta. Tak więc całą tajemnicą jest systematyczność.

Gość gość
jak chcą być ducone to tak