Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itw..

Świat Książki

Polecane posty

Gość nie polecam
tę instytucję*

ja kiedyś należałam chyba przez 3 lata, a potem już miałam dość i zrezygnowałam :) kiedy zapytali dlaczego rezygnuję - powiedziałam, że co miałam kupić to już kupiłam :) tańsze książki można kupić na kkkk.com.pl lub kdc.pl dla mnie świat książki wcale nie jest tani, jak się doda koszty przesyłki to wolę iść do księgarni :D

Gość ja też należę do ŚK
już trochę czasu i też myślałam o wypisaniu się, ale stwierdziłam, że... jako członek klubu muszę zamówić przynajmniej 1 książkę z każdego magazynu... i mnie to odpowiada, bo w moim przypadku prawda jest taka, że nie poszłabym do księgarni i nie kupiła książki, bo albo "szkoda" byłoby mi kasy albo wydałabym na co innego, a tu "muszę" i zamawiam i zawsze znajde coś co mnie zainteresuje, jak nie w katalogu to na stronie netowej

Miałam konto w \"Świat Książki\", \"Klub dla Ciebie\" i \"KKKK\". Jeśli miałabym coś polecić, to to ostatnie. \"ŚwiatKsiążki\" - irytujący jest obowiązek zakupu ksiażki z każdego katalogu, czasami nie było co zamówić, ale trzeba było, bo inaczej przysyłali jakies drogie badziewie, najczęściej album z kolorowymi obrazkami z minimum treści, czyli coś, na co jestem uczulona... I w ten sposób zmuszają do niepotrzebnych wydatków. Poza tym - u nich książki sa wydawane jak dla Amerykanów - wszystkie na drogim papierze i w twardej oprawie. Po pierwsze, są przy tym ciężkie i nieporęczne, po drugie, droższe - wybaczcie, ale dla mnie w książce liczy się treść, i np. serię klasykę polską mam z KKKK - w miękkich, ale ładnych oprawach, po bardzo korzystnych cenach. I jeszcze jedno na nie dla \"ŚK\": współpracują z wydawnictwem Bertelsmann Media, które ma tłumaczy na koszmarnie niskim poziomie. robią zenujące wprost błedy stylistyczne, a zdarzają się też i ortograficzne. \"Klub dla Ciebie\" - za mało w nim książek, a za dużo innych rzeczy, żeby miał interesująca ofertę. \"KKKK\" - chyba z tych wszystkich najlepszy. A tak w ogóle - najlepsze i najtańsze książki, jakie mam, kupiłam na Allegro. :-) I tego się ostatnio trzymam.

Gość itw..
dziekuje za dyskusje. ja musze przyznac ze malo tu ksiazek "branzowych" malo sztuki, architektury (przynajmniej dla mnie). kogos kogo interesuja komputery tez niewiele tu znajdzie. chetnie bym sie zapisala, ale repertuar jest dla mnie zbyt ubogi... z ksiegarni internetowych polecam www.wysylkowa.pl nie porownywalam ze wszystkimi ksiegarniami, ale jak na razie jestem najbardziej zadowolona zarowno z ceny, kosztow przesylki, jak i swietnej obslugi.

Gość Krystek5
Moim zdaniem żaden klub książki nie jest lepszy od dobrej księgarni internetowej. Ostatnio zakupy robię na www.zmysl.com . Niesamowite ceny, ciekawe pozycje i szybko dostarczona paczka.

Gość Klupss
Weszłam właśnie na tę polecaną stronę Zmysł i co? Na wstępie razi błąd ORTOGRAFICZNY!!!!!! Cytuję: "(...) ZaleRZy nam (...)" O czym to świadczy???

Moja ciocia kiedyś należała do Świata Książki. Zawsze powtarza, że książki nie były tańsze, a w niektórych przypadkach nie raz o wiele zdroższe. Przynależność do klubu jest "zobowiująca". Zrezygnowała z uczestnictwa w tym klubie w szybkim czasie. Teraz dużo książek kupuje na selkar.pl i tam faktycznie są tańsze, bo sama często w tej księgarni kupuję. Ceny książek naprawdę są o wiele niższe niż w innych księgarniach.

Gość ewws
Gorąco polecam. Książki są dużo tańsze, wybór jest ogromny, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Poza tym karta członkowska gwarantuje również zniżki w wielu innych miejscach typu Speak up, Galeria Cetrum, i wiele innych. A odejść z klubu można kiedy się chce.