Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itw..

Świat Książki

Polecane posty

Gość itw..

kto z was nalezy? oplaca sie? ksiazki rzeczywiscie sa tansze?

Ksiązki nie są tańsze , a przynalezność do kluby jest \"zobowiazująca\" tzn. musisz kupowac ksiązkę z katalogu w danym terminie.

Gość pil piwo z kolegami
nie sa tansze??? to skad niby ja majac srebrna karte mam ksiazki czasem nawet po polowie ceny? ;) Oplqaca sie, ja jestem juz strasznie duzo czasu, a kupic ksiazke raz na cztery miesiace, to zaden wydatek ;)

Gość itw..
no wlasnie jak przegladalam to ksiazki warte 24zl ksoztuja okolo 19 zl... ale slyszalam, z\e nie da sie wystapic z teg oklubu, jak sie "odwidzi" czy t oprawda?

Gość pil piwo z kolegami
to juz mowi samo za soebie "Jestem nudziarą" Monika Szwaja w Klubie 19.90 zł cena det. 26.00 zł 26-19= 7 zl. Teraz moze to nie majatek, ale gdy np zaawiasz album za 50 zl, to sie okazuje, ze oszczedzasz 30 zl. Z biegiem lat dostajesz karty rabatowe i wtedy placisz jeszcze mniej.

Gość pil piwo z kolegami
w jakie pierdoly wierzycie :) nie da sie wystapic z klubu???????? Matko :O jak to sie nie da, co to jakas seta jest? Oczywiscie, ze sie da, jak tyko ma ochote, ale prawda jest taka, ze jesli rzeczywisicie jestes pasjonata ksiazek, to nie bedziesz chcial wyjsc :)

Gość nie polecam
Ja założyłam sobie kartę i kupiłam 2 książki, każda była po połowie ceny. Od razu po kupnie książek zrezygnowałam z członkostwa. Wkurzały mnie te wieczne maile, przesyłki, żądania kupna książek. I w końcu wysłałam im maila, że wylatuję za granicę i nieprędko wrócę. Wolę kupować książki w księgarniach internetowych. Tutaj przynajmniej mają wszystkie pozycje i w dodatku książki często są za złotówkę:P

Gość itw..
jejku - jestem pasjonatka i do tej pory inaczej zdobywalam ksiazki, a poniewaz o ŚK slyszalam same zle rzeczy to tupytam :P co w tym zlego...?

Gość pil piwo z kolegami
19.06] 06:36 nie polecam Ja założyłam sobie kartę i kupiłam 2 książki, każda była po połowie ceny. Od razu po kupnie książek zrezygnowałam z członkostwa. Wkurzały mnie te wieczne maile, przesyłki, żądania kupna książek. KLAMCA!!! NIKT NIGDY DO NICZEGO NIE ZMUSZA, JA TEZ JESTEM NA LISCIE MAILINGOWEJ I DOSTAJE MAILA RAZ NA MIESIAC Z OFERTA, PROMOCJAMI, NIKT DO NICZEGO NIE ZMUSZA!!! Same zle rzeczy, nie wiem dlaczego komus mialoby sie nie podobac czlowkostwo w Swiecie ksiazki. Jedynym warunkiem jest to, ze raz na kilka mieisiecy kupisz ksiazke. To wszystko. Ja jestem tam juz tyle lat i nigdy sie nie zawiodlam. "I w końcu wysłałam im maila, że wylatuję za granicę i nieprędko wrócę. Wolę kupować książki w księgarniach internetowych. Tutaj przynajmniej mają wszystkie pozycje i w dodatku książki często są za złotówkę" ŚK te ma ksiagarnie internetowa ze wszytkimi pozycjami ;) tez mozna kupic ksiazki za zlotowke ;) jak sie komus nie podoba z zasady, to niczym nie zadowolisz :)

Gość pil piwo z kolegami
swoja droga smieszna sprawa. kupila dwie ksiazki za pol ceny i juz jej sie nie spodobalo ;) a moze czytanie sprawia ci taka trudnosc, ze swiadomosc przynalenosci do czegos, co zwiazane jest z ksiazka napawa cie obrzydzeniem? Tak jak mowie, ja jetsem w SK wieeeeele lat, mam srebrna karte i nigdy sie nie zawiodlam. A te opowiesci, to jedynie nakrecanie konkurencji, lub legendy sprzed prawie 10 lat, kiedy Polacy po fali naiwnosci, przesi w opozycje i we wszystkim doszzukiwali sie podstepu.

Gość itw..
pil piwo z koelgami, a wlasnie - jak tu wyglada pod katem zaopatrzenie ksiazkowego? duzo tego maja? :)

Gość pil piwo z kolegami
najlepiej wejdz na www.swiatksiazki.pl nie wiem co interesuje Ciebie, wiec sama mozesz najlepiej to ocenic. Ja zawsze znajduje dla siebie mnostwo pozycji. Interesujac sie sztuka moge powiedziec, ze maja zaplecze. Tak samo z historia czy literatura piekna. To moje ukochane pozycje, wiec to tutaj jest ;) zapoznaj sie sama :) ja osobiscie polecam.

Gość pil piwo z kolegami
ok, ja zmykam, bede wieczorem. Gdybys miala jeszcze jakies pytania to smialo, ja napisze prawde obiektywna.

Gość itw..
to bede musiala pr\zjerzec. a czy jezeli teraz nie ma jakiejs ksiazki, to istnieje prawkodopobienstwo, ze niedlugo bedzie? szukalam "anatomii dla artystow" i nie ma tego niestety.

Gość nie polecam
pił piwo z kolegami-----> to piwo chyba wyżarło Ci kawałek mózgu, bo na inteligencję na pewno podziałało. Nie jestem może tytanem intelektu, ale czytać lubię. To chyba moja sprawa gdzie zaopatruję się w książki, prawda?? Ja tylko wyraziłam swoje zdanie na temat ŚW i tyle.

Gość bo jak tepak
zapisala sie dla ksiazek a wypisala dla maili :) widac, co czyta :) ksiazki pewnie na prezent byly lub dla dekoracji ;)

Gość itw..
ale tka powaznie to poporuwnywalam sobie tytuly i ceny w roznych ksiegarniach. ŚK: Jak podwyższyć swoją inteligencję Harry Alder w Klubie: 19.90 zł cena det.: 24.90 zł i teraz ceny z innych ksiegarni internetowych: Jak podwyższyć swoją inteligencję Harry Alder Nasza cena: 21.16 zł Jak podwyższyć swoją inteligencję autor: Harry Alder wydawca: Świat Książki cena rynkowa: 24,90 nasza cena: 22,41 Jak podwyższyć swoją inteligencję Dziedzina: Poradniki Autor: Alder Harry Cena: 19,00 zł (bez rabatów) przykladowa ksiazka i pokazuje ze roznicy w cenie nie ma zbyt duzej. Ineresuje mnie ejszcze jedna sprawa: poniewaz nie znalazlam dwoch ksiazek, ktorych od jakiegos czasu szukam, chcialabym sie dowiedziec jakie sa szanse, ze pojawia sie one w jakims po czasie w ŚK

Gość itw..
swoja droga - ciekawe co to jest "cena rynkowa" skoro zadna ksiegarnia nie sprzedaje po tje cenie ksiazek...

Gość swoja droga ciekawe
dlaczego nikt nie mowi o kosztach wysylki?

cena rynkowa to ta w ksiegarni. Z normalnej ksiegarni, w budynku, z pania przy kasie ;) ja w swiecie ksiazki tez jestem wiele lat i zawsze zamawiam po 5 - 6 ksiazek :) jestem zadowolona, nie wiem skad te oburzenia i zle opinie :O kiedy bedzie w swiecie ksiazki to co chcesz? napisz maila i zapytaj ;)

Gość itw..
kurka wodna no, a jak wyglada z repertuarem ksiazek? czy nowosci sie czesto zmieniaja? jak przegladalam tak na szybko to w kazdej kategorii bylo tylko okolo 50 pozycji (oczywiscie zalezy od kategorii) to chyba nie jest zbyt duzo, zwlaszcza, ze czesc i tak nie przypadnie nam do gustu. jak czesto pojawiaja sie nowe ksiazki?

Gość swoja droga ciekawe
jak to czym?.. no natura, kurcze :O w sumie, na to samo wychodzi nikt nie przysle zadarmo i co czlowiek ma zrobic, jesli zadna z pozycji go nie interesuje w kolejnej ofercie?

Gość itw..
a cyz mozna dostac tu ksiazki angielskojezyczne?

wg mnie NIE WARTO ! Moja rodzina ma już srebrna kartę, a najlepsze jest to, że wcale nie bylismy tam 5 lat hehe. Mój tatuś kiedys sie tam zapisał- po około 2 latach jak mieliśmy błekitną karte to złozylismy rezygnację (mozna normalnie zrezygnowac), a jak mineło te 5 lat od daty zapisania się to zadzonwili do nas czy nie chcielibysmy ponownie wstąpic do klubu bo zostałaby przysłana nam karta srebrna itp. No więc zgodizlismy się i aktualnie znów jesteśmy członkami klubu :/ ale moja mama planuje namówic tatę aby zrezygnować bo: - ceny z reguły wcala nie sa tak konkurencyjne- czesto moja mama na mieście znalazła tą samą ksiązkę taniej - napalalismy się na tą srebrna kartę, a trzeba przyznać, że ksiązki, które są tańsze z tymi kartami są z reguły w ogóle nie znane, albo jakieś buble, rzadko kiedy jakis hit czy coś fajnego :( - koszty przesyłki ok. 7-10 zł więc często ksiązki, które mój tato kupuje nawet tam taniej wychodza drożej niż w sklepie. - no i trzeba kupić bodajże 1 książkę w sezonie-, a czasem naprawde z tamtych pozycji nie mamy co zamówić- nie wiem może to tylko moja rodzina nie widzi tam nic dla siebie już, a jeśli się nie zamówi to oni chyba wysyłają jakąś ks. sezonu czy cos... w kazdym razie wybór większy w skięgarni i wychodzi nas to taniej i nie jesteśmy zobowiązani kupowac tego czego nie chcemy więc chyba zrezygnujemy z św. To tyle, ale się rozpisałam ale gaduła ze mnie :)

Gość zalezy co kogo interesuje
ja w sezonie mam zamowienie skladajace sie z 4 ksiazek najmniej. akt, nie jestem czlowiekiem, ktory czyta to, co mu kaze moda czy towarzystwo, to klub dla osob z zaintereowaniami.

Wszystko zależy od tego, jakie książki się lubi, no i czy macie na ksiązki dużo miejsca. Ja mam niestety małe możliwości przechowywania, więc coraz częściej myślę nad tym, czy jest jakieś miejsce np w sieci, gdzie możnaby się powymieniać przeczytanymi ksiązkami, oczywiście w dobrym stanie. Ja do klubu nie należę, bo ilekroć dostaję ofertę, nie znajduję akurat tego, co chciałabym mieć na stałe, ale muszę powiedzieć, ze bezczelnie wykorzystuję koleżankę, ktora należy do klubu i podczytuję to, co ona kupuje

Ja naleze;) ksiazki faktycznie sa troche tansze , sa jeszcze tansze jak ma sie karte klubowicza ale jak dochodza do tego koszty przesylki to praktycznie wychodzi na to samo

Gość nie polecam
Żal dupę ściska, że czytam ksiązki?? Ja kulturalnie wyraziłam swoją opinię, że nie widzę sensu kupowania w Świecie Ksiązki skoro 15x tańsze są książki w necie. Książki ze ŚK są co prawda tańsze o połowę, ale dla mnie z 80 zł na 40 to i tak drogo, dlatego kupuję w necie i mam tą instytucję jaką jest ŚK gdzieś. Nie wiem czemu Wy tak zachwalacie ten ŚK, czyżby tu siedzieli pracownicy tej księgarni, wciskający towar potencjalnym czytelnikom?? bo innego wytłumaczenie nie widzę. Ja często spotykam się z negatywnymi opiniami na temat ŚK, a sama też nie byłam zadowolona.