Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

guzek w zuchwie wielkości fasolki, co to jest? węzeł chłonny?

Polecane posty

hej, mam pytanie, czy mial ktos moze taki problem: po prawej stronie żuchwy mam guzej wielkosci fasolki, powieksza sie gdy jestem przeziebiona i gdy boli mnie gardlo, dodam że pojawił mi się po grypie(ciężkiej) i od tej pory jest caly czas, czasem nawet boli gdy go dotykam, mam 18 lat wiec nie wydaje mi sie ze to cos bardzo powaznego w tym wieku to chyba niemozliwe. Jak myslicie?

Ja miałam kiedyś tylko że bezbolesne. Okazało się że towymik wirusa toksoplazmozy. A jeżeli bolą to na pewno jest to jakiś stan zapalny:-) A pytałaś lekarza? Co On na to?

Gość toksoplazmoza
toksoplazmoza - to nie wirus:-O to pierwotniak...

Gość Pati....
ze to nic groznego, ale co to jest to nie powiedzial, a tylko dotknal i stwierdzil ze to nic, kurde jak moga istniec tacy lekarze, przeciez nie jest jasnowidzem

Sadzę że jeżeli Cię to boli to nie jest to nic poważnego ale na wszelki wypadek można zrobić usg, które powinno wykazać jaki charakter ma ten powiększony węzęł:-) Pozdrawiam

Gość ooliwka
ja mam cos takiego od pewnego czasu... moze od tygodnia to zauwazylam... zaczyna bolec.. i jest na rzuchwie kolo ucha.. wielkosci fasolki.. neiwiem co to moze byc... nie bylam chora ostanio na nic... czasem zdarza mi sie miec ostre bole glowy powodujace wymioty... tak raz na miesiac.. czesto chodze do solarium i duzo opalam sie wlecie... boje sie ze to jakis rak.. opiszcie..

Gość lkfgjotyur9otjrdl
mam guzek miedzy sliniankami i bylam u lekarza, robili mi usg i sie okzalo ze to lekko powiekszony wezel chlonny i ze niektorzy tak maja, ze nawet lekka infekcja powoduje powiekszenie wezlow najlepiej jak zrobicie badania, chocby badanie krwi i usg a co do wieku to nie wiem czy to ma jakies znaczenie, moja kolezanka miala guzka w piersi w wieku 16 lat... na szczescie niezlosliwy