Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglia

callanetics

Polecane posty

Gość olalalalala
to fajnie, dla mnie nudne sa te cwiczenia ;-) ale i tak je robie, nie wydziwiam , bo wiem ze sa dobre

Gość olalalalala
ja kiedys spotkalam sie z pania w Londynie ktora jako jedna miala uprawnienia do prowadzenia cwiczen w szkole callanetics, i ona mi powiedziala aby w 1 tyrmestrze nie cwiczyc brzuszkow, wszytskie inne cwiczenia tak tylko nie brzuszki, dopiero po 1 trymestrze mozna je cwiczyc. Ja tylko powtarzam co ta Pani mi mowila, zreszta na plycie z Callan P jest napisane aby po zadnym pozorem nie robic brzuszkow w pierwszym trymestrze, szkoda bo moj brzuch wrecz krzyczy o te cwiczenia....a jak zajde to sama nie wiem

Gość malagwiazda3
Ania66 dzieki za odpowiedz i zazdroszcze takiego zapalu do cwiczen:) Ja cwiczylam jakis okres temu, ale jakos tak wyszlo, ze przestalam, mam plytke jak i ksiazke. Wy dziewczyny przygotowujecie sie do ciazy, a ja wlasnie po ciazy tzn 6 m-cy. Od jutra ponownie zaczynam cwiczyc z tym, ze nie codziennie, bo bede tez cwiczyc na orbitreku, w kazdym razie bede zdawac relacje i mam nadzieje, ze Wy tez! moze ten watek znowu zacznie"dzialac" dzieki nam? pozdrawiam

Gość ANKA 74
Witajcie dziewczyny. Ktoś, może nazwie mnie maniaczką, ale jak na razie ćwiczę co dziennie, bo akurat pozwala mi na to czas. Jak zdarzy się, że nie będę mogła to nic strasznego. Musicie przyznać, że kiedy na początku widać szybciej efekty to aż się chce ćwiczyć. Dziś jest 9 raz jak ćwiczyłam. (zaliczyłam już dziś 50 min.) no i czuję się super, zero zakwasów. Kości się lepiej wyginają, a tłuszczyk na brzuchu jakby się oddzielił od mięśni i odstaje. Mój mąż stwierdził, że sam brzuch jakby mi się powiększył. Jak nacisnę to pod spodem czuję twarde mięśnie. Nie wiedziałam wcześniej, że można w ten sposób sobie pogadać. Od nowego roku mam więcej czasu, no i mogę o siebie bardziej zadbać. Przygotowuję się do drugiej ciąży

Gość ANKA 74
Będę teraz codziennie zaglądała do was. Pozdrawiam, życzę efektów

Gość olalalalala
ja dzis po pracy tez bede namietnie cwiczyc ;-) juz sie nie moge doczekac ;-)

Gość Ania66
Anka 74 - bardzo często się zdarza, że jak zaczynasz ćwiczyć callanetics, mięśnie ,,zabierają się do roboty" i w niektórych miejscach mogą pokazywać się jakieś ,,nierówności". Ale po jakimś czasie zobaczysz, że wszystko pięknie się wyrówna.

Gość malagwiazda3
Hej dziewczyny, ja jeszcze dzisiaj nie cwiczylam, zajecia teraz opieka nad dziecmi, takze dopiero poznym wieczorem. Mam pytanko do was czy jak robicie brzuszki to czy was tez kark boli?? zrobic zrobie, ale po jakims czasie musze trzymac rece na karku:/, czy po jamis czasie mi to przejdzie?? a jeszcze jedno nie wiem co jest z moimi plecami tzn w dolnej czesci po lewej stronie jak jest to rozciaganie to zrobie troche, ale chwile pozniej tak mnie krzyz bolitakze musze do przody sie wygiac, zeby rozciagnac ta czesc. Zalezy mi na cwiczeniach, czy to przejdzie?

Gość Ania66
Malagwiazda3 - jeśli chodzi o to rozciąganie w bok (rozciąganie talii) to pamiętaj, że nie schylasz się za każdym razem w bok, tylko już zgięta, z ręką nad głową, wyciągasz się o 1-2 cm w bok (jakbyś chciała po coś sięgnąć). Może Ty za bardzo szarpiesz tułowiem w bok? Natomiast jak robisz brzuszki, to podnosisz z podłogi tylko górną część ciała, krzyże są przyciśnięte do podłogi. I to też nie może być szarpanie, tylko drobne 1-2 cm ruchy do przodu z tego najwyższego położenia. Jak po iluś razach poczujesz, że masz dość, to zawsze możesz przytrzymać się na chwilkę rękami kolan (nie opuszczając pleców na podłogę!). Jak odsapniesz, to robisz dalej. Może za bardzo się forsujesz i stąd ten kark Cię boli.

Gość ANKA 74
Hej, malagwiazda3. Ja też mam taki ból w karku jak robię brzuszki. Wygląda to tak jakbym nie miała siły utrzymać głowy. Mam nadzieję, że wzmocni mi się kark i szyja i nie będzie z tym problemu.

Gość ANKA 74
Ania 66, masz racje, wszystko co napisałaś o callanetics to prawda. Kiedyś sama tego doświadczyłam, 3 m-ce ćwiczeń i rewelacja. Wszyscy pytali jak to zrobiłam po ciąży. Ciało było jak u sportowca, teraz mam nadzieję, że zanim zajdę w ciążę to zdążę też tak wyglądać, jeśli nie to odpuszczę sobie po urodzeniu. Na razie mam zacięcie , a jak będziemy się tu wspierać to na pewno coś z tego wyjdzie. Tylko coś nas mało , no i słabo piszecie.

Gość malagwiazda3
Aniu66 wlasnie o to chodzi, ze raczej poprawnie robie, cwicze z plyta dvd, robie male ruchy, poza tym to tylko z lewej strony mam ten bol, a co do brzuszkow to podnosze gorna czesc tulowia to tak jak Anka74 pisala z ta glowa, to tak jakbym nie moga glowy utrzymac w gorze, tzn przy klatce piersiowej nawet trzymanie za nogi nic nie daje,najwidoczniej mam slaby kark tylko jak temu zadzialac, zeby sie wzmocnil? Anka 74 dokladnie mam tak samo i mam nadzieje, ze w koncu to przejdzie.

hej dziweczyny od przeszlo 2 tygodni ćwiczę callana co drugi dzien.przez przypadek wyszukalam taka forme sportu.z chomikuj sciagnelam sobie film z bojarska i zaczelam cwiczyc.wydaje mi sie ze widze male postepy-jakby szczuplejsze nogi.fakt gdybym widziala w jakims fitnes takie cwiczenia nigdy bym sie na nie nie zapisala.bo stwierdzilabym:ze nudne i jak mozna schudnac cwiczac w takim tepie.ale gdy pierwszy raz cwiczylam to ledwo ledwo do 100 doliczylam-a na drugi dzien wszystko mnie bolalo-zreszta nawet w trakcie wykonywania cwiczen.drugim razem to niestety bylo o wiele gorzej.nawet gdy dzisiaj cwiczylam na miesnie brzucha musialam robic male przerwy.czy wy tez tak macie?jednego dnia wykonam wszystkie brzuszki po 100 a innego musze z przerwami.pozostale ida mi normalnie.chcialam sciagnac z callan p po polsku ale nie mam odpowiedniego programu.ona troche wolniej wykonuje te cwiczenia niz bojarska.

Gość ANKA 74
Witaj, Pati. Mam prośbę, ja też ściągnęłam bojarską z chomikuj, ale nie mogę go otworzyć. cały czas ćwiczę na youtubie z callan p. Napisz jak to zrobiłaś. w jakim programie otwierasz.

Gość ANKA 74
A jak tam Olalalala, ćwiczyłaś wieczorkiem po pracy? Pewnie, że nie łatwo się zmobilizować po pracowitym dniu! Ale co się nie robi żeby zobaczyć efekty, no nie? Ja zaraz zaczynam, wróciłam już z pracy i dom jest pusty, tak najlepiej!

Gość biedronka po 30
Dziewczyny jak jesteście w stanie zrobić te wszystkie ćwiczenia?? Ja odniosłam totalną klęskę:( Nie dość, że ćwiczenia powtarzam do góra 10-20 razy, to trzęsę się jak galareta:( Moje mięśnia czy ścięgna są przykurczone jak u staruszki. Proszę podzielcie się wrażeniami i zmobilizujcie do dalszej walki. Czy ten stan minie i kiedy? Wstyd mi za siebie:(

Gość malagwiazda3
Witajcie:) Biedronka nie przejmuj sie mi tez na poczatku bylo ciezko, ale z czasem bylo coraz lepiej, takze cierpliwosci, jak nie dajesz rady to odpocznij na chwilke i jak bedziesz lepiej sie czula to robisz dalej te cwiczenia. Pati mam do Ciebie ta sama prosbe co do callan. z Bojarska ja mam plytke z callan, ale chcialabym zobaczyc jak sa te cwiczenia z Bojarska, ale niestety nie moge sciagnac, czy moglabys mi doradzic jak to zrobic? Z gory dziekuje:*

Gość ANKA 74
Cześć Biedronka, nic się nie martw, początek naprawdę jest okrutny!!! Z dnia na dzień jest coraz lepiej... Niestety trzeba się namęczyć żeby coś uzyskać. Trzymam za ciebie kciuki zwłaszcza że pogoda zimowa nie sprzyja nam . Chciało by się posiedzieć przed telew. pod kocykiem..., ale wiesz co , ja sobie zawsze po ćwiczeniach robię sobie pół godz. laby i wtedy jakoś łatwiej mi się zmobilizować do wysiłku. Trzymaj się, wytrwaj z nami , a zobaczysz i poczujesz efekty.

Gość ANKA 74
Dziewczyny, jesteście? Gdyby któraś miała pomysł na płytę z bojarską, ale nie kasetę vhs , bo nie mam odtwarzacza, to proszę dajcie znać.

Gość olalalalaa
cześć Wam , tak ćwiczyłam wczoraj, trudniej było bo mąż siedział w pokoju, ale cóż nie ma , że boli...dziś juz jestem tez po ćwiczeniach....ja zobaczę dopiero po 1 miesiącu czy jestem szczuplejsza..., ja biegałam od września regularnie, ale w grudniu miałam operacje i przestałam , znów musze sie zabrać za bieganie, bo to cardio ;-), ale czekam az się troszkę cieplej zrobi, zacznę pod koniec lutego...

Gość olalalalala
no i co? nikt juz nie cwiczy?ja wczoraj zrobilam 1 dzien przerwy, dzis znow godzinka...

Gość malagwiazda3
Czesc , mi niestety nie wychodzi tzn nie mam kiedy, bo dzieci mi nie daja, a jak maz przychodzi z pracy to jestem padnieta i nie mam ochoty cwiczyc o 23 godz:/ , ale od jutra biore sie za siebie i nie ma, ze boli. Pozdrawiam was wszystkie:)

Gość niunia99
hej:) witam wszystkie "nowe"dawno do was nie pisałam,ale ćwicze !!!! bardzo nieregularnie ale staram się przynajmniej 3x w tygodniu ,ćwicze z bojarską ale trochę nudne sa juz te ćwiczenia,dla wiekszej przyjemnosci cwiczenia wyłaczam głos mariolki i wpłaczam swoje ulubione melodia ,naprawde jest o wiele przyjemniej,pojęłam wkońcu o co chodzi ,nadal mam problemy z tymi cwiczeniami z prostymi nóżkami nie wyprostuje ani na stojąco ani na leżąco,mam chyba jakiś przykurcz,ćwiczenia są naprawde rewelacyjnewidać efekty ja cwicze juz drugi miesiąc i ubyo mi parę cm,wytrwałości zycze wszystkim paniom a sobie najbardziej pozdrawiam:)

Gość olalalallala
Bojaraska ma dodatkowe cwiczemnia, nudne tak jak C. P. , Bojarskiej jest bardzie4j zaawasowany niz 10 yunger...pewnie w super callan..sa te dodatkowe cwiczenia, z kleknieciem na kolanie i wymachem nog, aoba sa nudnawe ale je robie...

Gość olalalalaa
właśnie zakończyłam 1 godzinke z callanem ;-) uff, jutro rano tez zrobię ;-)

Gość olalalalaa
kurcze gadam tylko do siebie , dziś znów zrobiłam jedna godzinkę z callanem ;-), moje ciało jest już bardziej zbite, ale czy straciło w centymetrach jeszcze nie wiem, zobaczę za miesiąc...

Gość biedronka po 30
Kurcze, dziewczyny podziwiam was za to ćwiczenie. Ja po dwóch "godzinach" jeśli można to tak określić jestem całą obolała. Mało tego, boli mnie mięsień nad kolanem po wew. stronie ud. Czyżby jakaś kontuzja?? Ćwiczenia natomiast to istna porażka- max 20 powtórzeń..... Jednak skądś te zakwasy mam?;) No nic, będę nadal próbować, bo mam chęci:) Pozdrawiam Was ciepło:)

Gość niunia99
ja już troche dłużej ćwiczę i zakwasów nie mam, ale jak sobie przypomnę pierwsze godzinki to faktycznie czułam kazdy mięsień,ale trzeba się przełamać i rozćwiczyć te obolałe mięsnie,tryzmam kciuki i zaraz ide ćwiczyć powodzenia :)

Gość julianna2009
Dziewczyny mam pytanie i ogromną prośbę zarazem :) Poszukuję filmu z zestawem ćwiczen callanetics i nigdzie, naprawdę nigdzie nie mogę znaleźć. Kasety wideo jakie znalazlam na allegro odpadają bo nie mam odtwarzacza video. Jeśli któras z Was ma taki zestaw na płytce ( chętnie odkupię) albo moze mi poradzic gdzie mogę je zmależć w necie BEDĘ OGROMNIE WDZIĘCZNA :) Odezwijcie się kobietki kochane :)

Gość olalalalaa
Witam , ja jestem raczej wycwiczona, ale jak zaczelam cwiczyc z Bojarska to pamietam byly to dla mnie torury, ona robi taaak pooowoli....ja tez robilam mniej powtorzen, noga trzesla mi jak galareta, jak czasami mam dluzsza przerwe to tylko po 1 godzinie mam zakwasy, a potem juz normalnie... ja mam plytke orginal i nie moge przegrac z niej , ja kupialm na amazon, tanie na maxa.