Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dziewczyn

ile najdłużej wytrzymała Wam róża????

Polecane posty

Gość do dziewczyn

Pewnie dziwne pytanie ale takie mam :) Ile nadłużej pozostała świeża róża, ścięta i postawiona w flakonie z wodą??? Ile taka wytrzyma????

Gość ciachnij koncowke
ukosnie-wtedy wytrzyma dluzej...podobno dobre tez robi dolanie zwyklego chloru odrobinke(takiego chloru do czyszcenia wc)-kolezanka kwiaciarka tak mi doradzala ale tego z chlorem jeszcze nie testowalam

Gość Jaś Kat
Hmm ostatnia Róża którą sciełem wytrzymała 3 dni, potem zaczęła śmierdzieć. Ale to moze wina much ?

Gość do dziewczyn
moja wytrzymała 11 dni... i w ciągu 1 dnia padła :( a jeszcze wczoraj była świeżutka...

Gość do dziewczyn
ehhh.. nie jedenaście a 8 :P też głupoty plotę ;)

Gość do dziewczyn
Kurcze a może powinnam umyć nogi przed wejściem do pokoju ? W końcu 11 dni bez podmywania mogło być przyczyną zwiędnięcia ?

Gość do dziewczyn
bardzo śmieszne podszywaczu :P

Gość Klemens
Moja Róża to miała ze 70 lat jak przeniosła się na Łono Abrachama.

Roza to nie... ale gozdzika kiedys dostalam i siedzial w wodzie ponad miesiac. Coprawda uschlo mu wszystko ale zaczely odbijac jakies pedy i tak siedzial, siedzial... az mi kolezanki wywalily, bo im juz smierdzial :P

Gość manius21
Czy możliwe jest żeby róża wytrzymał 22dni i dalej stoi w wodzie nie była podpisana i nic do wody nie było do sypywane dałem ja koleżance na 1 naszym spotkaniu wiadomo jest trochę pod schnieta jest bardziej zywa i nic niesśmierdzi

Gość manius21
Róży się niby nie szuszy bo się wszystko za szusza w miłości i znajomości::-)

Gość gość
moja stoi szesnasty dzień i wygląda prawie jak nowa

Gość gość
Jeden bukiet róż raz miałam około 2 tyg., po czym zasuszyły się. Tak przeważnie parę ni się trzymają i opadają płatki.

Gość gość
ścięte, w pąkach róże, wytrzymają do 2-3 tygodni ale: trzeba je codziennie podcinać troszkę POD wodą, nigdy na sucho. Zauważ że po podcinaniu łodygi pod wodą, z łodygi unoszą się bąbelki, tak róża pobiera wodę. jeżeli się ją przytnie na sucho, to dołodygi dostaje się powietrze i "zatyka" łodygę a róża więdnie. W chłodny miejscu róże postoją bez opadania płatków do 3-ch tygodni. Zauważcie że w kwiaciarniach róże i inne kwiaty stoją w "lodówce" długi czas. Powodzenia

Gość gość
Dostałam różę na dzień kobiet i zaczyna wiednac dopiero teraz czyli 20 dni. Nie podcinalam jej, tylko raz zmieniłam wodę. Jak ja dostałam to była już dosyć rozwinięta więc stała wyjątkowo długo.

Gość gość
Może i to nie możliwe ale róża którą kupiłem matce stoi właśnie 3 tydzień. A najlepsze jest to że nie opadł ani jeden płatek jedynie rozwineła się i jest jeszcze piękniejsza.

Gość Sao

Szczerze wiem że pewnie mi nie uwierzycie

Moja wytrzymała ok 10 miesięcy (w tamtym momencie nie wiedziałam niczego o hodowli róż, po prostu wstawiłam do wody, bez cięcia łodygi na dole o te słynne 45°), cały czas z łodygi wychodzą liście, a z korzenia takie małe coś, jakby korzenie (krótkie, małe) są gesto, blisko siebie umieszczone, wie ktoś co to jest?