Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna 90

Drogi ten aparat na zęby?

Polecane posty

Gość bezradna 90

Nie od teraz mam krzywy zgryz. Nie jest tragicznie, ale chcialabym, aby moje zeby byly piekniejsze. Zastanawiam sie nad kupnem aparatu, ale mam wiele pytan i watpliwosci. Np: 1 jaka jest cena 2 jak dlugo sie go nosi 3 ile miesiecy mniej wiecej czeka sie w kolejce na zalozenie 4 czy zalozenie boli 5 czy noszenie jest niekomfortowe?? 6 jakie sa rodzaje aparatow 7 czy wam sie one podbaja i czy nie smieszylaby was laska w aparacie 8 A TO MOJ ZDECYDOWANIE NAJGORSZY PROBLEM Z TYM ZWIAZANY- matka nie chce mi pozowlic na aparat bo uwaza ze jest i on niepotrzebny i ze za duzo z tym problemow, nie wiem jak ja przekonac, ja naprawde mysle o tym o kilku lat! BLAGAM O PODRZUCENIE JAKIEGOS POMYSLU!!

Gość w kolejce
jakiej kolejce? płacisz i masz , moja znajoma coś koło 2tys i ma.

Gość bezradna 90
slyszalam ze na taki aparat mozna czekac np pol roku. I jeszcze mnie troche pewna rzecz martwi- czy po zalzoeniu trzeba chodzic na jakies przeglady kontrolne?

Gość zajadacz
nie wiem kto ci takie bzdury pie****

1) ok. 1.5 - 2 tys. za łuk. Plus jakieś 100 zł za wizytę, raz w miesiacu. 2) Zależy od wazdy zgryzu. Rok - trzy lata. Pierwsze efekty widać dość szybko, zalezy od tego jak zeby sa ustawione. 3) Prywatnie - nie czeka się, choć przygotowanie szczęki może trwać ok. miesiąca. 4) Nie, nie boli. Chyba, że wcześniej np. będą przesuwać lekko zeby. 5) I tak i nie. Dość nieprzyjemny jest tydzien po wizycie - przykręcane są wtedy druty i, w skrajnym przypadku, możesz przez tydzień jeść wyłącznie papki. Osobną sprawą są kłopoty z jedzeniem (zostaje w klamrach, można się łatow poparzyć gorącymi potrawami) 6) Stałe i \"niestałe\". Te drugie sa tańsze, ale mniej wygodne. 7) Bez znaczenia. To jak gips, albo coś podobnego. 8) Jeżli stać ją na wydanie 3-4 tysięcy na całą kurację, jest jeden dobry argument: krzywe zęby częściej się psują; problemów właściwie nie ma. Cały \"kłopot\" ogranicza się do ceny i do wizyty, nniej więcej godzinnej, raz w miesiącu.

Gość bezradna 90
a nieprywatnie

Nie wiem. Pewnie ceny są zbliżone, państwo tego nie refunduje (chyba, że masz mniej niż 13 lat). Wątpię nawet, czy są publiczne zakłady ortodontyczne.

Gość a nieprywatnie
możesz mieć wyznaczoną wizyte za kilka lat nawet, mnie tak wyznaczyli i dadzą ci aparat nie na stałe tylko wyjmowany, dlatego ja poszłam prywatnie i miałam aparat wyjmowany za 250 zł i tez był skuteczny a przynajmiej nie miałam problemów z jedzeniem, bo aparat nosiłam tylko w nocy jak spałam