Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _załamana_

PLAMY...........pomocy! Do bioracych pigułki

Polecane posty

Gość _załamana_

Mam pytanie. Jak wyglądają plamy jakie powistają na skutek opalania u osób bioracych tabletki antykoncepcyjne??? Tabletki biore od ponad dwóch lat. Wprawdzie nie mają duzo hormonów (Novynette), ale jednak mimo wszystko mają..... Nigdy nie miałam zadnych problemów. W ciągu roku chodziłam do solarium (ale nie jakos nałogowo tylko sporadycznie). Ostatnio byłam cztery razy na wodą i wiadomo troche lezałam tez na słoncu. Opaliłam sie równomiernie. Plecy miałam brązowe (nie czerwone). Zauwazyłam jednak, ze powyskakiwały mi na plecach jakies dziwne białe plamki. Wygląda to troche tak jakby skóra mi schodziła. Nie moge sie temu dokładnie przyjrzec bo są one tylko na plecach. Moja mama powiedziała, ze nie wygląda jej to raczej na schodzącą skóre. Jestem przerazona bo mam ich pełno i szpecą mi plecy. Zastanawiam sie czy to przypadkiem nie plamki od tabletek. Tyle ze kiedys słuszałam ze są one ciemne, a moje są jasne. Co to moze być????

Gość _załamana_
Ja załoze wiecej to jest szansa ze wiecej osób zauwazy..to chyba logiczne

Gość _załamana_
Dodam ze te plamy nie są białe...to po prostu takie jaśniejsze placki

Gość zim
mozesz miec bielactwo albo to sa takie przebarwienia sloneczne, te drugie da sie zlikwidowacx ale chyba nie calkiem miala kolezanka niektore zostaly

Gość brylancikowa
wiesz - plamy od opalania niekoniecznie sa ciemne. wiec juz wiesz - nie opalaj sie jak bierzesz tabsy. one same znikna wraz z luszczeniem sie naskorka ale to troche potrwa coz... trzeba czytac ulotke i stosowac sie do jej zalecen - a tam wyraznie jest napisane ze po tabletkach nie mozna sie opalac!!!

Gość neni
a moze to łupież skóry a nie plamy po opalaniu ?! jesli to rozprzestrzenia sie dosyc szybko ale wystarczy masc nizoral i po jakims tygodniu zniknie :) ja tam naprawde korzystam ze slonka mimo ze biore tabsy - solarium i slonko i nic mi nie wychodzi a lekarz tez nic na ten temat nie mowil pozdrawiam