Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Kola.

Egzamin TELC

Polecane posty

Gość .Kola.

Czy ktos z was zdawal ten egzamin.Co o nim sadzicie? Spotkalam sie z wieloma,diametralnie roznymi,opiniami na temat tego egzaminu.Sama zdaje,ale chcialabym znac zdanie tych ktorzy zdawali (czy warto) oraz tych ktorzy maja do niego negatywny stosunek (chcialabym wiedziec dlaczego).Aha,dodam jeszcze ze ja zdaje z angielskiego.Pozdrawiam.

Gość asiulaaaaaa
Czesc, ja zdawałam 3 lata temu egz TELC z angielskiego. Też spotkalam się z różnymi opiniami na temat tego egz. zależy też jaki poziom zdajesz tego egz: B1, B2..... Ja mam ten na poziomie podobnym do FCE (nie pamietam jaki to, jestem teraz wpracy,ale jak nie zapomne to spojrze w domu i napisze). różni sie tym że TELC jest bardizej nastawiony na mówienie niz gramatyke. Egz składał się też z róznych częsci: listening, writing, speaking. Fakt, że FCE jest bardziej znany, może i bardizej uznawalny. Ale byłam na wielu różnych rozmowach o prace, gdzie tylko niektórzy pytali się co to za egz. Teraz liczy sie znajomość języka, chociaz \"papierek\" jest naprawde bardzo pomocny i świadczy o znajomości języka. Certyfikat - TELC tez - jest bardzo duzym atutem w CV. Jest coraz więcej róznych certyfikatów i mysle ze ten też bedzie neidlugo bardziej uznawany przez wszystkie instytucje. Ja teraz koncze wczesną edukacje i bede pracować prawdopodobnie w przedskzolu - gdize mam uczyc angielskiego. Nie potrzbny mi jest FCE, wystarczy wykształcenie pedagogiczne + znajmośc angielskiego potwierdzona egzaminem. Radze zdawac TELC, mimo, iz nie jest on znany tak jak FCE, to jest dokument potwierdzający twoją znajomośc angielskiego.

Gość .Kola.
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.Ja zdaje poziom B1.Na jednej ze stron internetowych dotyczacych TELCa znalazlam takie porownanie,ze "B2 zdaje stosunkowo niewiele osob,poziomem trudnosci odpowiada FCE,natomiast B1 jest juz w zasiegu wiekszej ilosci osob,poziomem odpowiada dobrze zdanej maturze z angielskiego".Na innej stronce znalazlam takie stwierdzenie,ze "TELCa nie mozna nie zdac".Mimo wszystko mam pewne obawy.Pozdrawiam.

Gość ha - ha - ha
ale FCE to poziom sredniozaawansowany tylko :O

Ja jednak uważam, że lepiej te \'klasyczne\' - FCE, CAE ,CPE. One są największym potwierdzeniem znajomości, bo zawierają pięć cześci i są na pewno bardziej zaawansowane od TELC

Gość asiulaaaaaaa
sprawdziła, ja mam B2. Pozdrawiam

Gość .Kola.
Witam. Zdawalam dzis TELCa i mam w zwiazku z tym jedno pytanie: jak oni to podliczaja? Osobno czesc pisemna i ustna,czy osobno wszystkie czesci,tzn.writing,listening,speaking itd.? I ile % trzeba zaliczyc zeby zdac ten egzam.Pozdrawiam.

Gość .Kola.
up up up up up odswiezam :)

Gość .Kola.
Chcialam jeszcze zapytac jak dlugo czeka sie na wyniki (slyszalam ze ok. 8 tygodni)

Gość Mimika
7 tygodni z tego co sie orientuje, jak po egzaminie? Mnie czeka taki za tydzien, b2 straszny stres. Napisz jak było?

Gość Powodzenia na
egzaminie!!!!!!!!!!

Gość nananananana
ja zdawalam taki egzamin z niemieckiego,ogolnie na 10 osob nie zdala 1

Gość Mimika
Nie dziękuje nananana no zawsze mogę być tą jedyną, no ale nie zapeszam, mam tydzień na porządną powtórkę.

Gość polaczka
Witam, Czytałam, że zdawałyście telca jakiś czas temu. Mnie czeka to w marcu. Ale mam pytanie czy ktoś z Was ma może jaieś przekładowe testy z TELCA B2. Bardzo proszę o pmoc!!!

Gość ł ........
15:16 lektorka.. Sprawdzcie sobie, jak długo jest ważny TELC, czy aby nie dwa lata. FCE jest znacznie bardziej rozpoznawalny. Fakt, to nie za wyskoki poziom, no ale TELC b2 też.

Gość certyficat telc-uczelnie
Ja będę robić w najbliższym czasie egzamin Telc z niemieckiego na poziomie B1 i w związku z tym mam pytanie. Jako że już niedługi będę wybierała studia (myślę o psychologii) nie orientuje się ktoś może na jakich uczelniach za certyfikat Telc dostaje się dodatkowe punkty? Nasz lektor przygotowujący nas do egzaminu, mówi ogólnie, a mi zależy na konkretach. Z góry dziękuje z odpowiedz :)

Gość a powiedzcie mi
kogo obchodzą te certyfikaty? Przychodzisz do firmy, jest rozmowa i albo umiesz nawijać albo nie :) Moim zdaniem na certyfikaty nikt nie patrzy liczy się głównie rozmowa kwalifikacyjna, ewentualnie jakiś test - a do tego nie trzeba certyfikatu...

Gość maaaaaagda
Hej, ja zdawałam Telc`a poziom B2 1 lipca. Teraz czekam na wyniki. Nawet nie był trudny

Gość Piotrek N.
Witam. Ja mam takie pytanie odnośnie TELC. Czy, żeby podejść do egzaminu trzeba wcześniej uczestniczyć w jakiś kursach językowych, szkoleniach itp? Czy mogę sam się nauczyć i poprostu podejść do egzaminu?

Gość brgtrgrgtrg
Czy ktoś zdawał egz telc na poziomie A2? do przjeścia? Jakie sa typy zadań pisemnych?

Gość gość
Witam. Mam pytanie odnośnie ustnej części egzaminu TELC - czy wynik łączony jest z egzaminem pisemnym i czy wpływa on ostatecznie na zdobycie certyfikatu? Czy można go oblać?