Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helpmi

stałe łącze - co wybrać?

Polecane posty

Gość helpmi

Kończy mi się umowa z TP i zastanawiam się co wybrać: - neostrada 256 - umowa 12 m-cy - 72zł - neostrada 512 - umowa 24 m-ce - 84zł - aster 512 + podstawowe kanały TV - 12 m-cy - 130zł Dodam, że TV mamy bez żadnej kablówki/satelity - podstawowe kanały, które słabo odbierają. Co mam wybra ć? 😭

Gość helpmi
a, wszystkie ceny są brutto nie ściągam z netu filmów

Gość helpmi
no help mi plis

Gość helpmi
dziękuję wszystkim za jakże liczne rady :o

Gość ksksks
proponuje załozyc radiówkę, czyli stałe łącze radiowe, ja mam SpiNet, 42 zł. na miesiąc i chodzi całkiem ok ;)

Gość ja mam neo 512
jest spoko, szybko chodzi .....jedyny defekt ze dosyc czesto zrywa sie łacze ale to chyba wszedzie tak

Gość helpmi
ja mam neo 512, zadzwoń na techniczny, mi też zrywało neo i zadzwoniłam coś mi kazał poprzestawiać tu i tam i już nie zrywa;-) ale radiówka podobno jest do dupy, jaki to ma przepływ?

Gość ta sie odezwala
roznie ale normalna przepustowosc to od 512 Kb do 4Mb

Gość helpmi
a gdzie to się załatwia, taki radiowy i gdzie można się coś więcej dowiedzieć?

Zależy do czego będziesz używać netu. Jeżeli nie ściągasz filmów ani muzyki to po co wybierać opcje 512? Niepotrzebnie stracisz kasę, a różnicy pomiędzy tą a niższą nie odczujesz.

ja mam neo 3 lata, teraz podwyższone do 512 i zdarza się, że przerwie (na 1-2 sek.) raz na 4-5 miesiecy. w Twoim przypadku, jezeli zalezy wam na TV i mieszkasz w jakims duzym miescie to lepiej chyba wziąć to z Aster, ale jezeli nie zalezy wam na tv i nie mieszkasz w duzym miescie albno przynajmnej neo byłoby tylko dla ciebie to lepiej nełosia ...

Gość belika
nawet do sciagania filmów 512 nie jest potrzebne, a z pewnoscia nie w przypadku sDonkeya gdzie cholerny film leci z predkoscia - góra - 8.14 kb/s :O pochlastac sie mozna :O

Gość autorka topiku...
ale skoro za 256 w neo miałabym płacić 72, to chyba lepiej dorzucić do 84 i mieć 512, cholera nie wiem sama już:o

To wszystko zależy od tego ile kasy chcesz przeznaczyć na internet miesięcznie. Jeżeli możesz więcej to logiczne, a jeżeli chcesz trochę zaoszczędzić to także logiczne :)

ja ma neo 256 i nie jestem zadowolona. modle sie juz zeby skonczyla mi sie umowa bo to tylko wyrzucona kasa w bloto niestety

Gość Mieciucha
proponuje 256 ja mam i sprawuje sie spoko można miesięcznie ściągnąć 7 Giga i to wystarczy jak nie ściągasz filmów

Gość eehhh..
a nie możesz się zrzucić w parę osób izałożyć porządne łącze? my w 8 osób mamy radiowy i płacę 23 zł(pomnóż razy osiem osób) za prędkośc 1Mb..i wcale radiówka nie jest hujowa bo ja nie mam problemów...ani w deszcz ani jakieś silne wiatry

Gość rain killer
proponuję netię bo nie ma limitów tylko brać jeśli w jest uciebie zasięg tej sieci radiowe łącze odradzam syf i tyle, neo dobra ale te przeklęte limity :/ chelo lepsze bo za tą samą kase masz "szersze" łącze i lepszy komfort a jak sie ma szerokie pasmo to sie mułem nie ciągnie tylko torrentem :P

Gość autorka topiku...
mieszkam w centrum warszawy - niby blok duży, ale z nikim się raczej nie da zlożyć. Ale jest sens zakłądać radiowy w takim miejscu? On jest chyba jednak bardziej awaryjny?