Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce miec ladne stopki

jak zadbac o STOPY?

Polecane posty

Gość chudanoga
co do tych nagniotków, to są specjalne plasterki które w bardzo szybkim czasie rozwiązują problem - SPRAWDZONE!!! nie pamiętam jakiej są firmy, ale wystarczy popytać w aptekach czy drogeriach

Gość super na stopy
sprawdza sie mleko.ja sotatnio no miski nalalam sporo goracej wody ,sol kuchenna + do tego pol litra mleka(mialam juz takie ktore kilka dni stalo w lodowce i mialam je juz wyrzucic)..wymoczylam stopy i juz po 10 minutach zrobily sie naprawde mieciutkie i fajne--zreszta juz Kleopatra kapala sie w mleku :-)polecam

ja moczę stopy w soli z Iwonicza Zdroju, potem natłuszczam kremem i sa mięciutkie :)

Gość Dinky
Profesjonalny pedicure zalatwi kazdy problem. Radze sie wybrac do dobrego salonu kosmetycznego i zafundowac sobie taki zabieg. Nie kosztuje to tak duzo a efekt jest nieporownywalny z zadna najlepsza domowa pielegnacja.

Gość no właśnie zamierzam
pójść na pedicure w warszawie może ktoś da jakieś namiary i cennik :) dzięki

Gość rybka pływa
a w Poznaniu?

Gość rybka pływa
ile to kosztuje?

Gość no właśnie zamierzam
w warszawie widzę że w granicach 45-50 bez malowania, dla mnie trochę dużo

Gość bleble .
dla stóp najlepsze jest kozie mleko..w takim wlasnie kpala sie Kleopatra..pozdrawiam :)

Gość Chikita
ja od czasu do czasu stosuje piling , przycinam równo paznokcie zeby nie wrastały:) na codzien stosuje dezodorant do stów z scholla, a jak miałam problem na wiosne z popekanymi pietkami to smarowałam mascia witaminowa, moge tez polecic jesli krem z Framony który nazywa sie Nivelazione i zapobiega pekaniu, poceniu i grzybicy stóp:) teraz stosuje zapobiegawczo:D przyjemny a kupiam za ok 6 zł w aptece, zycze ładnych i zadbanych stópek pzdr Chikita:)

Gość alalalaong
podnosze

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
upup

Gość kirsza
najlepszy pumeks to pumek SHOLLA

Gość kkkkkkkkkkkkkkk
upup

Gość WielkaStópka
Kleopatra kąpała się w mleku oślic :):):) dla mnie fujjj!!:) dopiero niedawno wróciłam do domu, po całym dniu na nogach, ledwo doszłam, bo niestety nie jestem zmotoryzowana:( pierwsze co zrobiłam to chłodny prysznic, a potem ja na kanapę przed tv:) a stópki do miski z chłodną wodą i solą do kąpieli, chyba nie ma nic lepszego na zmęczone i spuchnięte od upału nogi jak chłodna woda... wogóle to padam! lubię ciepełko ale dziś jest za gorąco nawet jak dla mnie:) pod koniec dnia, gdy już nie mogłam wyrobić w pracy, patrzyłam na pulpit na którym mam cudowną plażę i marzyłam, że brodzę sobie w morzu....ech pomarzyć można a urlopu mam zero:(...kasy zresztą też:(

Gość ananaska
a można codziennie moczyć stopy w wodzie z solą:?

Gość peknietaskora
poradze tylko masc "melkfett mit teebaumöl" jest wspanialy dostepny w rozmanie kosztuje 1.45 Eur w polsce nie wiem ile ale nie drogo ale efekt jest wspanialy wyprobuj.

Gość A może poradzicie coś
Była dzisiaj w aptece, po tę glicerynę. Mieli tylko zwykłą glicerynę (bez przymiotnika kosmetyczna), w takiej buteleczce (2,80) jak kiedys były syropy. W opisie jest napisane, że uzywa się tego do preparatów farmaceutycznych. Teaz nie wiem jak tego uzyć. Mogę stopy normalnie tym posmarować, czy może mam zmieszać z jakimś kremem?

Przepraszam za błędy.

Gość agula_pp
nie mam pojęcia jak to jest z tą gliceryną a tezchciałabym ją sobie kupić...wczoraj zrobiłam peeling z cukru i mam fajnie gladzitkie stopy:)

Wysmarowałam się ta gliceryna z małym dodatkiem kremu do stóp :) i jest ok. Bardzo tłusto. Nastepnym razem nie bedę dodawac kremu. No i muszę pamiętać o systematyczności. Wezmę się za to.

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk
upupupupu

Gość a co polecacie na otarcia
od niewygodnych butów?

Gość agatagatagatagatagatagatagatag
+rogowaciejąca pękająca skóra na stopach: hasceral - maść - zawiera kwas salicylowy, który ułatwia złuszczanie starego naskórka oraz mocznik, który znany jest w kosmetyce jako doskonały i naturalny dla skóry nawilżacz. całosć na bazie wazelinowej - która osłoni skórę stóp. najlepiej stosować na noc (i stopy w skarpetki bawełniane) +na grzybicę i inne paskudztwa jakie się zdarzają (kurzajki itp.) - maść propolisowa - najlepiej 7% +na odciski - maść na odciski z kwasem salicylowym i plastrem nostrzyka (w małym, białym, płaskim pudełeczku) świetnie się sprawdza na brodawki płaskie (takie paskudztwo wywołane wirusami) +jeśli krem to żeby w składzie zawierzł mocznik (urea - samo bez żadnych dopisków) wiem że taki krem jest w serii len polleny eva czy jakoś tak. +na paznokcie - lakier wybielający z rossmana (wibo w takim śmiesznym słoiczku) momentalnie po pomalowaniu paznokcie wyglądają naturalnie jakby były same z siebie ładne zdrowe i zadbane. +na pocenie antidral (do kupienia w aptece) smarować co kilka dni a po jakimś czasie nawet raz na miesiąc - na noc - rano dokładnie zmywać. wszystko przetestowałam na własnej skórze :) polecam

Gość agatagatagatagatagatagatagatag
no i wiadomo - bawełniane skarpetki i skórzane dobrze dopasowane buty. nie ma nic gorszego niż halluksy wywołane źle dobranymi butami. bolesne, brzydkie i nie do pozbycia :/

Gość Yeeaaah
agataagataagata :) Świetny zestaw rad :) Czy odciski naktóre pomaga plasterek to np.palce zgrubiałe od noszenia za ciasnych butów? Jeśli nie,to czy znasz sposób na przywrócenie palcom naturalnego zdrowego wyglądu?

Gość zośka27
a ja mam drugi palec dluzszy od pierwszego/// bleeeeeeee nie da sie tegio nijak ukryc