Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce miec ladne stopki

jak zadbac o STOPY?

Polecane posty

Gość Agrrrrrrrr
A co zrobić jesli stopy po kremowaniu bardziej się pocą?

Gość wjedzma
agatagatagatagatagatagatagatag : cos blizej o tym kremie z nostrzykiem. Gdzie go kupujesz?

Gość SzymusBee
TWARDE PODESZWY STÓP NICZYM KOPYTO!! JAK SIĘ POZBYĆ HELP!! Pytanie: czy napewno chcesz się pozbyć takiego kopytka?? Po pierwsze kopytko takie jest świetnym zabezpieczeniem plażowym. Możemy bezpiecznie biegać po plaży usianej kamieniami korkami szkłami muszlami. A grube kopytko nie przepuści bólu związanego z nadepnięciem na w/w. przedmioty. Kopytem takim możemy też wyśmienicie informować o swoim nadchodzeniu bez posiadania pantofli butów kozaczków nawet z frędzlami. Kopyto takie - po trzecie - osobniki niższe czyni kilka cm. wyższymi. Jeśli masz np 190 cm a chcialabyś mieć 192 cm? - to najlepszym sposobem jest mieć takie kopytko. Jeżeli wszystkie te argumenty nie przekonują Cię i dalej chcesz usunąć tę rogowatość ze swej pięty przygotuj a następnie zaaplikuj następującą papkę.Do turkusowego wiadra nasyp piasku akwariowego i mnóstwo kamyczków drobnych zalej wodą z wiosennych kałuż. Siedź z koptykiem w wiadrze mocno trząc kopytkiem o papkę śpiewaj: Mięciutką podeszwę chcę Znikaj kopytko mę Mocno o piasek Cię trę Żegnaj kopytko męęęę

Gość agatagatagatagatagatagatagatag
Yeeaaah jeśli chodzi Ci o maść z plastrem nostrzyka (bo to taka twarda maść jest, a plaster nostrzyka to taka lekarska nazwa mazi wykonanej z nostrzyka i innych składników, i tenże właśnie plaster nostrzyka wchodzi w skład tej mazi wraz z kwasem salicylowym w dość dużym steżeniu) ona działa przede wszystkim złuszczająco i zmiękczająco. jeśli chodzi Ci o zgrubiałą skórę to pomoże. jeśli to zniekształcenie stawów (halluksy) to już inna sprawa, na to to niestety tylko operacja zośka27 - a ja mam pierwszy palec prawie 2 krotnie dłuższy od drugiego i nie narzekam ;) maść o której pisałam nazywa się dokładniej po prostu "maść na odciski" ale różni się od innych tym że jest w białym, okrągłym, płaskim opakowaniu. Producent "GEMI". jest ona strasznie gęsta (można by ją śmiało nazwać pastą a nie maścią" strasznie ciężko ją rozsmarować - łatwiej zeskrobać odrobinę paznokciem i nałożyć na odcisk, tudzież zgrubiałą skórę. ta maść bardzo mocno działa (kwas salicylowy w takim stężeniu) wieć skóra najpierw zbieleje a po ktorejś aplikacji zmięknie i będzie można usunąć warstwę zgrubiałą skóry lub odcisk. moja siostra miała brodawki płaskie i wyleczyła tą właśnie maścią :)

oczywiście ta maść na odciski to maść z plastrem nostrzyka ;) zamieszałam troszkę. acha a nóżki można moczyć w naparze z szałwi jeszcze albo w wodzie z rozpuszczonym szarym mydem. to też dobrze na nie wpływa.

Gość Yeeaaah
Dziękuję za odpowiedż Agatagatagata :) Właśnie nie są to haluksy,ale mocno zgrubiałe małe palce,wygląda to tak jakby na wierzchu wytworzyło się więcej ciała... :o

to myślę, że taka regularna terapia może pomóc - tylko nie zapomnij o nawilżaniu no i postaraj się dobierać buty tak żeby nie uciskały tych palców. jak już się skóra po maści rozmiękczy to możesz delikatnym pumeksem zacząć ścierać. pozdrawiam :)

Gość wjedzma
agag....... Dziekuje znalazlam w necie juz sobie zamowilam. Bede eksperymentowac, doniose o wynikach.

Ale moje odciski śmierdzą kupką jak je sie z bucików wyjmie :(

no oczywiście jak ktoś pisze takie rzeczy podszywając się pod kogoś to tylko o nim świadczy - jesteś idiotą i cieszysz sie z tego anomimie? powodzenia! tylko rób z siebie idiotę pod swoim nickiem.

Gość dobry temat....
podnoszę....

Gość systematycznie dbać
O stopy jak o wszystko trzeba dbać systematycznie i wtedy nie ma z nimi większych problemów. Przynajmniej raz w tygodniu pasuje poświecić im trochę więcej czasu, tutaj jest w punktach w sumie opisane jak dbać o stopy http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=75

Gość lawendaDobraNaWszystko
Krem lawendowy do stóp eva natura idealnie zmiękcza naskórek, polecam.

Gość marche
Mnie sam krem nie pomaga, kilka razy w tygodniu muszę urządzić im szorowanie pumeksem i później peeling, a następnie duża dawka dobrego kremu. Warto też czasem się przejść na parafinę. Myślę, ze dobrym pomysłem jest tez zainwestowaniem w taki domowy masażer, który oprócz tego że zmiękcza naskórek to pozwala się zrelaksować i zregenerować po całym dniu. Patrzyłam dzisiaj na electro.pl i taki już lepszy można kupić za niecałe 70 zł więc w sumie się opłaca.

Gość gość
NAGIETKOWY KREM DO STÓP od HB. Powinno być lepiej, dużo lepiej. Poradziłam sobie wyłącznie z pomocą tego kosmetyku z usunięciem problemu pękających stóp. Teraz mam już naprawdę zdecydowanie święty spokój. Mocna zmiana.

Gość ulkahiu
Dobrze od czasu do czasu udać się do podologa na gruntowne "czyszczenie" stóp, taka regeneracja jest potrzebna. Ja chodzę do centrum Podologicznego w Tarnowie i mam piękne stopy :D