Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 16-latka

Mam 16 lat, okres spóźnia mi sie 2tyg. Co robić? POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość 16-latka

A, mianowicie od 2 tyg. spóźnia mi się okres. Nigdy nie współżyłam z chłopakiem (tylko pieszczoty itp. [ale nasze ostatnie jakiekolwiek zbliżenie było około półtora miesiąca temu]. Zerwałam z nim na początku maja potem miałam okres od 4 do 11 maja, potem od 8 do 10 czerwca ale był okropnie skąpy tak jakby wcale go nie było... Teraz mam strasznie nabrzmiały dół brzucha... Czy to normalne? Czy możliwa jest ciąza? (jeśli tak ZABIJE SIĘ!) Z góry bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi...

ciaze bym raczej wykluczyla, jak piszesz ze mialas 2 razy okres, a nabrzmialy brzuch to najlepszy dowod ze niedlugo @ powinno nadejsc. 16 lat to taki wiek ze rozne odchyly od normy sie zdarzaja (2 tygodnie to nie tak duzo). Czekaj spokojnie cierpliwie.

Gość 12345699909
a jak wygladaly wasze pieszczoty?

Gość no to napewno kał ci
się dostał do żołądka i tak wyrabia z brzuchem :D:D:D

Gość kucheneczke miałam
Ja jak miałam 16 lat miałam taką fajną kuchenkę był tam zlewik i kuchenka i szafeczki mama dokupiła mi do tego kilka zestawów garnków i filiżaneczek. Gotowałam na niej potrawy dla moich lalek. Mieszałam mąke z woda i robiłam placki, albo siekałam marchewkę i robiłam zupki. Podkradałam mamie przyprawy. ALe to była frajda !!!!!

Gość 16-latka
Nie no takie odpowiedzi sobie darujcie :/ A zwłaszcza te 3 ostatnie... Bardzo się martwie... Kasiasek dziekuje... Podniosłaś mnie na duchu ale i tak mam cały czas humor do niczego... A teraz jeszcze angine załapałam i w ogóle mam wszystkiego dość! :(

skoro masz 16 lat to twój układ hormonalny jeszcze nie całkiem się wykształcił. Więc nie panikuj bo dopiero po kilku latach będziesz miała bardziej regularne okresy. Albo i nie... Jeśli nie było stosunku ani wytrysku w okolicy pochwy to jakim cudem miałabyś być w ciąży? Niepokalane poczęcie o ile mi wiadomo zdarzyło się tylko raz :-) Pozdrawiam

Sama piszesz że złapałaś anginę wiec takie problemy z okresem moga być skutkiem twojej słabszej kondycji zdrowotnej . Nawet dorosłe osoby mają czasem ooxnienia wynikające ze zdrowia z sytuacji steresowych nie tylko z ciązy. Byc może to tylko przejściowe problemy jednak nie nalezy ich lekceważyć podejrzewam ze czeka ciebie wizyta u ginekologa . I powinnaś pójść bo komplikacje związane ze schorzeniami narządów rozrodczych czasem pozostawiaja ślady na całe zycie a ono przed tobą.

Gość 16-latka
Kurzcze do ginekologa napewno nie pójde! :P No a teraz brzusio sie zmniejszył... Ale i tak powiększone są okolice jajników... Teraz okropnie się czyje... Mam prawie 40'C... IDE SPAĆ! :( Dziękuje wszystkim za odp. i za rady :*

Gość 16-latka
Sorka za błąd... Ale miało być "Teraz okropnie się czuje... Mam prawie 40'C... " Przez chorobe wszystko mi się wali...