Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola os

ile kosztuje kolorowy tusz do drukarki?

Polecane posty

wcale nie, za stara jestem tylko szkoda szmalu na te drukowanie rył. Niech sobie sam lata i kupuje tusz. ja do tego reki nie przyłoże.

Gość jeden_moment
Ale kto każe ci latać za tuszem? zamawiasz w necie na np doktortusz.pl i masz z bańki. Bez biegania, pytania, stania w kolejkach. nie jest to dobre rozwiązanie?

Zgadzam się z przedmówcą, po co biegać po sklepach, w sieci jest mnóstwo miejsc gdzie mozna zamówić sobie tusze, zamienniki. Sama też zamawiam na doktortusz.pl/, bo maja tam duży wybór i niskie ceny.

Zamówiłam kilka razy zamienniki na doktortusz.pl i stwierdzam,ze wszystko było w porządku. Wydaje mi się ze nie różnią się one niczym od oryginalnych- oczywiście niczym poza ceną

Gość canon IP1200
Flaszka czarnego 250ml 15zł, nabijam sobie sam, 250ml jest na 10-15 napełnień :classic_cool: Blondynki :P

Koszt kolorowego tuszu do drukarki zależy od tego, gdzie się go kupuje no i od tego, jaką drukarkę mamy;) Ale wiadomo, że tusz kolorowy jest droższy niż czarny. Przyznam, że ja nie mam zbyt wielu możliwości, żeby kupić gdzieś w sklepie stacjonarnym tuszu więc dość często zamawiam przez internet. I ten sklep, o którym wyżej wspomniano ( doktortusz.pl ) Ma duży wybór i niskie ceny;)

Gość jpb
ja tak jak pozostali także kupuję przez neta i znalazłem sklep ekodrukowanie.com.pl już chwilę temu, zamówiłem u nich tusze, działają bez problemu, przynajmniej u mnie :O).

Gość bratekowa
Kupujecie oryginalne tusze czy zamienniki ? Ja raz spróbowałam z zamiennikiem i dziekuje bardzo.Jak kupie tusz HP to wiem ze starczy mi na dłuzej i nie musze w to miejsce kupowac 3 zamienników.

Gość ksiazekaspjan
nooo, to prawda już nieraz człowiek się naciał na takich pseudotuszach :/

Gość bratekowa
Niby ze wiesz wychodzi Ciebie tanie-tak myslisz ale tak naprawde w efekcie nie jest tak do końca,bo tusz na krócej starcza no i ta jakośc drukowanych zdjęc-jednak jest znaczna.

Gość bratekowa
Ja teraz własnie kupiłam oryginał HP. i mysle ze jednak cięzko bedzie mi sie przekonac do zamienników,bo jednak oprócz ceny nie sa jak widac korzystne.

Gość ksiazekaspjan
@milajakzawsze no to nie jest w takim razie coś strasznego, 60 czy 70 zł za tusz, nie? :)

Gość bratekowa
Czyli generalnie az tak drogo nie jest.To czasami rożnica 10-20zł.Wiec trzeba sie zastanowic czy sie to opłaca.

Gość hjhg
🌼 ❤️ jdkjfskdfds

Gość hjhg
❤️ 😍 jak sie robi serce?

Gość bratekowa
Ludzie kupuja zamienniki bo jednak juz tak sie utarło ze jak cos jest tańsze to sie bardziej opłaca-ale nic bardziej mylnego.

Gość moniak.
ja mam takie pytanie, otóż mam zamiennik w drukarce hp c4200, zakupiony już jakiś czas temu, ale dopiero dziś skorzystałam z drukarki, i zamiast na kolorowo wydrukowało mi wszytko na zielono, czy to wina drukarki czy może coś z tuszem jest nie tak? np zasechł?

Gość jpb
Ja kupuję zamienniki na http://www.ekodrukowanie.com.pl tym bardziej, że mają nowe i regenerowane więc sami sobie zdecydujecie chociaż ja dużo drukuje więc kupuję u nich regenerowane i jak na razie odpukać jeszcze się nie zawiodłem, polecam.

Gość Tarka12
Ja tam wolę oryginalne atramenty HP. Na zamiennikach można się nieźle naciąć. Nie mówiąc już o ponownym napełnianiu. Często drukują ze smugami. Tym bardziej, że HP wprowadziło atramenty XL, czyli obniżyło ceny.

Gość rebeljant
ja na zamiennikach hapeków miałem zawsze problemy - raz mi nie czytało tuszu, raz czytało, ale nie drukował, musiałem się bujać z reklamacjami

Gość Tarka12
@rebeljant. Ja tak sobie kiedyś załatwiłam Canona. Tzn. później już drukował atramentem "sympatycznym". Wymiana na oryginalny tusz nie pomogła. Też mój HP jest oryginalnymi XL karmiony i ma się dobrze.

Kupując oryginalne tusze można dużo zaoszczędzić. Pomijając fakt, że są pewne jakościowo, często zdarza się, że podróbki wysychają, wylewają się itd. Jak dla mnie lepiej dać troszkę więcej (chociaż prawdę mówiąc ceny nie różnią się tak bardzo) i mieć pewność, że problemów nie będzie.

Gość Tarka12
Sporo też zależy od zastosowania. Przy drukowaniu dużych ilości tekstu, to właściwie zawsze lepiej kupić laser. Ale jak ktoś drukuje mniej i w kolorze, to atrament jest lepszy. Nie dużo tzn. ryzę papieru na np. 6 miesięcy. Choć niektóre atramenty HP XL pozwalają na wydruk przeszło 2000 stron, czyli starczy na prawie dwa lata. A z oryginałami jest ten zysk, że nie zasychają.

Gość pierdu pierduuuuuu
kupujcie oryginaly smialo.. ponad 100zł do HP za uwaga: 5ml zamiennik bedzie kosztowal 50 zl jak nie mniej i pojemnosc 20-30ml najtansze tusze ma canon. zamienniki ok 5zł hp ma najdroższe tusze i jesli chodzi o pojemniczek kolorowy to ma wszystkie kolory razem. czyli jak sie skonczy przykladowo zolty, ale cyan i czerwony sa dalej, to niestety trzeba wymienic. w canonie kolory sa odziellnie.

Gość tarka12
Chyba dawno nie kupowałeś atramentu. Jeżeli ktoś dużo drukuje, to kupi laser. Oryginalne atramenty w pojemnikach XL do HP kosztują ok. 100 czasem mniej, czasem troszkę więcej, ale wystarczają w niektórych wypadkach nawet na przeszło 2000 wydruków. W innych wypadkach na "tylko" 600. Co z tego, że taniej kupisz zamiennik, który ci zaschnie. A może chcesz brudnopisy drukować? Jakość oryginałów jest wyższa. Więc nie ma co przesadzać, tym bardziej, że ceny oryginalnych atramentów mają tendencję zniżkową. Każdy sam podejmie decyzję.

pojemność pojemności nie równa. Liczy się też wydajność i jakość wydruku. Pomijając fakt gwarancji bezawaryjnego działania

Gość areeek
Ja wybieram zamienniki, parametry podobne co w przypadku oryginałów, a cena sporo niższa. Zobaczcie tutaj np. na czarnym do hp ( http://www.e-atramenty.pl/d-1,6,3563_189__kartridz-hp-c8767e-hp-339-black.html ), ( http://www.e-atramenty.pl/d-1,6,3563_190__zamiennik-hp-c8767e-hp-339-black.html) można zaoszczędzić około 30 zł

Gość carol1
Właśnie też chcę wiedzieć |kwiatuszek|

Gość anja123456
www.profibiuro.pl POLECAM, mają konkurencyjne ceny i dobre zamienniki. Jeszcze mają świetny konkurs. Co 20 fan tejże strony na facebook'u otrzyma upominki. Do wygrania zestaw "kosmetyków" do komputera, laptopa oraz drukarki. Do wygrania: 10 ww. zestawów. Dodatkowo dla co 50 osoby mają kod uprawniający do bezpłatnych zakupów na kwotę 50 zł w naszym sklepie, a dla co 100 kod uprawniający do bezpłatnych zakupów w sklepie za 150 zł :) http://www.facebook.com/profibiuro