Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta od problemu

Okres i plażowanie...HELP

Polecane posty

Gość ta od problemu

Idę sobie na kąpielisko. I to będzie kilka godzin. Czy jeżeli na początku sie będę opalałaa i później popływam to czy od razu po tym musze zmienić tampon? Czy mogę jeszcze znów się opalać, albo jeszcze raz wejść do wody? Nie wiem, bo pierwszy raz mam taką sytuację, a podejrzewam, że tam niezbyt bedzie gdzie zmienić ten tampon.

Gość mozesz robic co chcesz
byle nie przekraczalo to 8 godzin

Gość ta od problemu
Czyli mogę się kąpać, opalać znów kąpać itd, aż tak długo? Dodam tylko że to 5 na 7 ni okresu, czyli umiarkowanie, a nawet mniej niż umiarkowanie.

Gość ni ten dzial
Ehhh dziewczyno ktos sobie zarty robi z tymi osmioma godzinami... Jak sie wykapiesz, to powinnas jak najszybciej zmienic tampon.

Gość ta od problemu
tak myślałam :(

Gość Madda
musisz zmienić, bo on może nasiąknąć wodą poza tym jest większa mozliwośc zakażenia bakteryjnego

Gość abb
Hmmmmm... a ja sądzę, że kąpiel przy okresie to nie najlepszy pomysł w ogóle. Łatwo o zakażenie i zdecydowanie radziłabym porzucić te myśl.

Gość ta od problemu
hm, jeszcze zobaczę. A tak na maxa to ile się można kąpać???

Gość ta od problemu
chociaż może kiedy indziej z nimi pójdę...sama nie wiem

że niby woda wlatuje do piczki i zalewając tampon zakażenie się może wdać?? możesz robić wszystko co chcesz, bylebyś nie przetrzymała tampona;)

Gość ta od problemu
chyba jednak zrezygnuję... na basenie kiedyś tak miałam, ale tam było bardziej komfortowo i krócej...

Gość ta od problemu
A czy coś takiego, że wejdę na 20 min do wody, wyjdę na 20 sie opalać i znowu wejde na trochę jest realne? Czy tak szybko przesiąknie tampon?

Gość ta od problemu
odświeżam

Gość 11111111
ja sie kąpałam i nigdy mi tampon nie przesiąkł,zmienbiam kiedy trzeba zmienić a nie ze względu na kąpiel :) tym bardziej,ze mówiłas cos o końcówce okresu

Gość ta od problemu
To znaczy, że jak tylko wyjdę musze zmienić, czy mogę se potem jeszcze raz wejść, tak tylko, żeby to kilku godzin nie przekroczyło? To końcówka okresu

jak moze nasikanac woda skoro jest gelboko w pochwie!! co wy jej piszecie w ogole!!

ta od porblkemu-boze widze ze nie ams zpojecia o tamponach.. mozesz spokojnie chodzic z tampoinem 5 godizn....leciec w kosmos..kapac sie.....skakac na bungee...i nie musisz wclae po kapieli wyskakiwac i go zmieniac... sluchaj sie takich niedowiarkow to bedizesz miala rozne schizy... niedlugo ci napsiza,z ejak deszcz zacznie padac to musisz tez szybko isc zmienic,bo moze nasiakanc. ech..porazka dziewczyny,porazka!

Gość ta od problemu
Czyli coś takiego, że wejdę na 20 min do wody, wyjdę na 20 sie opalać i znowu wejde na trochę jest realne? Nie znam się rzeczywiście, mała jeszcze jestem a tak to się raczej z tamponami nie kąpie, chyba że w basenie...

Gość ta od problemu
a moge sie dwa razy kąpać ---> groosia?

to jak jestes mala to ich nie uzywaj.. boze..mozesz nawiet na 40 min wchodzic i nic ci sie nie stanie.. ty;lko pamietaj o zasadzie zmainy tapomonow....bo mozna je gora trzymac do 7 godizn w zaleznosci od krwawienia..ale jak dla ciebie,polecalabym juz zmieniac po 4-5.... bo potem rozwiajaja sie bakterie ,wiec lepeij sie go pozbyc.

Gość ta od problemu
A próbowałaś kiedys z nim tak się kąpać i wychodzić i tak w kółko i nic Ci nie przesiąkł?????

Gość no a opalanie
jest zakazane podczas okresu bo grozu krwotokiem.

Gość ta od problemu
Ale to przeciez końcówka okresu

krwotok jej nie grozi..prziecez nie ma zamiaru żarzyc sie na saharze... zwlaszcza ze to juz koncowka....lekkie plamienia.. jak to czy probowowalam??to do mnie pytanie?

Gość ta od problemu
no, bo boje się, że mi może przesiąc

Gość ta od problemu
ale Ci chyba uwierze

juz napisalam.. jak ci moze przesiac skoro jej wewnatrz... jedynie sznureczek moze ci przesiac.....ale to nawet podczas sikania przemaka...wiec nie rozumiem twoich obaw.... jakbym ja miala takie rozterki,to zamknelabym ise w domu i wszytkie najlpesze dni przesiedziala na stolku,a nie na dworzu i kapieliskach

Gość 18239482309
Byłam w takiej sytuacji ,miałam okres ,byłan nad jeziorem ,użyłam tamponu ,więcej przy okresie kąpać sie nie bede :/ Tampon był założony prawidłowo ,przesiąkł mimo że był zmieniony po 2 godzinach od włozenia i zaraz po wyjściu z wody... :|

Gość ta od problemu
chyba raczej pójdę, jak groosia sprawdziła na własnej skórze, to mi sie chyba też nic nie stanie