Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natures

Dziewczyny jak usuwacie włoski wokół sutków?

Polecane posty

Gość kyte
Kurcze ja tez mam taki problem..mam kilka takich wloskow i nie wiem jak mam je usunac...boje sie bolu jak wyrwe penseta czy wlasnie wrastania wloskow..Niestety to jest problem dla niektorych dziewczyn.

Gość kinga654
A co myślicie o usunięciu tego kremem do depilacji? Ja się boję wyrywać pensetą, żeby jakiegoś stanu zapalnego nie złapać bo to wrazliwe miejsce.

Gość karmazyna
Niektórzy to mają poważne i dorosłe odpowiedzi na ten temat, a inni to jakby się z przedszkola urwali >.<

Gość hop11109
jak macie jesszcze \"blond\" to lepiej je zostawcie bo po każdym wyrwaniu zaczynaja robic sie czarne i zaczyna duzo ich rosnąc...ja mam je wiecej niz 2-3 i usuwam je co 2 tyg. pinsetą...też kiedys słyszałam, że to szkodzi piersiom i sie troche bpoje za każdym razem kiedy je wyrywam...co robic??

Gość młoda232
Te białe, wręcz niewidoczne niech sobie bedą, przecież wam nie przeszkadzają. Te czarne to dopiero porażka ;/ tez takie mam ... myslałam że to nienormalne :D dobrze że tu zajrzałam, po pęsecie nic mi sie nie robi, ale boje sie że z 2-3 zrobi sie 20-30 o_O najlepiej po kąpieli wyrywać i jednym szybkim ruchem, nie dręczcie się tylko jeden szybki ruch ;p;p

Gość mechiko
a podobno to może być związane z problemami hormonalnymi

Te szczęściary co to nie mają takiego problemu są pewnie naturalnymi blondynkami (bez aluzji ;) ) i/lub mają generalnie słabe włosy. Ja usuwam te 4 czy 5 włosków pincetą. Odradzam inne metody, bo nie jesteście w stanie za pomocą np wosku usunąć tylko tych pojedynczych włosków, a jak zaczniecie usuwać ten meszek to on się może wzmocnić, a to już będzie prawdziwy problem...

Gość xdfsdfd
POJEBALO CIE, pytalam ginekologa powiedzial ze pare wloskow mozna usuwac ale nalezy pamietac zeby przetrzec jakas woda utleniona albo spirytuesm. nie rozumiem kobiet ktore boją się cokolwiek z tym zrobic, no tak kurwa najlepiej zostawić i nie dbać w ogole o siebie;/ ciemnoty.

Gość Dlaczego NIE MOŻNA
Ja wyrywam od zawsze i NIC się nie dzieje...

Gość A co by się mialo stać mimo
dezynfekowania?

Gość ja lecę depilatorem bo mi
sie nie chce skubać a włosków faktycznie jest moze z 5

Gość i nie chrzańcie głupot
że włosów od golenia robi sie więcej i sa grubsze może ewntualnie ostre mają końcówki bo są ucięte ciemnota ludzka nie zna granic

Gość Dlaczego NIE WOLNO WYRYWAĆ

Gość malwina czemu nie wolno bo co

Gość tez je mam /
Pensetka ;D

Gość Fachowca
Czemu nie wolno wyrywać???

bo skóra w tym miejscu jest bardzo wrażliwa może dojść do zapalenia a nawet istnieje możliwość powstania guzka piersi tak coś pamiętam bo miałam to na studiach na ginekologii Pani dr mówiła że nie powinno się kombinować przy tych włoskach i że jest to sprawa występowania nadmiernego stężenia androgenów u niektórych kobiet(o ile dobrze pamiętam)... więc też odradzam wyrywanie pensetą;/....

Gość dtj
Ja niestety też mam włoski wokół brodawek. Tylko, że nie 5, a chyba z kilkanaście. Golę je. :]

Gość e-chu
radze o ile to sa slabo widoczne to jedynie przycinac a nie wyrywac bo sie wzmocnia i sciemnieja -ja tak mam niestety.....ja tak mam ze jak wyrwe takiego wlosa co jest wsrod innycvh od razu mi sei to miejsce wzmacnia,no szlag,jak ktos ma 3 wlosy na krzyz to mozna wyrwac ale przy wiekszej ilosci to juz problem,na rekach przycinam nozyczkami i sa slabsze niz na nogach gdzie gole......

Gość pseud
ta, guzki piersi, jasne... wyrywać dziewczyny, bo z każdym kolejnym przycięciem będą coraz mocniejsze- nie widziałyście nigdy jak włosy (na głowie;) wzmacniają się po przycięciu końcówek? rwać, nie pytać

Gość Kikido
obcinanie wlosow moze byc niebezpieczne bo mozecie sie skaleczyc tymi nozyczkami i tyle. wyrywanie penteta nie jest szkodliwe w zadnym stopniu, o ile nie rosna one z pieprzyka albo jakoegos dziewnie wygladajacego znamiona. Jesli tak jest to trzeba sie udac do dermatologa, bo moze to byc nawet wirus brodawczaka. Jesli zas nasza skora jest gladka bez zadnych zmian mozna je wyrywac. Wyrywajac pojedynczo wloski za pomoca pensety nie powinno sie pojawic wiecej wloskow. Nie mniej jednak mimo iz bardzo duzo kobiet doswiadcza tego problemu, nie jest to normalna przypadlosc dla kobiety. Swiadczy ona o nadmiarze meskich hormonow w organizmie kobiety. Jesli nowe wloski nie pojawiaja sie od lat, zwykle wyrywanie powinno je oslabic i zwolnic ich porost. Oznacza to ze w naszym organizmie kiedys bylo zachwianie rownowagi ale juz jest w porzdku Jesli natomiat z uplywem lat zauwazamy coraz to nowe wloski, lub tez mamy je w innych miejscach (posladki, wnetrze ud, podbrzusze, broda, wasik - pod warunkiem ze w naszej rodzinie nikt nie mial wasika) to nalezy sie zglosic do lekarza endokrynologa. On zrobi badanie krwi i USG aby sprawdzic co jest przyczyna owlosienia typu meskiego i zastosuje odpowiednie leczenie, czasem nawet operacjyjnie. W przypadku stosowania leczenia wloski beda rosnac coraz slabsze i jasniejsze tylko wtedy gdy beda one usuwane wraz z cebulka (peseta). Po okolo 9 miesiacach do roku powinno ich byc znacznie mniej, lub tez powinny prawie zniknac. Do zalkowitego ich wyeliminowania potrzeba jednak okolo 2woch lat.

Gość smanna
Mi czasem wyrosną z dwa, takie dłuższe, ciemne, wyrywam je pęsetą i pokazują się znów za jakieś trzy miesiące, nie rośnie ich więcej więc puki co się nie martwię. Rosną na granicy sutka z resztą skóry. To pewnie z jakiś zawahań hormonalnych. Kiedyś miałam lekki biały meszek, prawie niewidoczny w okolicy pępka i byłam na tyle głupia, że zgoliłam, nie powtarzajcie tego błędu.

Gość kutafix
Zaprzęgam do roboty kombajn :*

Gość Patucha
Macie tu odpowiedz specjalisty i nie chrzancie glupot, bo sie niedobrze robi:/ http://kobieta.wp.pl/eid,12,eqid,12191203,title,Czy-czarne-wloski-wokol-sutkow-sa-niebezpieczne,pytanie.html

Gość mam ten problem
Kikido, ale głupoty gadasz, że one całkowicie znikną. Mój lekarz powiedział, jak się do niego z tym zgłosiłam (lekarz endokrynolog oczywiście), że na to nie ma lekarstwa. Można to jedynie podleczyć, ale jak przestanie się przyjmować leki to wszystko wraca. A włoski w okolicach sutków i nie tylko tam to nie zawsze wina hormonów. W 90% przypadków jest to tzw. hirsutyzm idiopatyczny związany z nadwrażliwością mieszków włosowych na androgeny, które u takich kobiet są w normie. Też mam takie włoski i nie tylko na sutkach, a hormony męskie u samiutkiego dołu granicy. Kikido zacznij czytać ze zrozumieniem to co w necie piszą i nie wierz we wszystko. Pozdrawiam inne dziewczyny z tym problemem. Trzymajcie się;)

Gość WYJAŚNIJCIE MI DO CHOLERY
jakim cudem wyrwiesz włosa i zacznie ich wyrastać huj wie ile???! SKAD WY TAKIE INFORMACJE BIERZECIE?? To może ja wyrwe z głowy wszystkie i wyrośnie mi 10razy więcej??? :O JEŚLI MA CI DRUGI,TRZECI,ITD WYROSNĄĆ TO CI I TAK WYROŚNIE CHOĆBYŚ Z PIERWSZYM NIC NIE RUSZAŁO Przez takie pierdolenie głupot typu nie wyrwę bo będzie więcej chodzi duużo zaniedbanych dziewczyn fuuuj z jakimiś wąsikami,włosami w pieprzykach itd. Bleee

A ja mam od jakichs 2 lat jednego włoska obok sutka jednej piersi.. i go obcinam blisko skóry, raz go wyrwałam pęsetą, to jak odrastał, nie mógł sie wybic przez skórę i ropa mi mieszek włosowy podszedł i miałam taka brzydka krostkę, od tamtej pory tylko i wyłącznie podcinam..

Gość muckz
ja mam i wyrwam pensetą, jest gwarancja ze dalej się nie rozrosna tylko trzeba pamietac o wyrywaniu ;)