Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania28a

wczesna ciaza a solarium

Polecane posty

Gość ania28a

witajcie! mam 15 dzien cyklu- owulacja wywolana clost. pewnie zajde w ciaze.. ciekawi mnie czy Waszym zdaniem moge isc jeszcze dzisiaj na solarium? moze to glupie ale kolezanka smieje sie ze moga sie plemniczki zwazyc i nie dotra do jajeczka;/

Gość tez Ania 28
Aniu ja tez się zastanawiam czy pić kawe czy nie .Okres mam dostac za tydzień ale byc moze jestem w ciązy? Kurcze gdzie znależć odpowiedz?

Gość ania28a
staram sie o dziecko rok.. to moja pierwsza owulacja ale gdybym tak miala caly czas myslec o tym obsesyjnie to powinnam sie polozyc i lezec tylko.. to strasznie trudne bo za kazdym razem jak z czegos rezygnowalam w imie ciazy czulam jeszcze wieksze rozczarowanie kiedy dostawalam okres.. tyle poswiecen i po co? inna sprawa ze teraz jestem pewna owulacji.. pomyslalam sobie- ostatni raz pojde na solarium..zeby ladnie wygladac w ciazy.. mam 15 dzien cyklu wczoraj bylam u gina.. powiedzial ze teraz trzeba sie sexix.. wczoraj kochalam sie z mezem.. zastanawiam sie w jaki sposob negatywnie mogloby wplynac 10 min solarki na dziecko.. albo na zaplodnienie

Gość tez Ania 28
wydaje mi sie , ze nie powinno byc problemów. Tylko za długo nie siedz w kapsule;-)

Gość a mnie zawsze zastanawia
czy możesz żyć bez tego pójścia na solarium czy nie. I co jest dla Ciebie ważniejsze. Gdyby chodziło o wybór jedzenie czy zdrowie dziecka, to bym rozumiała rozterki, ale solarium ... :O

Mogłoby a nie musi. Sama napisałaś, ze plemniki mogą się \"zniszczyć\" pod wpływem ciepła, a z drugiej strony nie możesz ciągle o tym myśleć, bo wpadniesz w paranoje obsesyjną;) poza tym ile kobiet zachodzi w ciążę niechcianą i nadużywa wszystkiego:o Sama musisz wybrać:p ;)

Gość ania28a
dzieki imienniczko;) ja chcialam tak na 10 minut tylko zeby sie przydymic.. nie chodzi o to ze szukam osoby ktora mi przytaknie ale ktora zrozumie..i uzyje rozsadnych argumentow nie jestem jakas tam pusta idiotka.. jestem zwykla kobieta.. dbam o siebie.. chce wygladac ladnie.. czy to trudno zrozumiec? wiadomo ze jesli bylabym pewna ze to moze zaszkodzic zrezygnowalabym.. nie jestem potworem.. ale ja chyba jeszcze nie jestem w ciazy..

Gość ania28a
no wlasnie o to chodzi kroma.. nie wiem.. zalezy mi na tym solarium bo mi buzie obsypalo troche a wiem ze solarka zawsze wysuszy i wyglada sie lepiej.. z drugiej strony nie darowalabym sobie gdyby cos poszlo nie tak..tyle staran.. choc wydaje mi sie ze ryzyko jest minimalne niemal

Gość ania28a
" Kobiety powinny także unikać forsownych wysiłków, dźwigania dużych ciężarów, długiego przebywania w saunie lub w solarium." "Nie znaczy to jednak, że korzystanie z solarium jest bezwzględne przeciwwskazane w czasie ciąży. Korzystanie z umiarem i wybieranie urządzeń, które nie rozgrzewają się zbytnio jest dopuszczalne pod warunkiem wykluczenia powikłań ciąży przez lekarza." "czy solarium moze zaszkodzic? odp: Zdecydowanie tak. Następuje bowiem przegrzanie ciała, a ciąża tego bardzo "nie lubi". Tak samo jak leżenia "plackiem" na prawdziwym słońcu. Może to zakończyć się niestety utratą ciąży." co Wy na to?

Gość tez Ania 28
Aniu ja jestem po utracie pierwszej ciązy , naczytałąm się różnych artykułów. Znalazłąm 150tys przyczyn obumarcia kruszynki ale tak powaznie to nikt nie zna przyczyny. Wiele kobiet prowadzi "rozwiazły tryb życia " w ciązy i rodzi zdrowe słodkie dzieciaczki a my uwazamy na siebie i ...... Trzymam kciuki - eszystko bedzie ok

Gość ania28a
dziekuje Wam bardzo;) jjestem wdzieczna ze mnie nie zjechaliscie;) chodzi o to ze tak strasznie sie boje.. ze bede nieatrakcyjna dla meza w ciazy.. staram sie tak bardzo o siebie dbac..bo sie boje.. boje sie a jednoczesnie tak bardzo chce dzidziusia.. kurde nie wiem co mam zrobic.. boje sie ze moge miec pecha i wlasnie mimo ze to jest niemal niemozliwe.. zaszkodzi .. i nie zajde w ciaze.. albo stanie sie cos zlego:( dzieki raz jeszcze za odpowiedz

ja nie wiedzac ze jestem w ciazy, poszlam raz czy 2 na solarium i to na 15 albo 20 min (bo na tyle zawsze chodze) nie pamietam juz dokladnie :) i nic sie nie stalo, syn ma 3 miesiace i jest zdrowy :-D jeden seans na 10 min nie powinien zaszkodzic :)

Gość stokrotka 5
cześć nie wiedząć że jestem w ciąży poszłam do solarium na 12 minut.czy to może zaszkodzic wczesnej ciązy.proszę o pilną odpowiedz.

Gość ja powiem tylko tyle
ze znam przypadek kobiety, ktora chodzila w ciazy na solarium i urodzila chore dziecko z wodoglowiem :( nie wiem czy to bezporednia przyczyna ale moim zdaniem lepiej nie ryzykowac...

Gość tu nie chodzi o
ciepło solarium tylko o promieniowanie, które moze zaszkodzić. Dziecko szczególnie w pierwszych dniach - tygodniach ciąży jest narażone na wszystko co złe. Odradzam solarium.

Gość stokrotka 5
ale czy tylko ten jeden raz mógł zaszkodzić,proszę o odpowiedz

Gość tu nie chodzi o
jeden raz pewnie nie zaszkodził ale lepiej się solarium wystrzegać. Roczny dozwolony czas korzystania z solarium to 23 minuty. Zastanówcie się więc moje drogie czy dla kobiety w ciąży jest jakiś dozwolony czas? :D

Gość a moze tak
ja nie wiedzac jeszcze ze jestem w ciazy chodzioalm na solarium co dwa dni przez pierwsze 5 tygodni ciazy. niestety powinnam sie kapnac ze cos jest nie tak- bo mialam takie smieszne przebarwienia na twarzy i udach.nie polecam solarium w zadnym okresie ciazy, jak palnujesz dzidzie to odpusc sobie solarium i tak potem nie bedziesz mogla chodzic, wiec juz sie przyzwyczajaj do bladosci, bo na poczatku samoopalacza tez nie mozna uzywac. a potem to sie tak wyglada ze juz wszystko jedno!

Hej jak byłam w pierwszych tygodniach ciąży to już mi lekarz odradził solarium tak że ja tez tobie odradzam ale wybór należy do ciebie

Gość stokrotka 5
cześć dzień, dwa po miesiączce kochałam się z mężem bez zabezpiecznia czy mogłam zajść w ciążę.proszę o odpowiedz czy jest to możliwe

Gość hihihihi
a czy to było w solarium,że taki topik?:D:D:D

Ja juz bylam w ciazy ale o tym nie wiedzialam i chodzilam na saune, solarium, basen i silownie. jak juz bylam u lekarza to powiedzial, ze nic sie nie stalo ale ze juz musze sobie odpuscic na czas ciazy. Oczywiscie na basen moge chodzic. Powiedzial, ze najlepiej miedzy 4 a 7 miesiacem. No i trzeba byc ostroznym na infekcje. Pozdrawiam!!!

Gość stokrotka 5
pisząc wcześniej o solarium to jednak test wykazał że nie jestem. staramy się z mężem dalej,co czy zaraz po miesięczce można zajść

Moim zdaniem to zalezy od owulacji. Fakt, ze czasem sie poprzestawia mocno. Zycze Ci powodzenia w starankach!!! Jak chcielismy bobaska to stwierdzilismy, ze nie ma co swirowac. Jestesmy po dwoch poronieniach. Wzielam sie wiec za siebie i zaczelam robic duzo rzeczy, silownia, sol, itd. A tu niespodzianka!!! Dzidzius!! Najlepiej to mysl o sobie i rozpieszczaj sie, bedzie dobrze!!!

Gość baya
Dwa dni temu byłam na solarium (12 min), a byc może jestem w ciąży 3 tydzień - byłam dzisiaj u lekarza i jak zobaczył moją opaleniznę, to podniesionym głosem spytał czy to teraz to solarium czy jeszcze przed zapłodnineniem. Oczywiście skłamałam, powiedziałam, że przed, a on na to : "No to byłby numer!!!". Nie wiem co miał na myśli, strasznie się denerwuję. A tak długo czekaliśmy na tę chwilę :(

Gość mróweczka112
dziewczyny jestem w 3-4 tyg ciąży nie wiedziałam o tym i byłam na solarium teraz boje się ze to możne zaszkodzić mojemu zarodkowi proszę odpowiedzcie coś