Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lill

Pominieta tabletka

Polecane posty

Gość lill

Hm mam pytanie,biore tabletki antykoncepcyjne(microgynon),jakis tydzien temu zapomnialam jednej tabletki(to byla 9 z 21),przypomnialam sobie o niej dopiero nastepnego dnia gdy bralam kolejna wiec po prostu ja pominelam.Przez jaki czas po ominieciu tabletki nie sa tak skuteczne jak normalnie?Jezeli od tej pory przez tydzien bralam juz normalnie to dzis chyba nie musze juz dodatkowo sie zabezpieczac? No i jeszcze jedna dziwna rzecz, po tym jak zapomnialam tabletki na nastepny dzien dostalamn okres ktory mimo brania kolejnych trwal jak normalny czyli ok5,6dni, z normalnymi objawami typu lekki bol brzucha itd...No i zdziwilo mnie to troche bo normalnie po skonczeniu opakowania okres dostaje po jakis 3,4dniach.Mam sie przejmowac?;)Prosze o odp.

Gość yennefer22
Lill nawet jezeli zapomnialas tabletki i przyp[omnialas sobie o niej na drugi dzien to i tak musisz ja wziasc!!nawet jezeli musialabys przyjac dwie pod rzad.Nic dziwnego ze wystapilo krwawienie skoro pominelas dawke hormonow.Musisz teraz zabezpieczac sie do konca przyjmowania tego opakowanie i podczas 7-dniowej przerwy rowniez.Wszystko to musi tez pisac w ulotce wiec radze Ci ja przeczytac.Powinnas teraz wziasc do konca to opakowanie zrobic 7 dni przerwy i dalej zaczac brac normalnie.Przynajmniej tak mi sie wydaje bo tabletki biore juz prawie 3 lata.I pamietaj nawet jezeli zdarzy Ci sie zapomniec tabletki to odrazu jak tylko sobie o niej przypomniesz musisz ja wziasc.NIE WOLNO POMIJAC TABLETEK.Musisz ja wziasc nawet jak mialabys wziasc dwie pod rzad.Teraz lepiej stosuj dodatkowe zabezpieczenie .

co? jakie Ty bzdury wypisujesz! nie wolno brać tabletek dwóch naraz! jeśli przerwa nie była dłuższa niż 12 h od godizny o której mialąś ją wziąść - wtedy moze wziąść! Jeśli nie to po prostu omijasz... Wtedy musisz dodatkowo zabezpieczać się przez 7 dni... :)

Gość biligilifryli
anioplku bzdury to ty wypisujesz!!!!!!!!!!jak sie zapomni tabletki trzeba wziac dwie naraz tak jest w przypadku mercilionu yasmin diane_35 i wielu innych czytaj uwaznie ulotke osla lako!!!!!!!!!

Gość lill
kurde wlasnie jak pominelam tavbletke to bylam pewna ze tylko do 12h opoznienia mozna wziac ja i dlatego nie wzielam bo to bylo praktycznie 24h.A dopiero teraz przeczytalam w ulotce ze tak czy tak powinnam ja wziac jak najszybciej nawet jesli bylyby to dwie naraz i wtedy dodtakowo zabezpieczac sie przez tydzien:/No to teraz juz nie wiem,tydzien od tamtej pory dokladnie minal,ale tej jednej tabletki w koncu nie minal,czyli jestem dzis zabezpieczona czy nie?:/ Dzis przyjezdza moj chlopak z ktorym troche czasu sie nie widzialam,obydwoje nie lubimy gumek,wiadomo jak trzeba to trzeba,ale wolalabym sie obejsc...i teraz juz nie wiem...

Gość na pewno jest roznie
bo w przypadku niektorych tabletek nie powinno si ebrac 2 naraz, ale w przypadku wiekszosci jednk tak. a to wszystko opisan ejest w ulotce, wiec moze zamaist pytac ludzi, i ufac komus kto si ena tym nie do konca moze znac, prezczytaj ulotke????

Gość o jezu...................
też biore te tabletki i pierwsze co zrobiłam to przeczytałam ulotke! TRZEBA wziąśc pominiętą tabletke, czy się ma ochote czy nie, nawet jeśli ma się wziąśc 2 tabletki pod rząd!! i to wyraźnie pisze w ulotce! ponieważ tabletki nie przyjelas, to póki nie zaczniesz nowego opakowania radze się zabezpieczać dodatkowo, albo życze powodzenia w przeciwnym wypadku.. gdybyś tabletke wziela byłaby o wiele lepsza sytuacja.. na ulotce jest rozpisane.. pominięcie tabletki z pierwszego tygodnia... środkowych czy ostatniego.. dla kazdego inaczej się postępuje, ale o tym trzeba sobie przeczytać.. skoro masz czas czytac wypowiedzi i siedziec na forum, to znajdz chwile na przeczytanie ulotki!

Gość lill
o matko alez zlosc z was kipi;) jak napisalam wyzej znalazlam juz czas(!) na przeczytanie ulotki, a wczesniej tabletki nie wzielam nie dlatego ze nie mialam ochoty(jak ktos sugerowal) tylko ze po prostu bylam pewna ze mam jej nie brac jesli minelo wiecej niz 12h!Dopiero teraz zaczelam miec watpliwosci,wiec pytam.W kazdym razie dziekuje za komentarze i pozdrawiam.