Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pessna

Co to jest nienawiść ?

Polecane posty

Gość Pessna
Powiedzcie mi co to jest nienawiść ? Ilekroć pytam ludzi czym ona jest nikt nie umie mi na to pytanie odpowiedzieć. Zatem pytam, czym ona dla was jest ?

Gość nikt taki sobie
to chyba wynika ze złego charakteru.Ja nie umiem nienawidziec.ale zanm takich ludzi.Temat jest dla mnie bardzo na czasie,bo wczoraj moj ojciec powiedzial mi,.ze zyczy mi smierci.On to potrafi nienawidziec.Nic mu nie zrobilam ani nie powiedzialam.Po prostu zyje po swojemu a to mu sie nie podoba.Bo nie wg tego co sobie zaplanował.Takie zyczenia smierci to nienawiśc w czystym wydaniu.

Gość Pessna
Nikt taki sobie, to bardzo przykre, co Cię spotkało...Ale powiedz mi, co to takiego jest, ta nienawiść ?

Gość Pessna
Czyli nienawiść to jest życzenie tak ?

Gość nikt taki sobie
Nie wiem.Nie znam tego uczucia.Wiem tylko,ze inni nienawidzą.Moze to daje im siły zeby zyc.Ja tak nie potrafie.Jestem ponadto.Moj byly mąż tez mnie nienawidzi.Chociaz to on byl zly(mam orzeczenie o winie jego).Ale lubie go jako czlowieka.Nie udało sie nam i tyle.Nie mam zalu.Zycie toczy sie dalej.Nie rozumiem nienawisci ale wiem dokladnie ze istnieje.I to chyba problem tych co nie nawidzą

Gość doswiadczenia
wyjasni to alkowa zna sie na tym wysmienicie:) i na intrygach ona zawsze wie do kogo co napisac i kiedy

Gość doswiadczenia
elemnetem nienawisc jets zyczenie złego osobie ktora rzekomo sie kochało, ale nie zrobila zegos po naszje mysli i juz ja nienawidzidz.

Gość Pessna
Acha czyli nienawiść rozumiecie jako uczucie ?

nienawisc przypomina obsesje - kiedy nie lubisz kogos tak bardzo, ze nie potrafisz przestac o tej osobie myslec. bez przerwy czujesz krzywde doznana od tej osoby i bez przerwy ja o to obwiniasz. masz skrycie ochote lazic za ta osoba, miec ja stale na oku i szkodzic jej, chcesz, zeby czula sie tak samo podle, jak ty. wykorzystujesz kazda mozliwa okazje, aby jej dokopac. staje sie to jednym z elementow twojego zycia. gdyby tej osoby nagle zabraklo, poczulabys pustke, bo nie mialabys na kim wyladowywac swoich frustracji i agresji. kazdy dzien, w ktorym nie wbijesz szpili tej osobie, uwazasz za stracony. chcesz wiedziec o tej osobie jak najwiecej, aby poznac jej slabe punkty. nienawisc to destrukcyjny rodzaj milosci.

Gość Pessna
Anyżówka, ciekawe.. .Może ktoś ma jeszcze jakąś koncepcję, co to takiego ta nienawiść ???

Gość Nienawidziciel
Bardzo silne uczucie niechęci począczone z chęcią zemsty i odwetu na danej osobie.. ja nienawidze siostry.

Gość samotna już
Na szczęście uczucie to jest mi nieznane ...

Gość gość
jak ci ktos zniszczy zycie lub skrzywdzi twoje dziecko to bedziesz wiedziala.

Gość gość
Najłatwiej wytłumaczyć nienawiść to odwrotność miłości. nienawiść często powstaje przez osoby 3 które zrobiły coś osobą 2(tym których kochamy) zemsta + nienawiść. Nienawiść do byłej to głupota.. i myślę że chorują na to dzieciaki :D. prawdziwa nienawiść to zazwyczaj do osoby która naprawdę wyrządziła ci krzywdę jak np. zabicie bliskiej osoby. ja np. nienawidzę ciapatych(arabów) za to co robią.

Gość gość
Dla mnie nienawisc jest wtedy kiedy ktos mnie bardzo ale to bardzo skrzywdzi a potem udaje dobrego przed innymi :@ a tak wogole ja wobec nikogo nienawisci nie okazuje bo to dziecinada wedlug mnie :) pozdrawiam ;)