Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaa

Mam 20 lat i muszę przychodzić do domu najpóźniej na 22/ Proszę o poradę...

Polecane posty

Gość załamanaa

Z góry prosze o poważne potraktowanie tematu! mam poważny problem..otóż mam prawie 20 lat i musze przychodzić do domu najpóźniej na 22...moja sytuacja jest beznadziejna bo mama ma nerwicę lękową i po prostu boi się być w nocy sama w domu,sama nie może zasnąć..taka sytuacja ma miejsce od mojego urodzenia a ja powoli przestaję już to wszystko wytrzymywać... jestem młoda też chce się pobawić,wyjśc z przyjaciółmi na imprezę, na piwo czy ot tak zwyczajnie wyjść gdzieś wieczorem i korzystac z tych młodych lat które przeciez tak szybko mijają.. każda rozmowa z mamą kończy się awanturą....próbowałam nakłonić ją już do zmiany leczenia bo od ponad 20 lat łyka już te same prochy i nie chce tego za żadne skarby zmienić..rodzina próbowała..nikt nie ma na nią wpływu bo ona nie chce z tym walczyć..za wszystko odgrywa się na mnie...w domu trzeba łazić jak w zegarku... ale ja jej nigdy nie zawiodłam..w sumie w porównaniu z innymi zawsz ebyłam wzorową córką..robię wszystko w domu, uczyłam sie zawsze nejlepiej,teraz składam papiery na dobre studia, nie palę nie piję,zawsze mówię gdzie idę i o której będę.....wydaje mi się że zasługuję wreszcie na swoją prywatnośc.,..chcę wykorzystać młodość..chcę się zwyczajnie bawić jak chyba 90% ludzi w moim wieku..az boję się pomyśleć co będzie jak pójdę na studia do innego miasta..nie puści mnie?? nawet jej facet nie może się w tej sprawie słowem odezwać..teraz własnie wyjechał do pracy i wróci we wrześniu... i czy do tego czasu mam być skazana na prawie ciągłe siedzenie w domu??? Oczywiście też doskonale ją rozumiem,wiem że jest chora ale mam jej to za złe że wmówiła to sobie całkowicie i że z tym nie walczy..NIKT nie może jej tego wytłumaczyć...a mnie chodzi przeciez o wyjścia nie codziennie tylko raz na jakiś czas, jak nadarzy się po prostu jakaś okazja i o głupi czas powrotu chociazby ok 24...to by wystarczyło... Co ja mam zrobić w tej sytuacji..nikt z rodziny nie może pomóc, ojciec tez ponieważ jest alkoholikiem i nie utrzymuję z nim kontaktu,wszystkie ciocie,babcie itp odpadają...brat jest daleko za granica więc też odpada a każda choćby najbardziej delikatna rozmowa i próba wzajemnego zrozumienia z mojej strony kończy się awanturą... głupio nawet tak napisac ale wstydze się tego też przed znajomymi..wiadomo z jakich powodów... prosze poradźcie co robić w tej sytuacji?!

Gość załamanaa
wznawiam temat i naprawdę prosze o pomoc!!bardzo mi zalezy na Waszym zdaniu...

Gość a po co
a moze Twoja Mama latwiej stawilaby czola nerwicy lekowej, gdybyscie pozwolili Jej na konfrontacje z problemem, nie chodzili na palcach, nie narazajac Jej na stresujace bodzce? Kurcze nie znam sie na tym, ale skoro to trwa niezmiennie przez lata... czas moze zmienic taktyke? Stopniowo oswajac ja z bodzcami wywolujacymi ataki leku.. paniki... W koncu Ty sie nabawisz nerwicy, depresji, psychozy.. Trzymaj się.

Gość załamanaa
cholera ja już się nabawiłam pzrez to:( jak mamy jej pomóc jeśli ona nie chce ....żadną siłą...tylko podejśc do niej w tej sprawie to ona gryzie:(

Gość a po co
a tylko farmakologicznie sie leczy czy w polaczeniu z psychoterapia? a moze przez to ciagle nadskakiwanie, Wy pozwalacie rozwijac sie Jej nerwicy? moze powinna byc poddana dzialaniu bodzcow wywolujacych lek, tylko stopniowo, przy zwiekszajacej sie dawce bodzca? a moze zapytac fachowcow? moze Ty powinnas pojsc do psychologa i zapytac, jak masz postepowac?

Gość załamanaa
tez głupio powiedzieć ale wszyscy niepłatni psychologowie w moim mieście są znajomymi mamy z racji jej urzędu chociaz psychologiem nie jest...a na prywatnego nie mam pieniędzy:( my jej nie nadskakujemy tak ciągle..może za mocno to ujęłam...kłóce się z nią często..tłumacze ..przeciwstawiam się tez czasami....żadna więc metoda jak na razie nie skutkuje..

Gość emelka
pieprz to wszystko. wyprowadz sie i juz

Gość załamanaa
wznawiam dziś mój temat..proszę o szczere porady!

Gość zalamanaa
chyba trzachne mama o betonik. albo kolege namowie by matke zrżnal tak by z dwa tygodnie nie mogla chodzic.

hej to ja(załamanaa)..i to mój topic...poprzedni wpis jest oczywiście zbijaniem się jakiegoś niewychowanego człowieka...teraz będę wznawiała na nicku zarezerwowanym bo naprawdę potrzebuje Waszych opinii a nie zbijania się takiego kogoś jak powyżej... bez komentarza:/

Gość zalamanaa
o balas ! jakaś bezimienna a moze i bezdomna lafirynda , ktora sie po 22 dziubdzia z chlopakami sie podemnie podszywa.

Człowieku lub czymkolwiek innym jesteś! Wyjdź z tego tematu i się nie podszywaj, to nie jest przedszkole...kazdy inteligentny człowiek po przeczytaniu mojego problemu zdaje sobie na pewno sprawę że to ty się człowieku podszywasz i robisz jaja... szkoda na ciebie słów...wyjdź stąd bo nie masz tu czego szukać..nikt nie będzie sie z tobą w kotka i myszke bawił.. CZEKAM NA WASZE opinie..doradźcie coś..prosze!

Gość zaIamanaa
up