Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulak_u

wizyta u ginekologa- za późno ???????????????????????????

Polecane posty

Gość ulak_u

hej kobity! mam 24 lata i w najblizszym czasie w koncu ide do ginekologa...wiem ze to troche póxno czy wam tez sie zdazyło dopiero w takim okresie? ja po prosto nie miałam żadnuych problemów, miesiączki jak w zegarku, jeden partner itd. no ale badania trzeba zrobić, bo nigdy nie wiadomo czy tam w środku wszystko ok... nawet troche sie boje zeby mi czegos nie wykrył jak myślicie powiedziec lekarzowi że to pierwsza wizyta... w sumie to moja sprawa myslicie że mnei zjedzie z góry na dół za to? dzieki za wasze zdanie i rady ulak

21:46 pannawdowa Zjechać\" nie ma prawa, on nie od tego i w razie czego można się kulturalnie odszczekać. Powiedzieć prawdę, że pierwszy raz, wtedy inaczej bada. A iść jak najszybciej. Mięśniaki i ranki nie bolą, a rosną szybko i potem nie zostaje nic jak wyciąć wszystko. A jesteś młoda i chcesz mieć dzieci

Gość jumi
Byłam znacznie młodsza ,za pózno na pierwszą wizytę nigdy nie jest,czy powiesz lekarzowi to już twoja sprawa,twojego samopoczucia.Natomiast wiele dolegliwości nie daje znać,mam nadzieję,że jesteś zdrowa,jednak badanie piersi powinno się robić regularnie,lekarz powinien badać aby stwierdzić czy wszystko jest dobrze,powinno się robić regularnie cytologię,która wyklucza raka szyjki macicy.Profilaktyka powoduje,że jest mniejsza szansa na zachorowanie lub większa na wyzdrowienie(wykrywalność lepsza),poznajesz też swoje ciało.

Gość o maj gad
a ja poszłam pierwszy raz do gina w wieku 19 lat . Nie ejstem zadowolona. poszłam do byle kogo stwierdził ze mm nadzerke dał mi jakies leki brałam je nie dostałam potem okresu i byłam zmuszona isc jeszcze raz... W koncu po wielu stresach znalazłam fajna panią dr i teraz chodze do niej. Okazało sie że mój pierwszy gin byl konowalem bo nadzerki zadnej nie mam a od leków jakie dostałam zatrzymał mi sie okres :-/ Nie chce cie straszyc ale sprawdz dokładnie do kogo idziesz nie kazdy lekarz jest niestety ok :)

Gość 192837
napisz jak było. ja mam 26lat i jeszcze nie byłam

ja miałam 16 lat. i od tamtej pory chodzę regularnie co pół roku na badania, mimo, że dobrze się czuję nie rozumiem jak można tak długo zwlekać

to fakt wiele chorób nie daje o sobie znac ja mam 24 i też chodze co 6 miesiecy na kontrole a pierwsza wizyta była jak miałam 18 lat nie rozumiem czemu niektóre kobiety o siebie nie dbają :( no teraz teraz chodze co dwa tygodnie bo jestem w ciąży :)

gratuluje Myszka :D my z mężem własnie kombinujemy potomka :D p.s. też nie rozumiem jak można tak się zaniedbać

aaa i tez mam 24 lata :D w którym miesiącu jestes? planowany dzidzius? w którym cyklu sie udało?

Gość zadbaj O siebie Wreście
no nieżle...24 lata SZOK!!!!!!!!!! jak mozna tak nie dbać o siebie???? mi też nic nie dolegało ale w wieku 18 lat byłam 1 raz - teraz regularnie,każdego roku cytologia itp mam 24 lata nie dziwie się ,że w Polsce jest największa umieralność na raka szyjki macicy skoro są tak nieodpowiedzialne dziewczyny jak Ty