Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela 22

czy picie z butelki plastikowej jest szkodliwe?

Polecane posty

Gość Angela 22

gdzies czytalam ze wogole opakowania plastikowe, czyli butelki np w ktorych jest woda są szkodliwe dla zdrowia, wie ktos cos na ten temat?

Gość MASAZ TAJSKI WARSZAWA KURSY M
pewnie tak - dlatego ta z butelek szklanych jest wiele razy drozsza od tej z plastikowych. a tak wogole to przegotowana kranowa nie ustepuje niczym wodom mineralnym. nawet plastiki przeznaczone do pakowania zywnosci rozkladaja sie/wchodza z nia w reakcje chemiczne i najlepiej przelozyc je do szklanych

Gość ziuteczka
no cóz.. ogolnie plastik jest szkodliwy, ale w dzisiejszych czasach latwo jest o pobicie takeij szklanej butelki dlatego stosuje sie plastik.. do tego dochodza nizsze koszty produkcji

Gość moj glos w sprawie
dlaczego mialoby byc szkodliwe? Jesli z tej samej butelki pije kilka osob, moze tak, albo jesli pijesz z tej samej butelki dluzszy czas, bo wtedy tam gdzie przykladasz usta swietnie rozmnazaja sie bakterie

Gość Meggie 18
to jak jest z tymi butelkami, mogę pić z nich prosto? nie piję duzo z jednej, tylko zawartosc i idzie do kosza

Gość Margol Margola
MUSI na plastiku byc wyryty znaczek noża i kieliszka.Oznacza to że można ps: może widelca i kieliszka , zapomniałam, ale ja zazwyczaj widzę że jest ten znaczek

Gość plastik jonizuje dodatnio
wodę, co wpływa na ilość wolnych rodników w niej.... a wolne rodniki są jedną z przyczyn starzenia.... ja tam wolę wodę w szklanych butelkach.... polecam staropolankę

A jesli juz kupujecie w plastikowych butelkach, to lepiej nie pic prosto z niej tylko przelewac sobie np. do szklanki.

Gość jlk
moze chodzi o to, że wtorne napełnianie butelki jest szkodliwe, gdyż gromadzą się tam bakterie

Gość niebieskoookaa22
ja słsyzałam, ze wypijamy w ciągu 24h a jeżeli dłużej to do lodówki z butelki pije tylko 1os...

Gość kurs masaz tajski warszawa
tych bakterii to zdrowy przewod pokarmowy ma cos ze 2.5 kg - nie sa to bakterie szkodliwe, wywolujace choroby

Gość niechJuzPrzestanie
ja slyszlam ze to rpzez jakis zwiazek chemiczny ktory sluzy do yutwardzania tych butelek a jest tylko przytrzymywany tylko fizycznie , wiec sie rozpuszcza w wodzie , a zbyt duze stezenie w organizmie jest szkodliwe , nie pamietam tylko co to za zwiazek moze jakis fenol :/ no i jeszcze wiem ze ten zwiazek wplywa na zmiane plci jakis tam ryb ;/ czyli nie za ciekawie ...

Gość nocna zmiana
zmiana płci w butelce

Gość buahahahahahahaha
:-Dczyli powtorka z Miriam;-)