Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnnia

problem z maszyną -

Polecane posty

Gość annnnia

czesc dziewczyny, mma problem z zabawka mojej córci, jestem kompletnie zielona w kwestii szycia; kupiłam Zofiji jej wymarzoną "masynę do szycia", zabawkę za 40 złotych, ale zadziwiająco dobrze szyje (prostym jednym ściegiem, ale mocno i solidnie, i Mala Krawcowa była wniebowzięta ;-) Niestety, po jednym dniu używania pojawił się problem: wymieniłam nić, nawlekłam tak jak w instrukcji, i niby jest wszystko ok, ale maszyna nie szyje. Tzn. silnik działa, igła się odpowiednio rusza, ale przechodzi przez materiał w tę i z powrotem zupełnie nie wiążąc się z dolną nicią. Podeszłam do tego ambicjonalnie, niby to zabawka ale jeśli dobrze szyła to czemu nagle przestała??? moja Młoda w ryk że jej Kariera Krawcowej wisi na włosku, a ja kilka godizn nad cholerstwem straciłam... :/ nawlekłam jeszcze raz nici, zmieniłam igłę, pokręciłam ją na różne strony czy nie jest jakoś krzywa... załamka :/ Powiedzcie, prosze, co jeszcze może być nie tak? czemu te nitki się nie łączą skoro wszystko wygląda na normalnie działające??? :/ Instrukcję mam bardzo ogólnikową i nic tma nie ma o rozwiązywaniu problemów, gadżecik kupiłam tutaj: tinyurl.com/jxcd5 i niby jest na gwarancji, ale może ona się permanentnie nie popsuła, tylko coś trzeba naprostować/naciągnąć... może któraś z Was zna ten model "sprzętu" i coś doradzi? pozdrawiamy, zdesperowana anka i Mała Zrozpaczona Krawcowa Zofija

Gość annnnia
nikt nie pomoże? ;-(

Gość annnnia
tak, na penwo nawlekałam ja było poprzednio. Wkurzona jestem, a Moje Młode tym bardziej... i do tego oczka jak spodki, mina zawiedzionego psiaka... :/ Dzięki za linka, sprobuję.

A igłe zakładałaś taką samą? Maszyny są bardzo czułe na takie zmiany. Sprawdź też czy igła jest dociśnięta do końca w dziurkę, bo możliwe, że jest coś z jej długościa nie tak.

Gość napisała przecież
że prostym, więc chodzi o stębnówkę.

Gość a czy wyjęłaś nitkę z
bembenka na zewnątrz?