Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euglena 23

czerwona twarz w lecie mimo stosowania bardzo wysokich i dobrych filtrówpomocy

Polecane posty

Gość euglena 23

mam bardzo wrazliwą skóre i licze na to ,że któraś z was dziewczyny ma podobny problem i powie mi jak sobie z nim radzi... lato to dle mnie najgorsza pora roku mimo,że stosuje wysokie filtry Bioderma spf 100,to i tak moja twarz w czasie upałów jest czerwona jak burak!!!!!!mimo,że staram sie własnie unikać słońca i zazwyczaj chodze i szukam cienia na chodniku...paranoja!!!nie chce wiedziec jak bym wyglądała jak bym wogóle nie smarowała sie filtrami....podobnie jest jak jestem w pomieszczeniu gdzie jest gorąco, dziewczyny poradzcie mi cos,prosze!!!!!

może to nie tyle problem skóry i jej reakcji na słońce, tylko coś z krążeniem? no nie wiem, ja też mam zaczerwienioną skórę ale to nie reakcja na słońce jako takie , tylko właśnie temperaturę. olewam to, co się mam przejmować.

Gość Madda
to może być problem naczynek - rozszerzają się pod wpływem ciepła i twarz robi się czerwona - tak mi się wydaje, że to to, a nie reakcja na słońce - jężeli stosujesz tak wysokie filtry, to jest to praktycznie niemożliwe. Kup serię kosmetyków do cery naczynkowej albo udaj się do dermatologa

Gość euglena 23
w sumie to chyba nie byłby taki głupi pomysł,bo jak jestem w pomieszczeniu w którym jest dość ciepo to twarz równiez robi sie czerwona mimo braku promieni słonecznych... a moze Iwostin-krem na naczynka,miała go moze jakas dziewczyna?

A stosujesz podkład?? Ja zauważyłam, że mam zaczerwienioną buzię właśnie wtedy jak nie nałożę podkladu. Z podkładem na twarzy mogę nawet chodzić w 30 stopniowym upale, a i tak nie zrobię się czerwona.

Gość madzialkaaAA6
to tez niestety moj problem, cere mam zaczerwieniona nawet teraz gdy nie siedze na sloncu, czesto bez makijazu wygladam cudnie a czasem.......chcailabym sie nie malowac, a najgorsze ze nie wiem jak sobie z tym radzic,podobno wg dermatologow nie mam naczynek, gdy jest goraco jestem czerwona.. :((( macie jakies dobre kremy ??

Gość Bioderma 50+ krem tonujacy
Polecam!

Gość pewnie celestynka
Wiesz... ja mam podobny problem... który z czasem coraz bardziej mi przeszkadza. Kiedyś czerwieniał mi tylko nos, a teraz i policzki. Powodem tego są najprawdopodobniej w twoim przypadku tak jak i w moim naczynka. Pani Dermatolog, powiedziała mi,abym unikała kosmetyków raczej do cery z tymi problemami. Żażywam lekarstwa , które uszczelniają naczynka krwionośne... Przede wszytkim powinna znaleźć sie tam rutyna, wit C.

Masz unikać kosmtyków do cery naczynkowej?? Dlaczego? Mi pani dermatolog poleciła krem SVR Rubialine, ale jeszcze go nie kupiłam, jest dość drogi (70 zł). Powiedziała mi też, że często za problemy naczynkowe twarzy odpowiedzialna jest bakteria Helicobacter pylori (ta od wrzodów żołądka). Należałoby się więc przebadać i w razie czego przejść kurację. Nadciśnienie też oczywiście może być przyczyną. A czym myjecie twarz?

Gość poradnik darmowy
a moze Ty po prostu jestes czerwonoskóra, he? zapytaj mamy jak to dokladnie bylo.. :P