Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ghost Girl

Alimenty - Ile ?

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaa
500zł

Gość SASANKA P
Moj ojciec cos kolo 200-2tu, na pocztku placil 180zl. Ma jedno dziecko

Gość ale wszytsko od zarobków zależ
jeden będzie płacił 300zł, a inny 3000...

hmm moj stary zarabia ok,3000 czy 4000 kiedys zarabial 8000 a i tak caly czas placi 300:O nawet mi na swieta czy urodziny prezentu nie kupi bo woli na panienki swe wydac:P coz te 300 to na nic nie starczają:O

nie nie ma na czarno...wiem,ze glupia.....tyle,ze sad by i tak wiekszych nie przyznal...a czasem jak go sumienie ruszy no da te 900zl :P :O

Gość sorry ale jedynym
wytłumaczenie w takim razie jest tyo, że matka tez nieźle zarabia, bo jeśli nie to on ma obowiązek zapewnic jej i tobie taki poziom życia (czyli tyle kjasy) jaki mieliście podczas małżeństwa...

hmm ona zarabia 1200 ale dziadkowie nam pomagają.... nie wiem czym ona sie ludzi..... :O nie wiem po co za niego wyszla...mogla mnie samą wychowywac albo mnie wyskrobac jaki byl pierowtny zamiar...przynajmniej bym nie musiala cierpiec i sluchac jej wiecznych pretensji jak to ja jej zycie spieprzylam itd...:O

Gość ja na miejscu Twojej matki
Furious to bym juz dawno temu poszła do sądu, zanim będzie za poźno i osiągniesz wiek, w którym on już nie będzie musiał płacić alimentów... przecież jeśli on w trakcie małżeństwa zarabiał 8tyś to znaczy, że Twoja matka mogła nie iść do poracy i dostawac od niego kilka tyś zł , tak żeby jej zapewnił odpowiedni poziom życia, takie jest prawo w tym kraju i nie rozumiem dlaczego ona dostaje marne 300zł??!!

FaD... Po wypowiedziach wnoszę, że gówniarą 12letnią nie jesteś... Więc możesz sama wnieść pozew... Wykaż, jak wysokie są twoje wydatki na naukę, leczenie, ubranie... MIEJ NA WSZYSTKO RACHUNKI I DOKUMENTY! Dołącz je do pozwu i masz 50% szans, że dostaniesz \"podwyżkę\" i być może wyrównanie za poprzednie lata... Nie narzekaj tylko działaj :D ...

hmm najpierw tzra wniesc pozew....o rachunkach tez dawno pomyslalam...moze sie jakos znajdą...a wiadomo,ze an zarcie leczenie i ciuchy wydaje duzo...tyle,ze wiem,ze są przypadki gdy obronca starego moze powiedziec sądowi,ze mozna mniej kupowac lub kupic tansze ubranie,mozna zrezygnowac z jakiejs wycieczki, kupic tansze zamienniki lekow itd.... :O a wie ktos, ile procent z pensji ojca sie dziecku nalezy?

To zależy jak bardzo pogorszył sie wam standard życia... Powiem tak, ja tam alfą i omegą nie jestem, ale radzę Ci pójśc do studentów prawa. Oni miewają praktyki i ZA DARMO udzielają porad prawnych. Dlatego, zanim skończy się rok akademicki, szusuj do studenciaków i załatwiaj sprawe...

thx.....no standard jest jaki jest...na te podstawowe rzeczy i troche uciech starcza...(ale nie za jego hajs)ale juz na glebsza edukacje typu kurs ejzykowy, nauke gry na gitaarce czy gre w tennisa,lub na prywatną rehabilitacje krzywego kregoslupa i zrobienie drucistego aparatu an zęby już nie....owszem wg innych i tak jest dobrze...ale wiadomo,ze ojciec to ojciec i zasadniczym jego obowiazkiem jest zapewnienie dziecku srodkow na uttrzymanie,rozrywke, zdrowie i edukację be zktorej ani rusz.... a jesli go stac jak w mym przypadku lecz woli utrzymywac mlode kochaneczki to juz wogole....

Gość Na 2 dzieci
500 zl.

Gość 1000 złotych

Gość no właśnie ...
ile ile ile i na co to idzie ??????????????????????

Gość przepraszam bardzo
mojej kumpeli facet płaci 200 zł Zenada

Ja sama wnosiłam oo alimenty , FaD , jestes chyba pełnoletnia? Nie wymagano ode mnie zadnych rachunków , wypisałam tylko , ile na co wydaje miesiecznie , od srodków higienicznych , mieszkanie , po prenumerate czasopism koniecznych do studiowania.Zasadzono 200 pln , to było kilka lat temu , a ojciec bezrobotny.Nie egzekwowałam przez komornika , bo i tak nie byłoby z czego , ale wyrok jest.

Gość 1000 zł.
na jedno dziecko.

Gość ile ile więc..
ile ?? i na co ???

Gość piszcie ...
ile płacicie / dostajecie i na co to idzie ! ???