Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalahari

Imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość Ja chciałam nazwać
Serafima------bo bardzo ją lubiłam a zmarła rok przed urodzeniem mojej małej.Mąż się nie zgodził i jest Martynka.

a ja mieszkam w niemczech a moja corcia ma imie wloskie -CHIARA-:):):):):)

Gość sallana
Co trzecie dziecko to teraz Oliwia! Albo Klaudia, Patrycja czy Ameila!Takie imię wg psychologów wybierają dla swoich córek matki prymitywne i pełne kompleksów - chyba coś w tym jest, bo spotkałam tych małych Oliwek i Klaudii całkiem sporo, a każda niezbyt dobrze wychowana, często zaniedbana i najczęściej z wieloma deficytami. Wszystkie starsze Patrycje, Oliwie czy Nikole, które poznałam z racji swojego zawodu, nienawidzą swojego imienia i mają żal do rodziców.

Gość Natalka-Amelka
Mnie się podobają imiona: Natalia Amelia Melania, Mel Ala Klara Laura (nie wiem dlaczego wszystkie z "L"??) Hania Maja Kasia (oklepane ale nadal piękne).

Gość Natalka-Amelka
Nie spotkalam jeszcze zadnej osoby, ktora podzielalaby moja sympatie do imienia Amelia. Nigdy też nie słyszałam tego imienia u innych dzieci, bądź dorosłych. Nie wiem więc dlaczego niby według ciebie jest to popularne imię.

Gość biedroneczka76
Moja córcia właśnie będzie miała na imię Amelia.Według mnie nie jest wcale oklepane.Moja starsza córcia ma na imię Karolina i bardzo mi się to imie podoba.OKLEPANE TO OLIWIA I JULIA.Na samą myśl o tych imionach jest mi niedobrze.Co drugia dziewczynka ma właśnie tak na imię.

Gość moja córka
ma na imię Antonina. Zdrobniale Tosia, Tola, a ona o sobie mówi Tonia.

Gość hania_30
Amelia zrobila sie baaardzo popularnym imieniem, wlasnie po wejsciu do kin filmu Amelia. Mieszkam w Krakowie i dookola slysze glownie takie imiona jak: Amelia, Julia, Wiktoria,Oliwia, Zuzia,A takze Lena, Milena, Maja. Jakis szal-tak jak dawniej na Kasie, Anie i Agnieszki. Ostatnio u moich znajomych pojawiaja sie Zosie i Hanny. Mnie osobiscie podoba sie Michalina(Michasia).

Gość hmmmmmmmmmmmmo
ja znam dwie dorosle amelie, znam tez dorosla anastazje, maje, marike, zuzanne, kiedy dwadziescia pare lat temu rodzice nadali im te imiona, byly one bardzo niepopularne. teraz tych imion od zatrzesienia. ja jesli bede miala kiedys corke, to nazwe ja zuzanna albo amelia :)

Gość a ja juz wiemmm
NEL

Gość A moja córka...
..uparła się żeby siostrę nazwać Kornelia i nie mogę jej tego wyperswadować :)

A moja bedzie Kornelia, skroty.Nel, Nelly, Connie. ps mieszkamy za granica

Gość noreen
Noreen!!!

wedlug mnie to jest najpiekniejsze imie dla naszej ksiezniczki, a poza tym malo jest dziewczynek o takim imieniu

Gość A moja córka...
Hmm w sumie ja Korneli nie odrzucam tylko nie do końca jestem przekonana. Na moją córkę wpływ miały Czarodziejki Witch:)

Gość w ciąży
Mi chodzi po głowie bardzo powaznie MAJA :) moim zdaniem sliczne delikatne wdzięczne... czy rzeczywiscie jest tak duzo Maj??? bo ja w moim otoczeniu nie spotkałam....natomiast rzeczywiscie pojawily sie dwie male Julie, jedna Amelia, Laura... Ale Maja....?

Gość w ciąży
o co chodzi z tym linkiem

My imie Kornelia wymyslilismy 3 lata temu, rodzina jakos sie przekonywala, ale zobacz jak czesto powtyarzasz jak ladnie zaczyna brzmiec, no i to drobnienie Nel mnie rozwala.Piekne. U nas jeszzce swietnie pasuje do nazwiska, wiec nie mamy watpliwosci. Maja sliczne imie, bylo drugie w kolejce,. ale obok nas jest teraz mnostwo mai , wiec jednak bedzie Kornelka

jesli urodze córeczkę, dam jej na imie Julia, nie dlatego, że teraz jest modne, tylko dlatego , że zawsze mi sie podobało, jak byłam jeszcze nastolatką i czytałam romeo i julie, juz tedy chciałam mieć córeczkę Julię, a to było kilkanaście lat temu. Zrestą pracuje w przedszkolu, i na okołó 100 dzieci sa 3 Julie, za to w każdej grupie są po trzy Wiktorie, Weroniki, jest też Kornelia,

Gość w ciąży
a Maje ? są ? :)

Maja jest tylko jedna, w najmłodszej grupie, teraz pójdzie do II gr, więc też nie ma ich tak dużo, a Kornelia jest też tylko jedna w najstarszej gr.

A mnie sie podoba: Anastazja Alicja Nadia Amelia Emilka Martyna Asia Maja Julia Kornelia Nela Agatka Nikola Zuzia Jagoda i to tyle, napewno ktoryms z tych imion nazwe swoja córke :D

Gość WildWind
jestem wlasnie w ciazy. Nie znam jeszcze plci,ale mam nadzieje,ze to dziewczynka. Imie juz postanowione.. FRIDA.. oryginalne,ale bardzo mi sie podoba..brzmi tworczo pozdrawiam

dla dziewczynki mam przygotowane Vanessa,mieszkam w hiszpanii ale nie podobaja mi sie te typowe hiszpanskie imiona wiec jakos Vanessa mi przypadlo do gustu.

Gość trelelele
WildWind > Frida:D:D:D to aspirator na katar

Gość A my mamy problem
Mojemu meżowi bardzo podoba się imię Kinga .A ja to normalnie dostaję uczulenia na to imię,pracuję w szkole i zauważyłam że wszystkie Kingi to straszne skarżypyty i lizuski. A wy co myślicie o tym imieniu.

Gość WildWind
Frida to imie slynnej malarki! nie musi Ci sie podobac-najwazniejsze jest moje zdanie:P