Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda231

Nie umiem żyć bez celu

Polecane posty

Gość ruda231

Ostatnio zauważyłam, że żyję od jednego wydarzenia do innego. Ciągle na coś czekam. Czekam na wakacje, na Boże Narodzenie, na wesele koleżanki, na kupno nowego samochodu otp. Gubię się , nudzę i mam doły kiedy nie mam przed sobą jakiegoś celu. Podobno ktoś kiedyś powiedział, że sensem życia jest samo życie - ale co to właściwie oznacza?

Gość pierdolisz głupoty

Gość ruda231
CEL- PAL!

Nie ma jednego, scisle sprecyzowanego sensu zycia. Kazdy musi odnalezc to w sobie. Dla niektorych do dom, rodzina, dla innych praca, itp. Moze Tobie brakuje pasji?

Gość ruda231
bede zbierala kapsle i butelki.

Gość kasssandra
ja tez mam podobnie a wlasciwie mialam. Ktoskiedys powiedzial, ze zycie to oczekiwanie na cos albo wspomnienia czegoś... teraz troche zmienil mi sie stosunek do zycia,jestem w ciazy, bede miala dziecko i jestem szczesliwa!!!!!!!!

Gość kasssandra
poniewaz jestem nerwowa wrecz choleryczka to teraaz majac dziecko bede miala sie na kim wyrzywac . bachor mnie popamieta...

ja uważam że Cel w życiu jest bardzo ważny. Człowiek musi do czegoś dążyć. Dla mnie moim głównym Celem w życiu jest wychowania mojego syna na porządnego człowieka, który będzie w życiu szczęśliwym mężczyzna. Moje marzenia również stanowią dla mnie życiowy Cel. Mam ich wiele i każdego dnia staram sie po troszku do nich przybliżać. Czasem do spełnienia marzenia, dotarcia do tego Celu wiedzie długa i trudna droga ale wtedy trzeba umieć czerpać z tego co się udało już zrealizować. Bo nie każde marzenia da się napewno zrealizować od ręki, od razu.

Gość 5 celów determinujących
sens życia: 1.zdrowotny 2.utylitarny 3.hedonistyczny 4.prokreacyjny 5. siągnięcia życia po życiu Wpisz w Google 5 celów determinujących sens życia- tam skrótowy opis, lub wpisz Fizjologia i filozofia seksu i później na www znajdziesz temat w oryginale.

Gość znamto
mam podobnie więc w sumie nie wiem co Ci poradzić. wiem jedno-nic na siłę.nie da się czegoś takiego wymyślić.takie zdarzenia czy rzeczy przychodzą z zaskoczenia i dlatego cieszą. znajdź tylko coś co lubisz-np. ulubiony serial,książki i rób to w chwilach kiedy nie masz sprecyzowanych planów. :)

Gość vcczz
wybijaj na wakacje, nic dziwnego ze taki masz nastroj w zime, ja bylam na poludniu z poznanskim funclubem i od razu sie lepiej czuje