Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia19g

Stosunek przerywany...

Polecane posty

Chcialabym sie dowiedziec czy ryzyko zajscia w ciaze poprzez stosowanie tej metody antykoncepcji polega na tym ze chlopak moze nie zdazyc ,,wyciagnac\" w odpowiednim momencie czy plemniki zyjace w tym plynie wydzielnajacym sie przed wytryskiem moga byc zdolne do zaplodnienia?? Prosze o wpisywanie swoich opinii. Z gory dziekuje Pozdrowionia dla wszystkich:)

Gość okey
To nie jest metoda antykoncepcji, a raczej rosyjka ruletka... Współczuć facetowi.. żeby się z czasem nerwicy nie nabawił...

To nie jest metoda antykoncepcyjna! Twój partner nie może wpełni oddać się Tobie podczas stosunku, tylko cały czas musi kontrolować, czy zdąży wyjść na czas, czy nie. Współczuje mu, bo to musi być bardzo stresujące i sex może nie dawać mu do końca satysfakcji. Jeżeli chodzi o jak to nazwałaś wydzielinę, to jest sperma, która może zawierać żywe plemnik, które są zdolne do zapłodnienia, a mężczyzna nie jest w stanie skontrolować jej wyciekania. Zgadzam się z okey że to jest rosyjska ruletka.

ja nie jestem zwolenniczka tej metody, ale czasem moj chlopak ma ochote mnie pokochac ,,bez niczego\" (bo tabletek niestety nie moge brac) i jemu to nie przeszkadza ze musi uwazac.

Dziekuje Okey za odpowiedz:) z tym ze zdazy to mam prawie 100% pewnosc... Boje sie tylko ze nie zawsze poznam te dni plodne bo mam dlugie cykle...

Gość wiesz co okey
moj to nabawilby sie nerwicy jakby nie wyciagnal przed;) seryjnie, po prostu po jednej jedynej naszej wpadce z peknieciem prezerwatywy ma tak ze juz od 3 lat we mnie nie konczy, a jak mu sie zdarzy ze odrobine go poniesie a np.uzyjemy globulek, i spozni sie sekunde to potem przez miesiac spac nie moze. a stwierdzil ze nie potrafilby nawet konczyc we mnie jakbym stosowala tabletki anty.(nie stosuje ze wzgledu ze nie moge)

Moj ma identycznie jak Twoj:) On sam chce tak konczyc i mowi ze mu to nie przeszkadza ze musi uwazac...

Tez mielismy wpadke ze pekla gumka i teraz to on sie by bal bardziej niz ja;) a wiem ze konczenie ,,na zewnatrz\" nie jest dla niego zadnym problemem ani stresem bo z nim szczerze o tym rozmawialam:)

Gość okey
wiesz co okey -> to nie wiem jak rodzicami kiedyś zostaniecie;) A tak poważnie kwestia podejscia.Skoro tak woli to ok, ale stosunek przerywany żadnej gwarancji nie daje..

Ja to wiem tylko ciekawila mnie kwestia co jest bezposrednia przyczyna zajscia w ciaze. No i czy przez ten plyn wydzielajacy sie przed wytryskiem mozna zajsc w ciaze...

Kurcze a ja czesto tak robie ze sie kocham ,,chwile\" bez gumki bo myslalam ze tego plynu jest za malo zeby moglo dojsc do zaplodnienia...

MOJA ZNAJOMA TEZ TAK MYŚLAŁA I TERAZ JEST W DRUGIM MIESIACU CIĄZY WIEC RACZEJ UWAŻAJCIE

Ale jest ona pewna ze jej chlopak nie ,,skonczyl\" w niej?? Bo mnie teraz troszke nastraszylas bo mam bole brzucha jak przed okresem ale mi sie spoznia... Moze to przez stres bo mam go ostatnio duzo. Z gory dzieki za odp. Pozdrawiam

Niechce cie straszyc ale mowła że jest pewna ona i on w 100% ze nie skonńczył w niej, tez miała takie bóle jak na okres ale zrobila test w domu wyszło ze jest ale nie wierzyłyśmy na drugi dzień zrobila badanie moczu i tez wyszło ze jest w ciąży . Po paru dniach od tego poszła do ginekologa i powieział ze jest w ciąży chyba czwarty tydzień.

Mówiła że ma objawy jak na okres bolał ją brzuch no i okres sie spózniał o tydzień. Niechciałam cie nastraszyć ale przestrzec dziewczyny ze stisunek przerywany nie jest taki dobry jak ludzie mowia. Ja cały czas używam gumek kiedy raz mieliśmy wpadke i sie ześlinzeła zażyłam postinor-duo i teraz zaczełam brac tabletki ale strasznie sie boje bez zabezpiecznie jeszcze żeśmy tego nie robili .

Nierobili oczywiście bez zabezpiecznia boje sie tego ze tabletki nie zadziałają

Ale ja nie moge nazawac tego co robilam stosunkiem przerywanym bo to trwalo chwilke ale kilka razy tak robilam:( a mi tez sie okres spozni tydzien ale ja mam dlugie cykle no i ostatnio mialam duzo stresu i moze to przez to... A Twoja kolezanka czesto sie tak kochala??

Nie czesto bo jej facet wyjechał jakieś 8 miesięcy temu i przez ten okres widzieli sie moze 3 albo 4 razy na wekendach. To ile ci sie spóżnia i czy zawsze ci sie tak spoznia

Dzis mam 38 dzien cyklu a od 2 dni boli mnie brzuch. Ostatnio mialam okres w 37 dniu cyklu takze widzisz ze mam je dlugie... Ale czesto mam tak ze tydzien przed okresem bola mnie piersi a potem przestaja no i dostaje okres. Jakies 6 dni temu tez mnie bolaly no i przestaly a ja czekam na ten okres...

Napewno dostaniesz .Musicie zastanowic sie nad stosunkiem przerywanym czy warto sie tak denerwowac

Dziekuje Ci bardzo za te rady i tez mysle ze stosunek przerywany nie jest dobry ale moj chlopak mowi ze chcialby miec dziecko a ja jeszcze nie jestem na to gotowa... Wiesz co siedze wlasnie w pracy i jest mi troche niedobrze a ja sie juz nakrecam ze to moze jestem w ciazy... Jeszcze raz Ci bardzo dziekuje:) pozdrawiam

Nie nakręcaj sie napewno nie jestes to ta pogoda gorąco duszno i jak będziesz sie tak denerwować to ci sie jeszcze bardziej opozni wpływa nato również stres.A powinnas porozmawiac z chłopakiem ze jeszcze nie jestes gotowa na dziecko i skoro cie kocha powinien to zrozumiec i poczekac na ciebie .

Mowilam mu i on to rozumie ale czasem nas poniesie i potem sie boje:( jedyne co mnie pociesza to ze kiedys tez tak robilismy i nic nie bylo chociaz wiem ze to nie znaczy ze teraz moze tez tak byc... Mam nadzieje ze masz racje:) Jeszcze raz dzieki.

Gość kikita
mam pytanie...Kochałam sie z moim chłopakiem cztery dni po miesiaczce i nie caly tydzien przed przewidywanym krwawieniem.nie dochodzilo do wytrysku lecz zsunela sie prezerwatywa.okres spoznia mi sie osmy dzien.czy mozliwe ze doszlo do zaplodnienia?bardzo sie stresuje,ostatnio te nagle upaly,wysilek i jeszcze nie dawno alkohol,no i strach przed ewentualna ciaza,czy to moze opozniac miesiaczke?mam bole w dole brzucha,ale zadnych objawow jak wymioty czy zawroty glowy lub inne objawy ciazy nie mam.dodam ze dwa miesiace temu skonczylam brac tabletki,po czym za miesiac mialam normalnie okres.a i miesiaczka podczas takiej gwaltownej zmiany temperatury na wiosne opozniala sie wtedy az o 18 dni.

Teoretycznie byly to dni nieplodne ale jakies ryzyko jest... Ja tez mam bole brzucha jak przed okresem a okresu nie ma:( ale miejmy obie nadzieje ze niedlugo nadejdzie:)

Gość kikita
no tylko wytrysku nie bylo,jedyne co bylo w prezerwatywie to troche wydzieliny na jej sciankach.strasznie sie denerwuje ze cos sie moglo stac,ale wierze ze bedzie oki:-)wtedy na wiosne jak mialam tyle czasu spoznienia to w koncu poszlam do ginekologa,okazalo sie ze wszystko w porzadku przestalam sie denerwowac i dostalam na dugi dzien rano okres:-)wiec moze to przez stres tak sie dzieje,ale jak tu sie uspokoic.

Ja tez tak kiedys mialam. Nam pekla gumka i tez wytrysku nie bylo tylko ten plyn ale w ciazy nie bylam. Teraz ja tez sie bardzo boje bo mi tez sie sporo spoznia a dopiero dzis sobie uswiadomilam ze to 38 dzien cyklu i zaczelam sie bac:(

Gość kikita
no ale z tego co czytalam to masz takie dlugie cykle,tylko nie wiem czy co miesiac czy co jakis czas?ja wlasnie mam raz tak ze mam dobrze a raz ze sie spoznia.a nie chcesz isc do ginekologa?mi sie juz okres 8 dzien spoznia,ale mam nadzieje ze to wszystko przez te nerwy i w ogole,bo musialabym juz miec naprawde duzego pecha zeby wpasc przez takie cos.a ile Ci sie najdluzej spozniala miesiaczka?