Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem nie

Oczyszczanie u kosmetyczki czy wizyta u dermatologa?

Polecane posty

Gość sama nie wiem nie

Poradzcie mi dziewczyny. Nie mam duzych problemow ze skora twarzy, "jedynie" przetluszcza sie duzo i na czole i w okolicach brody mam takie podskorne pryszcze, taka "kaszke". co jakis czas kilka z nich wychodzi na zewnatrz. I zastanawiam sie czy isc do kosmetyczki na oczyszczanie (sprawdzona kosmetyczka przez znajome) czy moze wybrac sie do dermatologa?

Ja tez mam tlusta skore i duzo zaskornikow i czasem cos mi wyskoczy ale chodze do kosmetyczki.Trzy razy w roku robie oczyszczanie.Do dermatologa chodzilam w celu wyleczenia skory tlustej ale niestety nic nie pomoglo.Wydalam tylko kupe kasy i tyle.

Gość grrrrrrrr
do dermatologa kosmetyczka moze ci popsuc cere.... wiem z doswiadczenia :o a jak ci dermatolog cos poradz- np wizyte u kosmetyczki, jakis konkretny zabieg to zrob to z czystym sercem... poza tym dematolog jest za friko bez skierowania a kosmetyczka- nic pewnego i kosztuje ;)

Ja chodze do kosmetyczki i jestem zadowolona.Dermatolog mi wogole nie pomogl!

Gość grrrrrrrr
agula... ale jesli moze isc za friko do dermatologa to niech najpierw tego sprobuje, nie? potem sobie bedzie wydawac kase na kosmetyczke ;)

Gość sama nie wiem nie
tak, ale dermatolog tez cos przepisze co bedzie kosztowalo troche kasy wiec nie o pieniadze tu chodzi ale o efekt. wlasnie boje sie ze jednak kosmetyczka cos spieprzy albo ze bede miala przez kilka dni czerwona twarz :O bylam kiedys u dermatologa, mialam te same problemy ale pojawily mi sie jeszcze na czole duze podskorne guzy. na te guzy przepisala mi zyneryt a na ta "kaszke" na czole tez jakis preparat (nie pamietam nazwy). z tym ze kazdy z lekow kosztowal ok 50zl a nie mialam tyle kasy wiec kupialam tylko zyneryt. guzy zeszly i wiecej sie nie pojawily. i teraz sie zastanawiam czy nie isc znowu zeby mi przepisala to co wczesniej na ta kaszke. co radzicie?

Gość sama nie wiem nie
chyba jednak pojde do pani dermatolog:) pewnie cos przepisze i przy okazji zapytam sie czy poleca oczyszczanie dla mojej cery

Gość DDDD
Idz do dermatologa jesli masz juz wybierac jedno z dwóch! Ja lecze tradzik od pewnego czasu naturalnymi sposobami! A jesli chodzi o kometyczke to nie radze jesli masz trdazik oczyszczac cere po przez wyciskanie bo jak ja mialam ten zabieg to wygladałam jak potwór po paru dniach a poza tym w tej chwili mam przebarwienia po wycisnietym pryszczach i zaskórnikach przez kosmetyczke za to moja kumpela była na oczyszczaniu cery ale ona nie ma tradziku i nic jej nie zaszkodziło tylko zapewne oszczenie jak oczyszczenie oszczysciło skore!A wiec odradzam kosmetyczke jesli masz problemy z tradzikiem!

Gość sama nie wiem nie
nie mam tradziku.