Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenistil

Szara, zmęczona, pognieciona cera

Polecane posty

Gość fenistil

Mam 30 lat i moja cera wygląda fatalnie. Jest pozbawiona blasku, z licznymi przebarwieniami, w niektórych miejscach łuszczy się (przy skrzydełkach nosa), a w innych świeci (broda). Do tego dochodzi niejednolity kolor i wygląd, który sprawia wrażenie, jakby była pognieciona. Co radzicie? Jeśli kosmetyczkę to jakie zabiegi?

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
polecam krem Iwostin odżywczy, na pewno pomoże

A ja polecam wizyte u kosmetyczki. Trzeba skóre oczyścić. Dopiero potem kremy. I to nie jeden na tak zróznicowane \"zmiany\" na skórze. Tez tak kiedyś miałam - własnie koło 30 tki wszysko sie pokreciło. Ale pare wizyt u kosmy i teraz jest wszystko ok.

Gość fenistil
ale co konkretnie u kosmetyczki? czyszczenie twarzy, czy jakieś inne zabiegi?

Musisz skóre oczyścić. Najlepiej na koniec maseczka z alg. Dobra kosmetyczka powie Ci co dalej i co CI potrzeba. Po sobie wiem że po długim nieoczyszczaniu skóry za m-c trzeba iść jeszcze raz żeby zobaczyć jeszcze co i jak. Polecam serie alg ale to dgogi biznes bo seria to 6 razy a jeden kosztuje ok 60 zł. Ale rewelacyjne skutki.

Gość fenistil
a gdzie są takie ceny? bo w w-wie to drożej jest. jak często potem trzeba powtarzać taki zabieg, jak już skóra "dojdzie" do siebie?

W Krakowie są takie ceny. Idz do kosmetyczki i dowiedz sie wszystkiego. Nie wiem jak często, przeciez to zalezy od kadej osoby indywidualnie. Trzeba o cere dbać, odpowiednio sie odżywiać itd. Wyciągniecie cery z dołka i pozostawienie jej potem samej sobie to nienajlepszy pomysł.

Gość niebieskoookaa22
jeżeli chodzi o makijaż, to wiem że rozświtlenie policzków mieniącym sie różowawym pudrem (sephory, ja mam złotawy) rozświetla szara zmęczona skórę sama idę do kosmetyczki, bo tak mi się przesuszyła skóra, ze tragedia... nanobasą się ratuje... idę też na algi 🖐️

Gość fenistil
pudrów rozświetlających używam, ale i tak chce zregenerować skórę

Gość niebieskoookaa22
wiesz ja idę na algi na buzie i delok, szyję a pod oczy płatki kolagenowe najlepiej pójśc do kosmetyczki(moze do któej chodzi twoja koleżanka? i z której jest zadowolona?) ona już bęzie wiedziała co uratuje twoją buzię:) zdrowej i zregerowanej buźki życzę 🖐️

Gość niebieskoookaa22
wiem że są takie gabinety kosmetyczne drI.Eris... ale to chyba za drogi interes

Gość fenistil
-----> niebieskooka moje koleżanki niestety nie chodzą do kosmetyczek :( a w W-wie jest tyle tego, że nie wiem dokąd pójść, żeby znowu nie trafić na minę..

Gość niebieskoookaa22
hmm.. szkoda... moze któraś z forumowiczek ci pomoże? ja jestem z Łodzi... i sama ide do osiedlowej kosmetyczki (jeszcze u niej nie byłam)... ale się pocieszam że to nie oczyszczanie, więc nic mi zbytnio złego nie moze zrobic... ;) jeżeli ktoś zna fajną kosmetyczke z Wawy albo Łodzi to niech wpisuje;) mozesz sama pochodzic po kosmetyczkach i pytac o ceny, co moga ci zaproponowac... i ta któa będzie najbardziej profesjonalna... to do tej pójśc?

Gość niebieskoookaa22
dzwoniłam do erisa maseczka na buzię ok.150zł na oczy ok.90zł na szyję i dekolt ok.90zł matko kochana :o chyba jednak pójde do osiedlowego, te 3zabiegi mam się zmieścic w 100zł... może 120zł tylko ciekawe jak z rezultatami...

Gość fenistil
"trochę" drogie te zabiegi, tym bardziej, ze na jednym się nie skończy

Gość niebieskoookaa22
a najlepsze jest ze ten zabieg na opczy to masowanie zimnymi(od kostki lodu) opuszkami palców skóry wokół oczu... za 90zł :o to mozemy sobie same zrobic w domku;)

Gość fenistil
az strach pomysleć ile tam kosztują zabiegi...

Gość niebieskoookaa22
gdzie? w tej ambasadzie urody?

Gość betkaaa
Dziewczyny a znacie sposoby na pozbycie sie blizn po tradziku?

Gość fenistil
chodzi mi o wszystkie renomowane gabinety.... ...pensji nie starczyłoby...

Gość fenistil
ja nie miałam trądziku, więc nie mam pojęcia, ale coś mi chodzi po głowie, że peeling azjatycki jest na to dobry

Gość betkaaa
a ten peeling mozna kupic czy robi sie go u kosmetyczki?

Gość fenistil
u kosmetyczki

Gość ***** Marta
Witaj, miałam podobny problem, kupowałam drogie preparaty ale nie wiele pomogły. Potem przestałam myslec o cerze bo miałam poważniejsze niedomagania zdrowotne utrudniające mi życie (ale to nie temat tpopiku ) więc po długim leczeniu zdecydowałam sie na kuracje metodami naturalnymi- m.in oczyszczanie aloesem, przyjmowanie preparatów witaminowo - mineralnych, picie skrzypu i o dziwo przy okazji powrotu do zdrowia zapomniałam że miałam problemy z cerą. Porostu często na wyglad cery ma stan wewnętrzny naszego organizmu .:)

Gość fenistil
to bardzo mozliwe, bo ja mam problemy także z paznokciami: rozdwajają się niemiłosiernie, żadne odżywki nie pomagaja, łykałam różne witaminy i minerały i ciągle nic.... ostatnio byłam u dermatologa, który powiedział, żebym udała sie do internisty, bo moze mam zmiejszoną przyswajalność

Gość wiwian
po domowemu microdermabrazja 2 x w tygodniu 2x w tygodniu odżywcza maseczka na noc, bogaty krem, moze byc relaksujący, poszukaj tez kremu z soją pod oczy równiez na dzien, krem lub serum: udoskonalające/ wygładzające/ odświeżające/ rozswietlające jak najmniej tapety, makijaz powinien byc naturalny łyknij capivit ;)