Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenistil

Szara, zmęczona, pognieciona cera

Polecane posty

Gość wiwian
acha i mało stresu, 0 papierochów, niezarwane noce

Gość fenistil
czym sie różni mikrodermabrazja od dermabrazji? czy nadaje się do cery naczynkowej???

Gość wiwian
absolutnie nie opalac twarzy stosowac codziennie pod makijaz przy wyjsciu z domu najmniej SPF 15 mozesz tez psikac sie w ciągu dnia wodą termalna i duzo pij :)

Gość fenistil
a krem z soja to chyba ma avon antiage, innych nie znam

Gość fenistil
właśnie używam kremu z filtrem 15 :) ale co do opalania, to zuważyłam ,że jak twarz jest opalona, to nie ma takiego ziemistego wyglądu i mniej jest przebarwień, czyli słońce tez troche pomaga

Gość wiwian
>>>>czym sie różni mikrodermabrazja od dermabrazji? hmmmm zadziwiłas mnie tym pytaniem ja uzywam loreala + w zestawie krem + jestem zachwycona, mam skóre tłustą, szarawa, "grubą" po prostu cud miód wiem ze z Eveline jest o wiele tansza ok 20 zł i bardzo chwalona peelling powinien byc drobniutki, ale ostry, dłonmi nadajesz siłe tarcia co do naczynkowej skóry, nie wypowiadam sie -- dokładnie nie wiem, moze peeling łagodniejszy, jest taki z AA, dla mnie np za delikatny

Gość wiwian
słonce pomaga bo wysusza wszystkie "syfy" ale spustoszenia wywołuje wielkie, efekty zobaczysz za pare lat ten sam efekt uzyskasz samoopalaczem, brązowi i lekko wysusza !!!!!

Gość wiwian
swietnie są pudrybrazujace czy to na lato czy na zime, skóra jest od razu zdrowsza, tak samo róz do policzków, jesli nie uzywałas to zacznij

Gość fenistil
no dobra to inaczej zadam pytanie: może zaczne od tego co to jest dermabrazja, bo obiło mi sie o uszy, ale dokładnie nie wiem, to jakiś rodzaj złuszczania? używam peelingu raz w tygodniu, czy efekt dermabrazji jest podobny do peelingu?

Gość fenistil
brązerów uzywam, ale chciałabym mieć ładną cerę bez dodatkowego upiekszania

Gość wiwian
Dermabrazja To mechaniczne ścieranie naskórka. Jest metodą inwazyjną połączoną z pewnym ryzykiem. W trakcie zabiegu , przy pomocy specjalnego wysokoobrotowego aparatu Schreussa usuwa się górne warstwy skóry do warstwy brodawkowatej. Obecnie wycofano się już z dermabrazji specjalnymi papierami ściernymi i tylko nieliczni lekarze stosują jeszcze te materiały. Głębokość złuszczania zależy od stanu skóry oraz aktualnych zmian. W obrębie twarzy wyniki dermabrazji są zadowalające. Mikrodermabrazja Ścieranie naskórka i powierzchownych warstw skóry właściwej uzyskuje się przy użyciu mikrokryształków (np.kwarcu, tlenku glinu) napylanych pod ciśnieniem na skórę (wewnątrz specjalnej komory). Ze względy na dużą precyzję i możliwość dokładnego określenia głębokości ścierania, zabieg z powodzeniem wykorzystywany jest do korekcji zmarszczek i blizn. ---------------- czyli dermabrazje zrobisz tylko w gabinecie i to jest zabieg bardzi inwazyjny mikro - mozesz zrobic w domu jest w kremie lub w płynie

Gość wiwian
są płatki Avonowskie z kwasem glikolowym, ale ja wole jak sobie czyms pocieram buzke

Gość fenistil
idę po pracy kupić eveline mikrodermabrazję :) raz kozie śmiercć

Gość wiwian
zobaczysz ze bedziesz zadowolona

Gość wiwian
ja robie tak wieczorkiem micro, na to krem, porządny, nawiżajacy, pózniej cieniutka warstwa samoopalacza, ew jak mi sie chce to jeszcze maseczka np dotleniajaca avon SPa trano buzka jak marzenie

Gość jakm często robisz
mikro?

Gość upppppppppppppp

Gość może jeszcze ktoś coś dopisze

Gość a gdzie w warszawie
moge kupić mikrodermabrazje eveline?

Gość peeingiem też można
zetrzeć martwy naskórek

Gość a co z kwasami owocowymi
nadają się do odświeżania cery?

Gość ipo
a czy dziewczyny w wieku 20 lat moga uzywac tego zestawu do mikrodemabrazji eveline? nie jest on za "ostry"? czytalam np ze wygladza zmarszczki, nie jest zly dla mlodej cery?

Gość a jaki jest odpowiedni wiek
do stosowania mikrodermabrazji?

Gość podnosssze

Gość jaki zabieg warto zrobić
u kosmetyczki?

Gość ExxxpertkaA
Przede wszystkim kosmetyczkę polecam. Do pielęgnacji natomiast kosmetyki Vichy z serii Oligo25. Seria ta poprawia mikrokrązenie skórne co automatycznie poprawia wygląd skóry. Prowadze aptekę i zawsze polecam ta serię swoim klientkom. Jeszcze nigdy żadna nie wróciła niezadowolona :) Poza tym sama ich używam a jestem alergikiem.

Gość a może warto
zadbac o właściwe odżywianie? Często problemy skórne wynikają z braku podstawowych składników....

Gość ale ja odżywiam się zdrowo
tylko mój organizm nie przyswaja wszystkich witamin i minerałów :(