Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Porabany ten świat

Wiekowe dziewice

Polecane posty

Jestem \"starą \",bo 31 letnią dziewicą i zastanawiam się dlaczego takie osoby jak ja są wyśmiewane przez otoczenie.mam świadomosć ,że ktoś taki jak ja ,w daisiejszych czasach, to prawie okaz nadający się raczej do muzeum.Dlaczego niektórzy nie potrafią zrozumieć,że nie każdy ma to szczęście i odpowiednio wcześnie spotka swoja drugą polowę.Niedawno praeczytałam na którymś z forów,że takie stare dziewice to lepiej oglądać z daleka,gdyż po dotknięciu mogą się posypać.Z tej wypowiedzi,jak i z kilku o podobnej tresci wywnioskowałam,że lepiej pieprzyć się na prawo i lewo,z kim popadnie niż być wiekową dziewicą.Przykre,jak ludzie(różnych płci i w różnym wieku) potrafią drugiego człowieka wyśmiać.

Ja tez... Ale nie mowie o tym na prawo i lewo, wiec nikt nie wysmiewa :) Zreszta to sprawa wylacznie moja i mojego ewentualnego przyszlego tego jedynego ;)

Gość greiff
twoim zdaniem albo sie jest dziewicą albo daje sie dupy na prawo i lewo?? nie ma innej opcji?? nie mozna sie normalnie kochac jak cywilizowany czlowiek??? :o

Gość ja miałam sąsiadkę
panienkę 71 letnią.... dziewicę... cóż strasznie zdziwaczała na starość od tej samotności... wydaje mi się, że problem nie leży w dziwidztwie jako takim.... tylko sposobie podejścia do niego....jeżeli się z tym obnosisz jak moja sąsiadka- to będziesz uważana za dziwoląga....

greiff nie bądź taki wulgarny/wulgarna i uszanuj to, że ktoś może chcieć czekać na tą jedną jedyną osobę... :)

Przecież nie mówię nikomu \"cześć jestem raja,mam już 31 lat i nadal jestem dziewicą\",ale nie jestem głucha i jeżeli słyszę komentarz jakiegoś faceta,że 26 latka,z którą się przespał była dziewicą,i że nie wiw jak sie uchowała do tego wieku,to jestem pewna,że gdyby się dowiedział,że zdarzają się takie jak ja -zanosiłby sie ze śmiechu,wykiczajac \"felery\" takich jak ja.

Gość ja miałam sąsiadkę
tu raczej nie chodzi o mówienie tylko o zachowanie.... a jeśli można wiedzieć, dlaczego, nigdy nie byłaś w związku? wiesz bycie w związku zmienia człowieka.... fakt, jest takie myslenie wśród facetów.... że jak kobieta nie miała partnera długo.... to pewnie jest z nią coś nie tak.... ale to przecież tylko ogólniki.... nie można stosować do całego społeczeństwa ;) nie przejmuj się, bądź tolerancyjna, otwarta, uśmiechnięta....na pewno znajdziesz jeszcze swoją miłość.

Gość taka sobie jedna 1
Raja Ja mam 32 lata i też nigdy nie miałam stosunku płciowego. Zrobię to wtedy jak wyjdę za mąż. A do tej pory nie spieszyło mi się za zamążpójściem. Widzę tylko jak wokół mnie rozwalają się małżeństwa, więc myśle, że nie ma co żałować, że jestem starą panną :). To nie taki miód. Ale oczywiście chcę kiedyś wyjść za mąż. Możemy podać sobie rękę, jestes tylko rok mlodszą dziewicą :).

Gość taka sobie jedna 1
Nie warto im tak łatwo dawać, bo oni potem od szmat wyzywają. To takie gnojki w większości.

Gość taka sobie jedna 1
Do bzykania biorą dowolną pannę, a na żonę to dziewicę - taka przykra prawda. Oni uważają, że im tylko można. I nie oszukujmy się, że jest inaczej.

Gość nawet nie wiecie
ile jest ponad 25 letnich dziewic i prawiczkow tylko malo osob sie przyznaje moja kol ma 28 lat i nie zamierza - za niesmiala chco faceci ja lubia .......i to bardzo

Gość taka sobie jedna 1
Na dowód tego powiem, że niestety po kilku latach związku, kiedy mija to najsilniejsze zauroczenie mężczyzny kobitetą, to wtedy zaczyna się wytykanie poprzednich partnerów.

Gość taka sobie jedna 1
Ja bym chciala prawiczka albo takiego mało doświadczonego chłopaka, taki który miałby niewinny umysł (który nigdy by mnie nie zdradził).

Jestem dosyc zamkniętą osobą,maiłam zwykle takie\"szczęście\",że ten,którym się interesowałam nie odwzajemniał tego.Ostatnio tez rozwaiały się moje nadzieje,zakochałam się w facecie młodszym o 6 lat,ale on nie mógł się zdecydować,czy chce ze mną być,czy nie.Myślę,że się przestraszył,pomyślał,że skoro mam 31 lat to mam na pewno bagaż seksualnuch doświadczeń,przestraszył się opinii kolegów. Teraz to tej osoby,która napisała o \"dawaniu dupy i kochaniu się w cywilizowany sposób\".Chciałabym kochać się z tym mężczyzną,ale on mnie nie chciał.Miałam poderwać pierwszego,który się na mnie popatrzy?

Gość taka sobie jedna 1
Wkurza mnie, że wielu facteów uważa, że może tak krzywdzić kobietę i sobie zdradzać ją. I jeszcze powiedzą, że to nic nie znaczy. To ja życzę im poczucia tego na własnej skórze, to może ich to naprostuje.

Taka sobie 1 a skad ty wiesz , ze ludzie bedacy w zwiazku wytykaja sobie partnerow. Ja jestem z osoba ktora kocham, wiem ze mial 2 partnerki przede mna , on wie ze ja tez z kims bylam i co? Nigdy nie rozmawiamy o tym i nie wytykamy czegos, co bylo kiedys. Przeciez to totalny debilizm i gowniarstwo!!!

Gość mam dobry przyklad
jestem / bylam juz zapomnialam wiekowa dziewica- 27 lat mialm kochanego chlopaka- mowil ze my to do konca zycia wiec kochalismy sie porobilo sie, pochrzanilo - z jego sytuacja i nie ejstesmy razem... i co? niby nie zaluje - bo zrobilam to z milosci ale jednak dla nastepnego ...... juz nie bede - nie boli mnie to szczeegolnie ale jednak wolalabym zeby to byl moj jedyny - i szkoda mi , ze za szybko jednak poszlo, bylo czekac do slubu ...

Gość taka sobie jedna 1
Karolina Ja nie powiedziałam, że każdy facet. Ograniczony facet tak robi, a takich jest dużo. A ile jestescie razem Karolina?

Gość taka sobie jedna 1
mam dobry przyklad No bo to właśnie tak to jest. Psują się te związki.

Wiekowe dziewice, zabawnie to brzmi... choć nie sądzę żeby było to dla Was jakąś ujmą! Podoba mi się to ze jestescie sobą i nie pragniecie zmienić tgo za wszelką cenę, bo taki jest trend, moda czy jeszcze co innego... 31 lat to nie taki znowu straszny wiek. Przytoczone komentarze \"że 26 latka, z którą się przespał była dziewicą,i że nie wie jak sie uchowała do tego wieku\" niezbyt dobrze świadczą o autorze, na waszym miejscu omijałbym ich szerokim łukiem! \"Ostatnio tez rozwaiały się moje nadzieje, zakochałam się w facecie młodszym o 6 lat, ale on nie mógł się zdecydować, czy chce ze mną być, czy nie. Myślę, że się przestraszył, pomyślał, że skoro mam 31 lat to mam na pewno bagaż seksualnuch doświadczeń, przestraszył się opinii kolegów.\" Szczeniak i tyle, jesli seks jest jedynym spoiwem związku to ja dziękuję!

Gość taka sobie jedna 1
Karolina Skoro jesteście 5 lat to pewnie już niedługo szykujecie się do związku małżeńskiego? Bo czekać to już tu nie ma na co, co ?

Gość ja miałam sąsiadkę
to, że na żonę dziewica, to jest wymysł tego forum.... na prawdę nigdzie indziej się z tym nie spodkałam.... sama jestm żoną od 7 lat, i to nie był mój ani jego pierwszy związek..... jakoś temat naszych byłych partnerów nie przeszkadza nam w szczęściu.... a wręcz przeciwnie....oboje znacznie bardziej cenimy ten związek, bo wiemy jak trudno jest się tak dobrać i dogadywać.... i bynajmniej nie chodzi tu tylko o seks.... tylko o całe życie..... raja.... powodzenia..... wyjdź do ludzi i nie stawiaj na początku zbyt wygórowanych wymagań.... czasem ktoś kto na pierwszy rzut oka jest nieciekawy.... może okazać się tym jedynym.... więc warto chodźby dać malutką szansę....

Taka sobie jedna 1 mieszkamy razem, zyjemy razem, a jak chodzi o slub, my po prostu wiemy ze bedziemy ze soba do konca. Rozmawialismy o tym po 6 miesiacach jak bylismy razem. Slub mysle ze za 2 lata.. To w koncu tylko papierek - a my w ten sposob nie musimy sobie czegos obiecywac, czy zapewniac o milosci.. Czasem sie sama zastanawiam czy sluba taki wazny.. A moze jestem naiwan, nie wiem... Ale na Twoim miejscu wcale bym sie nie wstydzila ze jestes dziewica, przeciez to woj wybor i kazdy powinien to uszanowac, prawda?

Gość eeep
Mysle ze dla przecietnego faceta dziewictwo do pewnego wieku jest dosc pozadane ale potem raczej podejrzane bo swiadczy o charakterze/ psychice ... Co same pomyslalybyscie o 35 letnim rozwodniku szukajacym dziewicy ? Nie warto isc do lozka z byle kim - to pewne. Ale nie warto sie tez zamykac do konca w stylu "albo slub albo grob" ... Na pewno wszystkie mialyscie jakiestam mniejsze lub wieksze milostki - nie zal wam teraz ze nic nie bylo ? Sam gdybym poczul ze dziewczyna traktuje mnie jak material na burka ogrodowego - uciekalbym gdzie pieprz rosnie ... Moze to wlasnie takie suche podejscie do sprawy zraza do was mezczyzn ? Nie musicie od razu twardo mowic "nie" - dajcie im nadzieje jakas ... badzcie dobre dla zwierzat :)

Gość Truda
Ja byłam dziewicą w wieku 26 lat i kiedy w końcu przespałam się z facetem, nie powiedziałam mu o moim dziewictwie. Po prostu się tego wstydziłam. Też długo nie mogłam trafić na właściwego faceta. Moje znajomości rozpadały się po 5 randkach. A najdłużej byłam z facetem kilka m-cy.

Gość nie dziewica
Raja, facet, który sie wyśmiewa z faktu, że kobieta jest dziewica jest gówniarzem i idiotą i należy go przepuścić bokiem nie zwracając na niego większej uwagi!! moja przyjaciółóka jest dziewicą, ma 27 lat (jest ode mnie trochę młodsza) i stanowi dla mnie niezły kontrast, bo ja w swoim życiu miałam wielu partnerów. akle to kwestia podejścia do życia, szczęścia, chęci. pozbyć się cnoty to nie sztuka, tylko po co? dla zasady?? kochać się z kimś a stracić cnotę do dwie różne rzeczy i jeśli ktoś nie rozumie różnicy to współczuję, bo to znaczy, że wciąż jest mentalną dziewicą/prawiczkiem. A Tobie Toja zyczę szczęścia i powodzenia :-)

witam, jestem pierwszy raz na tym topiku i jakże sie ciesze wiedzac, ze sa jeszcze inne kobiety, ktore są dziewicami mimo \"podesz;ego\" wieku. ;) Za 1,5 m-ca koncze 26 lat, jestem dziewica i troche mnie ten fakt przytłacza.. :o Kilka dni temu poznałam na necie chłopaka, ktory tez jest prawiczkiem ale dlatego, ze wyznaje zasade \"z zona albo w ogole\" i on stara sie mnie przekonać, ze warto byc czystym az do slubu... Ja juz sama nie wiem czy sie cieszyc z powodu bycia 25-letnia dziewicą czy płakać.. Ale dobrze , ze jestescie Wy - przynajmniej mogę się podbudować, ze nie jestem ostatnia dziewicą wsród dziewczyn w moim wieku :p pozdrawiam wszystkie dziewice! 🌻

Gość eh.....
Ja mam 19 lat i jestem prawiczkiem, chociaz bardzo chciałbym to zmienic. Niestety moja niesmiałosc nie pozwala mi z nikim sie zwiazac, chociaz podobam sie wielu dziewczynom, to jednak ja nigdy nie robie pierwszego kroku i najprawdopodobniej kobieta, z ktora moze kiedys bede bedzie musiala mnie zdobyc bo inaczej nic z tego nie bedzie :( Tyle ze dzisiaj tak nie ma, kobiety wolą byc zdobywane, wiec czeka mnie zapewne jeszcze kilka lat bez sexu. Nie macie pojecia jak zazdroszcze innym, ktorzy mogą to robic mają z tego radosc. Moje zycie traci sens, nie widze sensu z kolejnych dni, z ktorych nic nie mam :( Smutne to, ze tak wypadło na mnie :(