Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam nadzieje ze tak

Czy kochajac sie podczas okresu mozna zajsc w ciaze??

Polecane posty

Gość Mam nadzieje ze tak

Czy kochajac sie podczas okresu mozna zajsc w ciaze??

Gość mikeforesterr
mozna, to zalezy od tego, kiedy wystepuje u ciebie owulacja

Gość Cuzcooo_O
Mozna. Jesli będziesz mieć wcześniej owulację, to plemniki mogą jeszcze przetrwać do tej pory.

Gość mam nadzieje ze tak
cykle mam po 29-30 dni, pojecia nie mam kiedy mam owulacje bo nigdy mnie to nie interesowalo, teraz chcialabym bardzo byc w ciazy i nie wiem czy moge miec nadzieje:( kilka lat leczylam nieregurlane cykle i policystyczne jajniki, pol roku juz nie biore tabletek bo jest wszystko w porzadku moge miec nadzieje? :( :)

Gość Gracie Lou
Przy cyklach twojej dlugosci to malo prawdopodobne. Czemu nie sprobojecie w dni plodne?

Gość albo ja pomylisz okres
z krwawieniam śródcyklicznym.... a czasem można rozróżnić tylko po braku skoku temperatury.... więc jeżeli jej nie mierzysz.... to nie masz szans.... moja koleżanka tym sposobem ma ślicznego dzidziusia ....

Gość patrysia
kochałam sie w 3 dzien miesiaczki mialam szanse zajsc w ciaze?

Gość można
cykl liczysz od pierwszego dnia miesiączki do 14 dnia. Jeżeli okres trwa u ciebie np. 7 dni, to na 10 dzień (a 3 po okresie zakończonym okresie) teoretycznie może już u ciebie wystąpić owulacja lub okres płodny który zakończy się na 14 dniu. Jeżeli w ostatni dzień miesiączki kochałaś się z facetem to jego plemniki mają szansę przeżyć 48 - 72 godzin, więc załapiesz się na okres płodny. Pamiętaj że komórka jajowa żyje 24 godziny a zdolna do zapłodnienia jest tylko 8 godzin. Dlatego ciążę uważam jako cud. Bo mieć 8 godzin w miesiącu by móc mieć dziecko to bardzo niewiele..