Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agusiak_

Jaki konkretny preparat na niedobory MAGNEZU?

Polecane posty

Gość NatkaF
Sok Rabenhorst Żelazo! Nie tam żadne tabletki :D

Gość gość
Wapnia to my mamy az za duzo dlatego polecam chlorek magnezowy,oczywiscie w proszku nie jakies tam tabletki

Gość gość
Nie sądziłam, że powinno się tak zwracać uwagę na przyswajanie, zawsze sądziłam, że im droższy tym lepszy.

Gość milennna_300
No nie koniecznie cena idzie w parze z jakością, ale najważniejszy jest skład. Ja biorę tego typu http://www.magneb6.pl/magnez_pierwiastek_zycia.html i już po miesiącu zauważyłam znaczną poprawę, wzrost energii, brak skurczów łydek, nie drgają mi powieki.

Gość gość
Dlatego najlepszy tu jest chlorek megnezu

Gość MistressT
Jeśli chodzi o dostępne na rynku preparaty, to najlepiej przyswajalny (zdaniem znajomej farmaceutki), a przy tym niedrogi jest Magne B6 (http://www.magneb6.pl/). Nie pytałam lekarza o opinię, ale stosuję go ze względu na to, że piję dużo kawy. Ten akurat magnez kupują też u mnie w pracy.

Gość Tarinn
Akurat zwykły magneb6 nie wiem czy ma taką dobrą przyswajalność, bo zawartą w nim solą jest mleczan magnezu. Polecam rozejrzeć się raczej za czymś z cytrynianem magnezu np. Magnefar b6 max ( http://www.magnefar.pl/?p=2661 ). Magnefar akurat kiedyś stosowałem i był OK, zwłaszcza, że nie stwarza żadnych problemów dla diabetyków.

Miałam kłopoty z niedoborem magnezu, zaczęłam od zmiany diety pije wodę wysoko zmineralizowana, łykam Falvit, Magnez B6,Doppelherz aktiv,pomogły mi te preparaty.

Gość Ramiresska
ja mam problem z niedoborami magnezu ale to wszystko przez to, że piję sporo kawy. No nie mogę się przełamać, mam taką pracę, że muszę być na obrotach... Nękały mnie długi czas nocne skurcze w łydkach i uciążliwe drganie powieki. Czytałam, że pestki dyni i orzechy włoskie mają też dużo magnezu i nawet postanowiłam wypróbować ten sposób na uzupełnienie braków jednak nie wiele to dało. Zaczęłam brać chela mag z wit B6 bo lepiej się wchłania. I faktycznie, po kilku dniach przestały mnie budzić nocne skurcze :)

Najlepsze jakieś multiminerały albo zqwykły magnez w tabletkach. Do tego warto zacząć jeść produkty bogate w magnez

Gość NastkaNi
Ja Ci polecę Chela Mag B6 i mi odpowiadały te tabletki. Magnez plus potas, a więc dwa w jednym. Idealne na nerwy, które miałam hehe :) i na nocne skurcze owszem również :)

Gość gość
a ja ostatnio kupiłam w aptece internetowej Magne T Mix formula. magnez 70 mg w postaci mixu mleczanu i cytrynianu. no i cena fajna

A ja się przekonałam do Doppelherz aktiv Magnez B6 Forte 400. To suplement z magnezem i witaminą B6, które wspomagają pracę umysłową, redukują nasze zmęczenie oraz skutki stresu. Dawniej czułam się bardziej zmęczona, także widzę poprawę :)

Magne B6 to jest lek i masz pewność że nie wyrzucisz kasy w błoto tak jak ma się to z wszelkimi suplementami diety które nie mają żadnych badań.

Gość gość
Brunetka 20 dziś goówno prawda, spamówo!

Gość gość
wg mnie najlepszy jest daymag (więcej na www.magnez.info) , bo zawiera całą niezbędną dawkę magnezu, a na dodatek w formie cytrynianu magnezu, czyli formy organicznej dobrze wchłanialnej. Lubię daymag też dlatego, że jest w formie saszetek, a nie tabletek. Już i tak za dużo ich łykam...

Gość gość
Ja jem pestki, orzechy, nasiona szałwii hiszpańskuej i żadnych niedoborów nie mam. Piję też magnevitę jeśli w ogóle z plastiku piję, preferuję wodociągi. Kiedyś była w szklanych butelkach Magnezjana i to było najlepsze źródło magnezu, no ale dawno i szkoda.

Warto jednak uzupelnic diete nie tylko w suplementy, ale rowniez w produkty, ktore sa bogate w magnez

Gość gość
jabłczan,mleczan,cytrian magnezu.reszta to byle co.

Gość gość
dokładnie, też myślę, że tylko formy organiczne się liczą, tylko niestety trudno jest znaleźć taki, który ma dużą dawkę jonów. Daymag wspomniany wyżej jest chyba wyjątkiem tutaj

Gość gabrielka36_
preparaty tylko z magnezem w formie wysoko przyswajalnej, dlatego ja używam Chellaflex Magnez B6, zdecydowanie polecam :)

Gość orbitka7
Zajrzyjcie sobie na tę stronę https://www.natural.pl . Są tam wysokiej jakości suplementy diety produkowane w Norwegii przez markę Natural Pharmaceuticals. Dzięki nim można poprawić kondycję naszego organizmu.

Gość gość007
Aspargin