Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona mama...

Jak poprawić bladą cerę niemowlakowi?

Polecane posty

Sama mam ciemną karnację a moje maleństwo wydaje mi się takie blade:( Karmię je piersią. Może jem za mało jakiś witamin by moje dziecko zdobyło trochę mojej karnacji? :( Czy raczej na to już nie mam wpływu? :(

Lepiej nic nie rób byś póxniej nie maiła z tego zmartwień.Moja znajoma chciała by jej dziecko tak jak Ty miało ciut ciemną karnacie dawała marchew a teraz jeździ od lekarza bo dziecko jest jak pomarańcza

A może twoje dziecko ma anemię, miało robione badania krwi? Mój mały jest strasznie blady, szczególnie jak śpi, ale u niego to właśnie wynik anemii.

ja mam blada cere a mój mąz ciemna a nasze malenstwo wszyscy podziwiaja ze taka opalona a ona jest chroniona przed słońcem bo jest alergikiem czasem dzieci sa takie blade jesli chcesz zrób jej morfologie ale jesli wszytsko inne jest ok zaakceptuj swoje dziecko a mą czasem nie jest jasnej karnacji

Ale czy takiemu maleństwu- 8 tyg można już zrobić badania? Anemii tochyba nie ma bo strasznie nerwowa ...

Gość przypudruj
co za dziwne pytanie??

Dla jednych dziwne dla innych nie:) Właśnie cieszę się, że dziewczyny zwróciły mi uwagę na badania. Nie pomyślałam o nich. Co 2 głowy to nie jedna :)

Gość droga mamo
zostaw maleństwo w spokoju!

Gość tak se pisze
wydaje mi się że lepiej jeśli dziecko jest naturalnie jasne (o ile jest zdrowe) niż takie sztucznie pomarańczowe bo przemarchwione (to niebezpieczne, oczywiście, nie sam kolor tylko przemarchwienie)

Mojemu synkowi pierwsze badania na to czy ma anemie czy tez nie robiłam jak miał 4 tygodnie.Była to tylko morfologia i później już co miesiąc aż do pół roku życia synka.Kiedy skończył 4 mieisace i nie było poprawy to kazali zrobić jeszcze poziom żelaza we krwi (czy coś takiego) w tym okresie podawałam dziecku ferum lek wypisany przez lekarza na recepte kosztuje ok 30 zł .Teraz nie ma już anemii

no nic. W połowie sierpnia idziemy do szczepienia i będę widziała się z pediatrą. Porozmawiam z nim. Może pozwoli zrobić te badania. Dziękuję za cenne wskazówki :) Miło, że są jeszcze tak bezinteresowne osoby na tej ziemi :)

Napewno lekarz pozwoli a zresztą jak nie (bo rózni pracują w słóżbie zdrowia) to sama możesz zrobić na własną reke

Nie eksperymentuj z wlasnym dzieckiem Twoj lekarz bedzie wiedzial najlepiej co robic. Moze musisz diete zmienic a moze twoje dziecko ma jasna karnacje po babci bo nie wszystkie geny dziedziczymy po rodzicach wiec jesli twoj dzidzius przybiera na wadze jak nalezy to napewno wszystko jest ok. Jak bedzie zbedne pobieranie krwi to nie pobieraj.

Jak mały zacznie jeść inne posiłki musisz dawać mu dużo marchewki. Jest mnóstwo przepisów na takie specjały w super książce. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.