Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem zakochana

Jestem zakochana w Mazurach

Polecane posty

Gość Jestem zakochana

Kto jeszcze jest pod ich urokiem?

Gość L607
Ja bylam na Mazurach tylko dwa razy w zyciu- raz na kolonii..a raz pod namiotem..Bylo cudnie! Nie wiem dlaczego, ale klimat, muzka i krajobrazy z filmu: "Zostać Miss"-swietnie wedlug mnie obrazowaly tamtejszy klimat Mazur..choc nie byly przeciez tam nagrywane wcale..zawsze..ilekroc ogladalam ten serrial..przypominaly mi sie kochane Mazury..taki spokoj..beztroskie lata i cudne jeziora...:)

Gość ferdukl
ja

Gość Jestem zakochana
He he dobre!Na Mazurów raczej nie zwracam uwagi,bo jeżdżę tam z mężem,którego poznałam........na Mazurach,choc pochodzimy z tej samej miejscowości,nawet mieszkaliśmy dosyc blisko siebie!!!

Gość Jestem zakochana.....
Może wznowienie?

Gość Jestem zakochana.....
Nigdy nie byłam na Mazurach jesienią,zawsze latem.W tym roku byłam tam w lipcu Jesienią pewnie pięknie tam....

Słoneczny październik, leśniczówka, las we wszystkich kolorach jesieni, konie, łódka na jeziorze... Cholera, oszaleję w tym mieście W jakie okolice jeździsz?

Gość Jestem zakochana
Zawsze jeździłam do Rynu,Mikołajki,Giżycko.Ale tam już głośno,mnóstwo turystów... W tym roku zmiana-na wschód od Olsztyna,niedaleko Ostródy-mała mieścinka...Bajka!

Nie wierzę :D W sierpniu spędzałam wakacje w Rynie :D Ludzi było raczej mało, za to jednodniowy pobyt w Mikołajkach mnie załamał - mazurskie Międzyzdroje :O Jeździłaś pod namiot czy na kwatery?

W młodości :P jeździłam do Rynu pod namiot,teraz szukam wygód.W Rynie ostatni raz byłam w 2000 r na kwaterze.W tym roku mieliśmy kamping. A Ty jak tam spędzasz urlop?

Gość Mazury odpadają
-jeżdżą tam warszawiaki !!!!!!!!!! :(:(:(

Gość na dzień dzisiejszy
A ja mieszkam na Mazurach .I jesień jest okropna kiedy pada deszcz. Co do złotej jesieni to się zgadzam , tylko żal patrzeć jak ptaki odlatują.

To było o Warszawiakach. Gdzie konkretnie mieszkasz? My znamy tylko Mazury tylko przez 2-3 tygodnie w roku,ale jak rozmawiałam z \"miejscowymi\",to na codzień nie jest tam tak różowo...

Gość na dzień dzisiejszy
Jestem z Giżycka a ci z którymi rozmawiałaś mówili prawdę . Różu na codzień to tu nie widać za bardzo. Mało pracy więc większość ucieka do innych większych miast lub na zachód .

Pod namiotem :D W przyszłym roku chcę sfinalizować sprawę patentu - też pewnie w Rynie. W tym roku właśnie na Mazurach zmieniłam zdanie o Warszawiakach. Biorąc pod uwagę fakt, że jestem z Łodzi graniczy to z cudem ;)

Gość na dzień dzisiejszy
Nie można stawiać wszystkich Warszawiaków pod jedna ścianą . Są też turyści z innych miast którzy nie potrafią się zachować. Chodzi też o czystość . Turyści dbają żeby pozostał w ich sercach trwały ślad piękna i natury a zostawiają wokół siebie sterty porozwalanych śmieci różnego rodzaju. I komu to wszystko zostawiają ? Nam miejscowym . Wystarczy się przejść brzegiem jeziora jesienią i cały czar piękna znika.

Łódź i Warszawa to miasta, które - eufemistycznie rzecz ujmując - nie przepadają za sobą. Te antagonizmy zrodziły się chyba przed wiekami, sądząc po ich sile ;) Zmienić mogły się więc wyłącznie na +, innej opcji nie ma ;) Fakt, że ujęli mnie dbałością o porządek - aż mnie przytkało: Warszawiak, a petów do wody nie wrzuca ;)

Niestety,tak jest wszędzie :( Teżwidziałam ten syf.Młodzież (niewiele młodsi ode mnie ;) )zrobiła ognisko.Rankiem-porażka!Puste ognisko pełne butelek po piwie,niedojedzone resztki porozrzucane wokół.... To samo w lesie-nie oni to inni \"turyści\".Takie świdectwo sobie wystawiają!

Hej, ale nie jest tak źle - widziałam w tym roku, nota bene też przy okazji ogniska, totalnie narąbanego faceta, który na ostatnich nogach łaził dookoła z czarnym workiem i sprzątał poimprezowy bajzel. I to nie był przypadek incydentalny ;)

Dokładnie :D Dlatego zostałam w Rynie w tym roku - wszyscy dookoła byli sympatyczni i uśmiechnięci. Kochane miasto.

Gość na dzień dzisiejszy
Nie oszukujmy się ten piany gostek z czarnym workiem to ewenement w śród turystów . Tzn . przykładowo na 140 turystów, 40-stu posprząta a reszta ma to w nosie. Takie są fakty . http://gizycko.one.pl/topic.php?P=23193

Dzięki, chociaż na zdjęciach je sobie pooglądam. :) Istnieje szansa, narazie malutka i nikła, że za kilka lat będę mieszkała na Mazurach. Hmmm, ciekawe czy wtedy też tak będą mi się podobały ;)