Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolor lata2006

jutro tabletkom mówię STOP!!ktoś jeszcze....?

Polecane posty

Gość kolor lata2006

jutro rzucam tabsy. bralam 2 lata i mam dosć!! zawroty głowy, niskie ciśnienie, widoczne żyły na naogach, stany depresyjne, humory, mniejszy apetyt na sex mówie temu STOP!! zobaczymy co bedzie sie działo:) mam nadzieję ze w miare poZytywnie:)

Gość kolor lata2006
no i koniec z opuchlizna ciała!!!!!! kilogramy precz a sporo bo aż 8!!! żegnaj yaśmin mam nadzieję, że na zawsze!

Gość masterka od jutra
czy któraś przestaje brać od jutra?:)

Gość i witaj dzidziusiu
:P

ja nie biore juz 3 miesiace, bralam przez 6 lat... wierz mi ze nie pozalujesz swoje decyzji - ja przez pierwszy tydzien schudlam 3 kg, a przez kolejne 2 miesiace nastepne 3. Nie mam nastrojow i humorow i mam ochote na sex - fantastycznie

Gość Okey
Powiedziałam stop 4 miesiące temu... i wróciłam. Cera z miesiąca na miesiąc coraz gorsza, huśtawki na strojów w całym cyklu, okres stanowił zagadkę - kiedy i jaki się pojawi, przy czym jak się pojawial ból nie do zniesienia.I najważniejsze, straszne nerwy w oczekiwaniu na nieszczęsny okres.Niespanie po nocach i stres... Nie dziękuje. Przynajmniej na razie nie zamierzam rezygnować.Minusem jest zerowe libido, ale to przecierpię na rzecz regularności i bezproblemowości.

Gość kwiatuszek87
odstawiłam tabletki 3 miesiące po tym jak brałam je prawie 1,5 roku. na samym początku był stediril 30 który brałam prawie rok (na samym początku było wszystko ok ale po paru miesiącach moje zdrowie legło w gruzach : zawroty głowy, niechęć do jedzenia schudłam prawie 7 kilo a chciałam przytyć dzięki tabletkom, huśtawki nastrojów itd) potem przez jakiś czas brałam microgynon 21 ale objawy miałam identyczne, wtedy pomyślałam że do trzech razy sztuka i spróbowałam cilest, czułam się po nim dobrze ale tych kilogramów co straciłam przy stedirilu nie odzyskałam niestety, dlatego rzuciłam tabletki. Minus jest taki że od tych tabletek idzie się uzależnić tzn chodzi mi o ten komfort psychiczny towarzyszący stosunkowi z partnerem , dlatego postanowiłam znowu wrócić do tabletek (wyjeżdzam z moim facetem na rok za granicę dlatego nie chce żadnej wpadki) jutro idę do ginka po receptę... pozdrowienia :)

Gość kwiatuszek87
odstawiłam tabsy 3 miesiące temu ---- pomyłka stylistyczna w pierwszym zdaniu

też odstawiłam , bóle głowy minęły humory okropne też , ochota na seks powoli wraca , a moja gin powiedziała mi że tabletki to najlepszy anty ale dlatego że zupełnie traci się zainteresowanie seksem oczywiście nie na każdą to działa tak samo , przeszłam na spiralę trochę dłuższe miesiączki ale da się przetrwać jedyny minus to powrót tłustej cery i jednak trochę trądziku , a kardiolog powiedział mi że on mi odradza tabletki

Gość kolor lata2006
dziś dzień 1 bez tabsow. i zadne witaj dzidziusiu partner zagranica....zreszta z radoscia bym przyjela wiadomosc o bebe mam juz 24 latka:) przestałam brać w obawie o zdrowie. mam nadzieje ze nic złego mnie nie spotka...jeżli chodzi o regularnosc okresow itd... może miałam trochę obaw, ze tabletki zaburzą tak mój naturalny cykl, że będę miec problemy z zajsciem w ciażę....niby nie prawda a jednak obawy są... buziaki to jest świadoma decyzja o odstawieniu i konsekwencji sie nie boję, zresztą to ze rzucam nie znaczy ze pójde na zywioł, są inne moze mniej komfortowe zabezpieczenia:)

Gość kolor lata2006
dziś dzień 2 bez tabletek. powinnam brac wieczorem. wczoraj takie dziwne uczucie bo powinnam zazyć a nie miałam wykupionych, bo nie chciałam już..ale ten nawyk brania o jednej godzinie wszedł w krew.....to jest uzależniające jak narkotyk... czy któraś też czuła silna potrzebę brania, mimo ze juz nie musiała? jak tak to jak długo?

Gość Nikitabm
Witajcie, ja juz nie biore 5 miesiac po tym jak bralam prawie 5 lat Diane 35, faktem jest ze nawyk brania o jednem godzinie codziennie o sobie przyponial ale wierzcie mi ze to szybko zanika. Co do moich spostrzerzen to ze niestety wrocily bolesne miesiaczki ale przed braniem tez byly bolensne wiec zadna to dla mnie nowosc, ale sex jest o wiele lepszy, skora troche sie przetluszczala ale nie bylo zadnego zmasowanego ataku syfow jak sie wszyscy ktorzy brali diane obawiaja. Ogolnie psychicznie jest mi lepiej ze sie nie truje i ze moj organizm pracuje jak matka natura chciala;-) okresy sa regularne tak jak kiedys,jestem zadowolona ze sie od tego uwolnilam i juz nigdy nie zamierzam wrcac, pozdrawiam wszystkie rzucajace i zycze wytrwalosci hihi

Gość moja opinia jest taka
jak ja przestałam brać, o niebo poczułąm się liepiej! taka jakaś "czytsa" bez chemii i sztucznych hormonów - sama natura! A nie biorę już 2 lata i dzidzi nie mam- są gumeczki, może mniej wygodne, ale mój organizm jest naturalny za to!

Gość guga_x
Hej! ja rzuciłam tabsy miesiąc temu i już czuję różnicę, szczególnie w moim libido. Codziennie chce mi się kochać, aż siebie nie poznaję. Brałam tabsy kilka lat z małymi przerwami i ostatni rok był fatalny, co z tego że byłam zabezpieczona prawie na 100 % jak unikałam seksu jak ognia ku przygnębieniu mojego chłopaka. Teraz chcę przejśc na gumeczki połączone z metodami naturalnymi. I po prostu bede uważać. Ale czuję się o niebo lepiej. Żadnych bulów głowy ani humorów. Aż żyć się chcę. Paskudne te tabletki feee!

Gość guga_x
ojej, napisałam "bulów" a nie "bólów", sorki:)

Gość kolor lata2006
dzięki za wypowiedzi dziweczyny! proszę o jeszcze wpisów ja będe notować tu co się dzieje z moim organizmem, na razmie luzzz:)

Gość kolor lata2006
dziewczyny*

Gość a ja się waham ...
jestem obecnie w 7 dniowej przerwie ale nie wiem czy nie zrobic sobie przerwy na 6 mcy - bo moj kochany jedzie na pl roku na szkolenie i raczej sie bedziemy widziec raz na dwa tyg w weekendy hmm i tak sie zastanawiamy czy mam robic ta przerwe czy same gumki wystarcza ... i jestem w sumie w kropce , bo z jednej strony ten komfort ze nie musze wyczekiwac okresu itp a z drugiej strony chcialabym sprawdzic czy spadnie mi te pare kilo ktorych nie moge sie nijak pozbyc :)

Gość kolor lata2006
ja już schudłam kilo!!! to fajne uczucie nie być spuchniętym jak baloon! czekam na dalsze efekty niestety mam plamienie:( takie jak resztki okresu, mimo, że mi sie skończył w środę

dziewczyny ja rzuciłam prawie 5 miesięcy temu no i niestety ale okresy mam bardzo nieregularne, jeden z nich musiałam wywołać luteiną bo spóżniał sie ponad 3 tygodnie, potem lekarz poradził mi zebym wzięła jeszcze przez jeden cykl Luteine..no i teraz czekam na swój 5-ty okres bez luteiny. Ja też bałam się odstawić tabsy, brałam je 3.5 roku bez przerwy i bałam sie ze popsuje mi się cera i w ogole bede miala jakies jazdy, ale cera nie popsuła sie drastycznie da sie żyć, schudłam 6 kg, tylko te okresy bardzo nieregularne no i mniej obfite niż to było przed tabsami i w czasie brania tabsów. Jak widać mój organizm potrzebuje dużo czasu na powrót do normalności...ale nic dzienwgo ponad 3 lata \"oszukiwałam\" go tabsami i teraz troche wariuje. Wielkim plusem jest dużo większy apetyt na sex i w ogole poczułam sie szczęśliwsza jak rzuciłam tą chemie...raz miałam huśtawke nastrojów w tym cyklu kiedy okres mi sie tak długo spóźniał ale teraz jest już oki. Gratuluje decyzji wszystkim dziewczynom które rzudziły tabsy...trzeba w końcu odtruć swój organizm.

Kolor lata...nie przejmuj się tyym plamieniem, mój pierwszy cykl bez tebletek to też było jedno długie plamienie - nie wiedzialam czy to traktować jako okres czy jako plamienie... plamiłam tak kolo 10 dni, potem dostałam po 25 dniach @, następny był po 50 dniach, wywołany luteiną a następny po 28- także wywołany luteiną...jak będzie z przyszłym to sama nie wiem. Pocieszajace jest to że nie mam teraz już plamień. Robiłam wszystkie badania włącznie z usg i wszystko jest w porządku tylko gospodarka hormonalna musi sie ustabilizować, przez to mam okresy nie regularne i małoobfite.

Gość Nikitabm
Do Kolor lata, plamieniem sie nie przejmuj,musisz czekac na okres z odstawienia (czyli jeszcze taki ktore wywoluje odstawienie tabl) a potem juz na ten normalny) ja przerwalam w polowie brania tabl bo juz nie moglam wytrzymac, zaraz na drugi dzien byl okres z odstawienia a potem za jakies 2tyg pojawil sie juz prawdziwy, poznalam go po bolesci brzszka hihi. Ja na szczescie nie musialam brac niczego na wywolanie i teraz juz mam regularnie co 27-28 dni i jest cooool. Polecam kazdemu hihi,terapia antytabletkowa, pozdrawiam

Gość kolor lata2006
na razie oprócz plamienie okej. nie mam juz niskiego ciśnienia!!! czuje sie lepiej, moze to tylko ze strony psychiki..ale :) moze być

Gość odswiezam