Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokrecona w deszczu

Fryzury na włosy lekko kręcone?????????

Polecane posty

Gość pokrecona w deszczu

Czy znacie jakieś strony ze zdjęciami fryzur na włosy falujące się? Wszedzie sa fryzurki na włosy proste, a moje wlosy są już zmęczone uzywaniem prostownicy. Poradźcie coś na włosy póldługie/krótkie - jaka fryz jest najlepsza? Kolor blond, niezbyt gęste, podatne na układanie. Fryzura może być "zakręcona", niekoniecznie "prosta".

zakup sobie taki spinki-żabki i jakos pozakrecaj pospinaj..łooj już ja bym Ci coś wymyśliła:) Ale to bym musiała najpierw w swoje ręce dopaść ,bo tak opisać to nie bardzo umiem:P

wszystko zależy jaką masz twarz.... jaka fryza Ci pasuje?w jakiej się najlepiej czujesz?

Gość pokrecona w deszczu
Dzięki siakaś tam:) ale boję się, ze wyglądałabym troszkę niepowaznie. Nie mam niestety nastu lat, a już dzieścia. A znasz jakieś stronki z takimi fryzurami na pokrecone wlosy?

Gość pokrecona w deszczu
wisteria---> No używałam prostownicy, włosy prawie do ramion lekko cieniowane, grzywka. Moje włosy jednak robia się już jak siano i dlatego postanowiłam dać im szanse falować sobie naturalnie. Ale nie wiem w jakiej fryzurce prezentowałby sie najlepiej:-O

dziewczyno,zostaw te prostownicę tylko włosy zniszczysz..... potem będziesz łysa a jak masz wloski półdługie i lekko falowane to pozwól im żyć swoim życiem niech się kręcą ...to facetów też kręci

ooj no to mozesz np do tylu zebrac siakoś i wsuwkami spiac ... kurcze sama nie wiem,musialam bym Cie zobaczy,cpoza tym dzis juz mi mozg nie funkcjonuje za gorąco:)

doszłam wlasnie do wniosku,ze falujace wlosy sa cudowne i sama czesto probuje je \"zafalowac\" pletac 2 francuzy:) A ty mozesz jakis luzny koczek ze upiac czy cus jak juz koniecznie musiesz miec pospinane:)

Gość pokrecona w deszczu
hehe :-D dzieki siakas jedna

Ja tez mam falowane chociaz ostatnio robie z nich kreciolki, wlasnie tak jak opisuje siakas jedna - lekko spiac wsuwkami wloski z przodu, zagarnac je na bok i tak podpiac, najlepiej zabkami, ja mam takie male, mozna upiac na roznej wysokosci, fajnie to wyglada:) zdecydowanie facetow to kreci:D

Gość pokrecona w deszczu
Tylko, że mi zależy, aby ładnie wyglądać, a nie kręcić facetów;) Zresztą wg tego co piszecie wynika jakby na facetow zawsze miały działać tylko proste włosy:-D i pocieszacie mnie, że na kręcone też lecą:-D Nie wiem za bardzo o jaki rodzaj spięcia tymi spinkami Wam chodzi? Czy zbierać po bokach, czy z grzywke...?

To ze kreci to tylko taki dodatek:) ja mam grzywke na bok, jednak nie mam calej prostej, jest falowana, prostsza niz reszta wlosow bo mi robia sie roczki. Ciezko to wytlumaczyc, podobnie do tego zdjecia http://downloads.portalcab.com/gatinhas/?id=jessica-alba/jessica-alba-2.jpg grzywke zostawiam i spinam troche wlosow, ta zewnetrzna warstwe ktora sie puszy

Gość pokrecona w deszczu
a jakies inne linki ze zdjeciami fryzur dla włosów falowanych? Macie jakies rady?

Gość pokrecona w deszczu
A coś na włosy niezbyt gęste? Alba ma dużo gęstsze od moich.

Gość zaczka14
Mam lekko pofalowane włosy przy koncach, no tak nie zupełnie przy koncach. Kiedys nie lubiłam swoich włosów nie mogłem nic z nimi zrobic były pokręcone i nie nadawały sie do zadnej fryzury dlatego, ze były poprostu zakrótkie. Teraz sięgają mi za ramiona są bardzo ładne, nawet gdy spinam włosy w jakiś beznadziejny kócyk wszyscy mówią mi ze wyglodam sóper. Niestety pielęgnacja ich wymaga wielu odrzywek i szamponów do takich włosów jest to kosztowne ale mysle ze sie opłaci. Kiedy ide naprzykład ulicą, ludzie (panowie) najpierw spoglądają na moje włosy a potem sie uśmiechaja, moim zdaniem włosy to prawdziwy atrybód kobiety. NIE UZYWAJCIE PROSTOWNIC BO TO JEST MARNOWANIE WŁOSÓW.

Gość Tez mam
krecone wlosy,niestety wlosow sie nie wybiera ;) Mam do was prosbe,otoz jaka fruzyrke polecacie na studniowke?Niewiem czy mialabym miec rozpuszczone czy ladnie sobie spiac.A wlosy tez mam troszke za ramiona wiec dlugie to tez nie sa no a jak przez ten czas bedzie korcilo mnie aby je sciac to juz napewno ich nie zepne.

Gość Katiieee
No tak nie uzywajcie prostownicy... Tylko ja musze bo jak nie uzywam to mi włosy stoją we wszystkie strony i mam taką szopę że szok. A do tego odstające uszka...

Gość Tucha
Ja tez mam takie niewiadomo jakie włosy:/ Kiedys strasznie mi sie NIE podobały i je prostowałam. Ale dośc sdzybko mi sie zniszczyły, mama zaczeła sie pluc ze za czesto sobie prostuje itp, więc postanowiłam zostawic je takie jaie są. teraz mi sie podobaja :D Kiedy po umuciu ide spać z mokrymi włosami, rano są praaawie krecone. i nie rozczesuje ich wcale(oprócz grzywki, ktora mam na boku), zeby takie zostały. czasem wezme lakierem je troszke umodeluje lub czyms takim, i jest ok:) ładnie tez to wygląda kiedy częśc włosów przypina sie go góry, ale zeby nie byly przylizane:P czasem tez biore włosy na wałki i tez dobbrze wygladaja. Dobrze wam radze NIE PROSTUJCIE WłOSóW!! BEDZIECIE POTEM żAłOWAłY! :/

Gość Oliwia16
Zakupić piankę z firmy sansilk do włosów podatnych na kręcenie(nie kręconych)Włosów nie czesać ewentualnie zakupić nakładkę na suszarkę tzw DYFUZOR.Sa nie raz całe suszarki z dyfuzorem

a u mnie sprawdził się flexible curls, włosy mają bardzo ładny skręt, mogę je rozpuścić, albo luźno upiąć i wygląda rewelacyjnie... ogólnie to amm bardzo podatne na układanie włosy, ale po tym szamponie i odżywce są jeszcze gładkie i błyszczące i jak pięknie pachną ;)

Gość Anibak123
Ja osobiście polecam NIVEA Hair Care Odżywkę podkreślającą skręty fale i loki :) Ja chodzę w rozpuszczonych włosach najczęściej w przepasce:) Ale również w spiętych... Po prostu robię kitkę i później upinam luźno włosy wsuwkami i tyle...

Gość dz.p
Kazdy kto ma krecone wlosy to chce miec proste ale po co ci co maja proste nie moga duzo robic z wlosami moga tylko ladnie pocieniowac itd.a te dziewczyny co maja lekko fajowane moga sobie ładnie ułozyc np rozpuscic i troszke pianki i wloski sa cool ...z prostymi wlosami tez tak mozna zrobic ale trudniej jest ..

Gość poojkkfd
| )___/ | )----\..: lalalal

Gość ta z pozezdrza :P
Najlepiej poszukać w gazetach (np u fryzjera jak jesteś)tam są zajebiaszcze fryzury! Ja też szukam dla siebie jakiejś, a nie zgodze sie z niektórymi, bo falowane włosy są fajne jak samej takich sie nie ma :(