Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dagusia23

KUPIĘ DOGUE DE BORDEAUX

Polecane posty

Gość Dagusia23

KONIECZNIE MUSZĘ MIEĆ TEGO PSA!!!!!!!!!!!! MOŻE MA KTOŚ SZCZENIAKA DO SPRZEDANIA W ROZSĄDNEJ CENIE?

a w jakim rejonie? Zdajesz sobie sprawę , ile problemów zdrowotnych miewaja psiaki tej rasy? w okolicach Krakowa szuka domu suczka półroczna , ale tylko pod warunkiem sterylizacji.No i nie do mieszkania.Musi miec przestrzen.

Gość Dagusia23
NAJLEPIEJ OKOLICE ŁODZI ALE JESTEM W STANIE POJECHAĆ GDZIEŚ DALEJ.ZDAJE SOBIE SPRAWE Z CHORÓB I WSZYSTKIEGO Z TYM ZWIĄZANYM.ZAPEWNIE MU ODPOWIEDNIE WARUNKI I DOM PEŁEN MIŁOŚCI

Gość Dagusia23
NIE O TO CHODZI!KOCHAM WSZYSTKIE PSIACZKI.BARDZO PODOBA NAM SIE TA RASA A POZA TYM MAMY MALUTKIE DZIECKO A TO PODOBNO NAJLEPSZY PIES PRZY DZIECKU.NAWET WE WZORCU TEJ RASY JEST NAPISANE ZE TO NAJLEPSZY PRZYJACIEL MALUCHÓW

Gość Dagusia23
PONAWIAM APEL!!!!

Gość Dagusia23

Gość kkkjjj
Dagusiu23 , jesli nie stać Cię na kupno psa z hodowli za te 3, 3, 5 tysiaca , jak chcesz go utrzymać ?

Gość Dagusia23
CHYBA NIE JESTEŚ ZA BARDZO W TEMACIE.PIES Z RODOWODEM KOSZTUJE 1800ZŁ. A BEZ 800ZŁ. NIE TWIERDZE ZE MNIE NIE STAĆ ALE JEŚLI MOŻNA WOLĘ KUPIĆ TANIEJ! TO CHYBA NORMALNE.TY TEZ CHYBA CHODZISZ DO HIPERMARKETU ZEBY KUPIĆ TANIEJ?

Gość kkkjjj
Wylacz kapsa , bo on + Twój ton daje agresywny odbiór. Nie , nie jestem w temacie na chwile teraźniejszą , ale czy 1800 czy 3 to niewielka róznica biorąc pod uwagę ogólny koszt utrzymania tego psa. A bez rodowodu ?? Mowy nie ma ! Pewnie jeszcze rodzice bez badań lub wykluczeni z hodowli , a szczeniak po rodowodowych rodzicach. Kobieto zastanów się - koszt utrzymania takiego z dobrej hodowli jest ogromny , to specyficzna rasa . Kupujac bez papierów ryzykujesz jeszcze bardziej . Chcesz mieć takiego z nużeńcem , dysplazja i paroma innymi dolegliwosciami ? Weterynarz w setki miesiecznie pójdzie . Ile zaoszczędzisz na kupnie - 1000 zł ? Szybko to wydasz .

Gość kkkjjj
I jeszcze jedno - mylisz sie nie chodze do hipermarketu ,zeby kupić zwierze. Każde które przewineło sie przez mój dom i te które sa teraz były kupowane z olbrzymia starannoscia , z dobrych rąk i od odpowiedzialnych hodowców, chociaż owszem drożej niż na giełdzie. Nawet sporo drożej.

Gość Dagusia23
NIE MUSISZ MNIE POUCZAĆ. MIAŁAM JUZ W SWOIM ŻYCIU PSA Z RODOWODEM I TO BARDZO DOBRYM

Gość do kkkjjj
Cena psa nie ma nic do jego kosztow utrzymania, jakis maltanczyk z rodowodem moze byc tanszy w utrzymaniu niz wielki kundel!!! my opinion!

Gość kkkjjj
W przypadku tego konkretnie psa - koszt utrzymania jest tak duzy ,że nabycie go nawet za kilka tysiecy to tylko marny procent :) o maltańczykach sie nie wypowiadam i nie wypowiadałam - małe pieski nie sa w moim guście. Dagusia23 - no i gratuluje :)

Gość kkkjjj
JakośćPierwsza - próbowałaś ogłoszeń ? Np. na dogomanii ? Taki pies nie powinien trafić w nieświadome i nieodpowiedzialne ręce.

Gość Dagusia23
miałam rotweilera z rodowodem. był po szkoleniach na które sporo wydałam. o jego życie walczyłam do ostatniej minuty.....niestety... pieniądze to nie wszystko. zrozum, skoro chcę kupić to jestem przygotowana na koszty jego utrzymania. owszem nie miałam psa tej rasy ale duzo o nich czytałam.

Gość kkkjjj
Dagusia23 - ja nigdzie nie powiedziałam ,że pieniadze to wszystko , ja tylko mówię ,że potrzeba ich całkiem niemało ,zeby móc zapewnić utrzymanie i leczenie takiemu psu . Miałaś rottweilera - czyli wiesz jakiego rzedu to sa kwoty , nie musze opowiadać historii z krypty. Tylko dlatego zdziwił mnie fakt ,że szykasz taniej , bedąc tego świadomą. A zpowodu rotka współczuję , cudowne psy.

problemy -skóra -stawy -oczy/powieki -serce -układ oddechowy no i krótko zyją a , i z przewodem pokarmowym maja problemy,i często się zdarza skret żołądka .Mój ukochany bordog zakończył zywot w 5 godzin.Przyczyna niewyjaśniona.

to niestety prawda , zadzwoń do zwiazku i zapytaj , jakie sa rekordy życia. A znam sporo rottków >10 , pies mojej ciotki miał 14

Gość Dagusia23
naprawde mnie nie rozumiecie?chyba kazdy jesli ma mozliwosc to kupuje taniej.

Gość Dagusia23
moj dozyl tylko 8 lat

Gość Dagusia23
hhhhhhhhh nie dziala

Gość kkkjjj
Dagusia23 - nie, nie rozumiem , każdy powinien planujac taki zakup obstawiać nieco inne priorytety niz cenę.

wiesz , jest róznica , kupic taniej , bo np. z gorszym pochodzeniem , rodzice zaledwie z hodowlanka , nie czempionatami.albo z wadą dyskwalifikującą z hodowli , ale nie kalectwem , np. umaszczenie , braki w uzębieniu.A co innego kupić z fabryczki szczeniaka , który wyrośnie , albo nie wyrośnie na bordoga.