Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

ALFA STAR - Biuro podróży - opinie

Polecane posty

Zwiedziłam dzisiaj sporo biur podrozy majac w perspektywie nadchodzacy wrzesien. Chcialabym wybrac sie do Egiptu i z ofert mi przedstawionych ciekawie wyglada ta biura Alfa Star - wie ktos cos wiecej na ich temat?

tak myslalam :). Gdzie bylas w tym Egipcie? W jakim terminie? Na jak dlugo? Ile to wyszlo cenowo/os? Absolutnie zadnych zastrzezen?

Byłam we wrześniu (2 połowa) w Hurghadzie w hotelu SunRise Palacio -oferta allinclusive (czy jak to sie tam pisze). Na dwa tygodnie. Cenowo to było jakoś tak 2,600zł od osoby. Naprawde nie miałam sie do czego przyczepić. Długo zbierałam na wakacje w Egipcie i naprawde byłam zachwycona. Hotel przepiękny, basen i jednoczesnie wpływające na jego teren morze, widoki - bajka, żarcie i picie - co chciałaś bez ograniczeń ilościowych i w dodatku pychotka:) Wspominam z uśmiechem na gębie:)

Tylko sprawdź przewoźnika , bo jak FIscher Air to możesz miec problemy. Opóźnienia do 20 g ostatnio. Nieciekawie, aczkolwiek to nie jest absolutnie wina biura. Znajomi byli z ALfą na rejsie i tez wrócili zadowoleni. Jedziesz na sam wypoczynek czy rejs? BO ja polecam rejs :)

Hej! Ja byłam w tym roku pod koniec maja w hotelu Sindbad AquaPark! super normalnie tylko opcja HB. lepiej wziąść Allinclusive bo masz wtedy napoje za darmo! a biuro oki!

No ale te napoje tam grosze kosztuja przecież , wiec nic straconego. Mają pyszny sok z agawy i mango, i tonik. Drinki po 3-4 $ i można szaleć :) :) :D

Gość Sofisti
Up. Może nie tyle odnośnie biura, ile hoteli z ich oferty. Poleciłybyście jakiś nie najdroższy, 3 lub 4 gwiazdki, bez złota i marmurów, ale z dobrym jedzeniem i czystymi pokojami?

Gość Lebioda
Hm, spytałam brata, który był w Hurghadzie w zeszłym roku. Pojechał do hotelu Magawish, z trzema gwiazdkami. Dużo na noclegi nie wydali, mieli widok na morze i ładną plażę. Pokoje skromne, ale dobrze umeblowane, akurat na przenocowanie. Z tego, co wiem, to jedli głównie na mieście, wiec nie wiem wiele o jedzeniu w hotelu. Dobre miejsce, jeśli się surfuje lub nurkuje, pływa.

Magawish jest bardzo daleko od centrum Hurghady i ALfa nie ma go w ofercie tylko Triada. Zgadzam sie jednak, ze to dosc niezly hotel.

Gość Lebioda
Aż sprawdziłam :) Alfa ma ten hotel w ofercie, jest na ich stronie.

Gość Lebioda
Ależ nic się nie stało. Wogóle wychodzę z założenia, że wakacje nie są po to, żeby siedzieć w hotelu i podziwiać marmury. Byleby było przyzwoite miesjce do spania i sprzęt sportowy, dobry dojazd do różnych atrakcji i smakowite jedzenie. A cała reszta zabawy zależy już od wycieczkowiczów :) A barat się w Egipcie oświadczył. Urocze, prawda? :) Tak przy zachodzie słońca, z widokiem na niebieskie morze... Eh.

Gość Manut
Też bym tak chciała :) Zaręczyny jak z bajki. Do tego ta atmosfera, egzotyczne krajobrazy, dwoje zakochanych w sobie ludzi... Bajka.

Też jade na wczasy po to żeby zobaczyc okolice i hotel nie jest dla mnie ważny. Nie zarabiam kroci, ale wybierając tańsze hotele stać mnie na wakacje 2 razy w roku na słoneczku. A zaręczyny w takiej scenerii...bajka :)

Gość Lebioda
No właśnie, jakoś w zbiorowej świadomości tkwi przekonanie, że jak za granicę, to trzeba zarabiać nie wiadomo ile, albo ciułać przez lata. A tak naprawdę, jak się dobrze rozplanuje wyjazd i skorzysta z promocji, to wychodzi niewiele więcej, niż np dwa tygodnie w Zakopanym, czy Ustce w szczycie sezonu.

Gość Kiii
Już nie mówiąc o tym, że się przeżyje coś ciekawszego, niż człapanie z dwójką dzieci po Krupówkach i lewitowanie z nudów po tygodniu ;) Myśmy z dwójką dzieci wyjechali do Egiptu na dwa tygodnie za 4000 zł razem z wszystkimi kosztami. Co prawda uzbierać to trzeba było, ale wakacje niezapomniane.

Gość płotek opłotek
Hmm, a dzieciaki do którego roku życia jadą za darmo? Może to nie takie głupie... Jak na razie należymy do tych, którzy wakacje w tropikach uważają za rzecz właściwą krezusom...

Dzieci do 2 lat chyba nie płacą. Niektóre biura mają tzw. stałe ceny dla dzieci lub znizki dla dzieci do nawet 12 lat. Poszperaj w ofertach. Jutro w gazecie wyborczej w dodatku Turystyka masz wiekszosc obecnych ofert z wielu biur podróży. Dla dzieci zniżki i stałe ceny mają m.in. GTI, Alfa Star, Exim, TUI. Warto się pospieszyc bo ofert taniej 20-30% biura mają do końca marca. Później już tylko lasty się opłacają.

Gość płotek opłotek
Heh, wiesz, jak to jest. Wakacje z większą liczbą osób to cała operacja logistyczna, z tym spieszeniem się przeważnie nie ma szans. Najpierw jest siedzienie z kalkulatorem i obliczanie, czy nas stać, potem, czy dzieciom będzie tam dobrze i czy nie skończy się tak, że będziemy bardziej wymordowani, niż wypoczęci. Potem omówinie kierunku, załatwianie formalności... Jak się jedzie samemu, albo w dwie osoby, to jest łatwo. Decyzja -> wyjazd. Z rodziną się tak nie da ;)

Gość picolloo
A był już ktoś może z tym biurem w Tunezji? Bo mają ją w ofercie od tego roku.

Jejku po co do Tunezji? Brr... Jak już to tylko Sousse...i 2 dniowa Sahara

Gość szałass
Nieee, fajna jest Tunezja. Hammamet :) Mi się podobało.

Gość yotta
A ja popieram Pariss, Sousse rządzi :P

Gość kiniak3456
Dużo opinii o tym biurze słyszałam i dobrych i złych. Mam zamiar lecieć w marcu do Egiptu i przeglądałam oferty kilku biur podróży jednak Alfa Star ma najlepsze ceny i duży wybór hoteli. Czy ktoś ostatnio był gdzieś z tym biurem?