Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANEEEK

CZY TEST CZAZOWY MOZE KLAMAC?

Polecane posty

Gość ANEEEK

CZY TEST CIAZOWY MOZE SKLAMAC W STRONE NEGATYWNA? O ILE MI WIADOMO RACZEJ MOZE WSKAZAC BLEDNIE DWIE KRESECZKI.

Gość Ośka
To zależy kiedy go się robiło. Najlepiej pierwszy mocz z rana w pierwszy dzień planowej miesiączki.

Gość Ośka
Może skłamać w stronę negatywną jeśli zrobiłaś go zbyt wcześnie.

Gość ANEEEK
CZY 37 DZIEN CYKLU TO WCZESNIE??

Gość Ośka
NIE, jeśli wykazał że nie jesteś to nie jesteś! Test ma 99,8 % pewności.A jeśli Ci się nadal spóżnia to może warto isc do lekarza

Na moim przypadku skłamał 2 razy (dodam że były robione wg instrukcji i nie za wcześnie bo przeszlo 2 tyg od spóźniającego się okresu)

Gość ANEEEK
DZIEKI, POCIESZYLAS MNIE

Gość ANEEEK
HMMM TO JEDNAK POCIESZONA NIE JESTEM

Mi też test pokazał 2 kreseczki wyraźne a na drugi dzień badanie krwi wykazało że ciąży brak ... no ale miałam w międzyczasie krwawienie i mogło to być wczesne poronienie :(

Gość mama26
zdecydowanie moze kłamac, znam wiele przykładów kiedy pokazywał ze ktos nie jest a okazywało sie ze jest i odwrotnie, również niby ktoś był a w rzeczywistosci do dziecka było mu daleko... tak wiec jedna próba nic nie daje najjepsze jest badanie krwi i potwierdzenie wyniku u lekarza:)

Gość czasami test
może bardzo długo nie wskazywac ciązy, z powodu niskiego poziomu hormonu beta hcg. Radzę jednak skonsultowac to z lekarzem lub zrobic betę. Mnie spóżniał się @ tydzień i testy były negatywne. Okazało się że mam dwie małe torbiele z niepękniętych pęcherzyków, które wstrzymały @.

Gość zagubiona wsrod testow
A mnie test 2 razy pokazal ze nie ma ciazy , a test z krwia , ze jest (404) okresu dalej nie ma, a bralam tabletki wiec nie wiem juz co mam myslec. Czy mozliwe ze zaszlam w ciaze pomimo brania tabletek? Dodam ze zaplodnienie moglo nastapic tylko w ciagu 2 nocy bo przedtem nie mialam zadnych stosunkow bez zabezpieczenia. Umieram z nerwow :(

Gość niestety test z krwi
jest najbardziej wiarygodny i jeśli wskażnik wynosi 404 oznacza to, że jesteś w ciąży. Zdarzają się niestety sytuacje że pomimo tabletek zachodzi się w ciążę. To są niezwykle rzadki przypadki ale są.

Gość zagubiona wsrod testow
ale lekarz mnie badal i nic nie wykryl. Czy testy z apteki (2) klamia? Lekarz powiedzial tez ze test krwi jeszcze nic nie znaczy i ze trzeba powtorzyc, komu/czemu wierzyc? :(

Gość aneeek
ja wzielam postinor w 16 dniu cyklu okres spoznia mi ieu ponad tydzien zrobilam test ktory wyszedl negatywnie

Gość ona wystraszona
tez biore tabletki i okresu nie mam:( mam za to powiekszona macice :( testy pokazały ze nie jestem w ciazy :((((((( ale sie martwie spac nie moge jesc nie moge zyc mi sie nie chce :(

Gość aneeek
to tak jak ja

zagubiona wsrod testow lekarz mógł nic nie wykryc bo jest prawdopodobnie za wczesnie ale wynik 404 moim zdaniem oznacza jak najbardziej ciążę. Gdyby jej nie było wynik mógłby być od 1 do 5. Nie wiem ile Ci się już spóżnia ale możesz spróbowac wybrać się na usg dopchowe w najbliższym czasie. Test z krwi możesz powtórzyć oczywiście i jeśli będzie większy niż 404 będzie to oznaczało, że ciąża się rozwija.

aneek jeśli wzięłaś postinor do 72 godzin po nazwijmy to wpadkowym sexiku to nie masz się czym martwić. Spóznienie mogło nastąpić chociażby dlatego, że postinor to mega dawka hormonów a poza tym ze stresu.

Gość ona wystraszona
Zrobiłam 3 test i nadal pokazał ze nie jestem w ciazy. Cały czas brałam i biore tabletki . W 7 dniowej przerwie okres nie wystapił. Martwi mnie ta powiekszona macica. Lekarz mowił ze nie widzi ciazy i ze w ciazy nie jestem . Raczej chyba by juz widział bo to byłby 5 tydzien jak cos. Test robiłam wczoraj i niegatywny. Ide jeszcze raz do innego lekarza. Temten mi powiedzial ze moge miec miesniaki ale czy w tak mlodym wieku to mozliwe. Poza tym mam sklonnosc do torbieli. Mialam juz torbiele na janikach i mam mnostwo w piersiach. Czy moge mieec powiekszona macice od torbieli? Czy 3 razy zrobiony test moze mnie kłamac?? Jak do tej pory n igdy mnie test nie zawiodł jak bylam w ciazy to pokazał ze jestem a jak nie byłam zawsze pokazywał ze nie jestem. Brak okresu i ta powiekszona macica mnie martwiaCzy ktos jeszcze miał tak samo jak ja i niech cos napisze na ten temat

Gość alissa
a jakie tabletki bierzesz kochana?

Gość alissa
i ktore opakowaie?

Gość ona wystraszona
Microgynon i drugie juz biiore od kilku lat a teraz to jest pierwsze opakowanie gdy miesiaczka nie wystapiła

Gość bleeeeeeeeee
dziewczyny a jak jest z tym beta hcg? mnie wyszło ze nie jestem w ciazy ale mam cholernie nieskie 1,73 (nie 173) czy 1 moge zajsc w ciaze? 2 jakbym zaszła to test wogóle to wychwyci ? 3 czy to trzeba leczyc?

Gość do bleeeeee
dziewczyno o czym ty piszesz, wybacz ale Ty chyba nie masz o tym zielonego pojęcia. Beta hcg robi się w dniu spodziewanej miesiączki lub po terminie żeby sprawdzic czy jest się w ciąży, jest to hormon którego poziom wskazuje na ciążę lub jej brak a nie na płodność. Czy Ty wiesz wogóle na czym polega cykl kobiety i kiedy można zajść w ciążę, proszę poczytaj najpierw trochę w necie i nie zadawaj idiotycznych pytań czy beta hcg się leczy. Leczenie niepłodności zaczyna się wtedy jeśli kobieta przez rok nie zachodzi w ciążę.

Gość zagubiona wśród testow
a jakie normy beta hcg miałaś podane na wyniku,który odebrałaś? Zawsze są podawane przez laboratorium.

Gość do ona wystraszona
jeśli masz już torbiele to bardzo prawdopodobne że to one opózniają @. Nie sugeruj się tą powiększoną macicą. Ale do lekarza idż i sprawdż te torbiele koniecznie.Moim zdaniem absolutnie w ciąży nie jesteś :)

Gość blleeeeeeeeee
ty chyba nie zrozumiałas pytania. hcg wkazuje brak ciazy albo ciaze ale chyba jest jakas stała minimalna norma u nieciezarnej kobiety? ile ona wynosi i co sie dzieje jezeli w organizmie kobiety nie zostaje osiagnieta ta norma minimalna? o to mi chodziło tylko :)