Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANEEEK

CZY TEST CZAZOWY MOZE KLAMAC?

Polecane posty

Gość do bleeeee
szczerze mówiąc kompletnie Cię nie rozumiem, jak to co się dzieje jeśli norma nie zostanie osiągnięta? Po prostu nie jesteś w ciąży. Na każdym wyniku z laboratorium masz podane normy.

Gość bleeeeeeeeee
o jejku ale ja wiem juz ze nie ejstem w ciazy! chce sie tylko dowiedziec jaki poziom hcg jest minimalny u kobiety która nie ejst w ciazy? Czy wogóle isnieje taki poziom?

Gość rany julek przecież
napisałam że na każdym wyniku z laboratorium podają wszystkie normy, wystarczy spojrzeć

Gość ona wystraszona
Dzieki wielkie :)) za pocieszenie Ja juz tu prawie nocuje na tych topikach :) Ide do lekarza w tym tygodniu zobaczym,y co powie Powinnysmy sie dziewczyny wymieniac doswiadczeniami nikt przeciez tak dobrze nas nie pozna jak my same.

Gość okey
Temat i tak niebawem zniknie.Nawet na forum nie wolno wypowiadać swojego zdania, które jest sprzeczne z ogólem.Jesli ktoś opowiada się za legalną aborcją nie ma tu czego szukać..Większości narzucono zdanie ogółu..Ktoś mądrze napisał..jesteśmy jak ociemniałam, średniowieczna wyspa wśród innych państw... aaaaaaa-> współczuje, nie znam się na środkach farmakologiznych, ale myślę, ze powinna iść do lekarza.Z nim porozmawiać o ewentualnych tabletkach czy zabiegu. Wszystkim zagorzałym nie życzę zeby znalazły się w takiej sytuacji i przez 9 miesiecy patrzyły jak ich ciało zmenia się przez jakiegos zwyrodnialca a na koniec pojawia się owoc, który nie pozowli zabliznic się ranie po gwałcie do konca zycia...Pomyslcie za nim cos takiego napiszecie, bo są rózne wartosci, rózne dobra i zła i nie mozna slepo trąbić o jednym...

Gość okey
Przepraszam, wkleiłam w złym temacie.

Gość wszystko ok
To ja napisałam.......

Gość wszystko ok
nie szkodzi tez to czytam:)

Gość annnnnia
Norma beta: 5. ja mam 9.. a ciazy brak.

Gość Kasia 24
Witam mam pytanie, 17 dni po współzyciu zrobiłam test. Wynik okazał się negatywny niestety :-( Czy możliwe jest, że jest to łędny wynik, ze zrobiła za szybko test??? Bedę wdzięczna za Wasze opinie :-)

Gość Llalalala
Pewnie,ze moze robiłam test 4 razy uwierzysz co musiałam miec za nerwy wyszło mi 4 razy,ze jestem w ciazy.Myslałam ze sie załamie ze całe zycie mi sie przewróciło do góry nogami.A dwa tygodnie pózniej sie okazało ze nie jestem byłam u ginekologa i powiedział ze to przez stres wywolany wyjazdem.I dostałam okres dwa dni po wizycie u ginekologa.Byłam bardzo zła ze test mnie okłamal az 4 razy!!Moja mama juz myslała ze jestem w ciazy i rodzice chłopaka tak samo.Ale bardzo sie ciesze ze nie jestem.Pozdrawiam.

Gość Coralie
POMOCY!!!! Hej,prosze pomóżcie co to może być?od ostatniej miesiaczki ,która zakończyła się 3 marca mam starszne bóle jajników,podbrzusza i w okolicy nerek.Boli mnie strasznie,zwłaszcza jak jest mi zimno.Mysłałam ze jestem w ciązy,więc zrobiłam sobie 3 testy ciążowe i każdy w odstępie PRAWIE 6-dniowym.Każdy wskazywał wynik negatywny,czy test mógł kłamać?Pierwszy test zrobiłm 10 marca.Brzuch mam duży i twardy i strasznie boli,już nie wspomnę o jajnikach poza tym czuje sie dobrze.Czy mogę być w ciąży czy to jakieś przeziębienie czy torbiele.Już sama nie wiem co mam myśleć.Pomocy!!!

Gość monisiaczek
Cześć wszystkim Piszę bo temat nie jest mi obcy niestety :/ Może zacznę od początku. Więc tak miesiączki mam nie regularne ale z ostatnich wynika że cykl trwa 30 dni. No i 2 lipca czyli 14 dni po okresie kochałam się z chłopakiem i on skończył we mnie ale w prezerwatywie, ale baliśmy się ze mogło coś spłynąć i dostać się do mnie. Więc nie czekając następnego dnia rano pojechałam do lekarza i łyknęłam escapelle ok. 12-13 h po stosunku. Z resztą lekarka nie pocieszyła mnie tym ze on był w gumce, to raczej nic nie znaczy i tak mogło coś dostać się do ciebie –tak mi powiedziała  5 dni po escapelle pojawiły się plamy brązowe takie brązowe, cieno-czerwone i trwało to 5 dni. Pierwszy test zrobiłam 29 dni po ostatnim okresie a 14 dni po zażyciu tabletki, w ciągu dnia. Drugi zrobiłam następnego dnia czyli 30 dni po ostatniej miesiączce a 15 dni po tabletce, z samego rana gdy wstałam ( to miał być przepuszczalny pierwszy dzień miesiączki w lipcu).Oba były negatywne  trochę ulżyło…. No ale okresu nie było. Więc zrobiłam trzeci test 28 dni po zażyciu tabletki i też był negatywny, okresu dalej nie ma. Z chłopakiem czekamy na okres jak dusza zbawienia, zresztą to on mi powiedział o tej stronie i podtrzymuje mnie na duchu mój miś  No i sama nie wiem czy testy mogły kłamać ?. przepraszam że tak się rozpisałam ale czytając inne posty widzę że wiecie więcej niż ja wiec proszę podzielcie się tym co myślicie o mojej sprawie. pozdrawiam

Gość natalia_0725
Ja powiem tak. Byłam w ciąży ponad dwa lata temu, nie wiem skąd "wiedziałam" przed zrobieniem testu, ale jakoś to w głębi czułam. Poszłam do apteki i zrobiłam test - negatywny, po paru dniach kolejny - znowu nic itd. W końcu poszłam do lekarz, który powiedział, że jeśli jestem w ciąży, to dzidziuś jest jeszcze za mały, żeby zobaczyć to na usg i polecił mi badanie krwi na beta HCG. NIC LEPSZEGO NA ŚWIECIE DO WYKRYWANIA CIĄŻY!!! Test wykrywa ciążę już w DOBĘ po zapłodnieniu i ma praktycznie 100% skuteczności. Moja przyjaciółka miała podobną sytuację - testy płytkowe pokazywały, że mamą nie będzie, więc wysłałam ją na badanie krwi i po dwóch godzinach dowiedziała się, że będzie mamą :) Taki test kosztuje ok.25 zł...moim zdaniem warto zrobić taki jeden i mieć 100% pewności niż wydać co najmniej tyle samo na kilka testów z apteki i wciąż się zastanawiać czy test mógł się mylić :)

Gość Gabus
jezeli wyszly mi 2 kreski z rana to co mam myslec testy moga kłamac?

Gość bedziesz mama
gratulacje :)

Gość ewelca
jak to morzliwe brałam tabletki regulanie a spurznia mi sie miesiączka i robiłam test to wyszło mi 2 kreski takie letki i nie wyrarzne czy to morze byc ciaca

Gość Senseiii
Załamujecie mnie :( 42 dc brak miesiaczki 3 testy negatywne jutro badanie krwi nie ma innej opcji bo wykonczę się przed komputerem.

Gość Senseiii
ale kurde z drugiej strony jak byłam w ciaży prawie 4 lata temu test odrazu wykrył ciąże więc coś nie halo trudno mi uwierzyć że testy aż tak okłamują! Oby u mnie nie kłąmały i rzeczywiście były negatywne ... :(((((((((

Gość dziewczyna 4
mam pytanie spałam z chlopakiem i niby w zabezpieczeniu ale boje sie ze jestem w ciazy bo wydaje mi sie ze brzuch mi troche stwardnial zrobilam juz 6 testow i wszystkie wyszly negatywnie czy to mozliwe ze mogl sie tyle razy pomylic ??

Gość dziewczyna 4
w dodatku po tym jak z nim spalam mialam dwa razy w miesiacu okres z czego jeden byl w terminie normalnie za to teraz dostalam brazowych opławow a okres nastepny powinnam miec okolo 20.11 i czy to moze byc ciaza ??

Witajcie, zapewne głupie jest to co piszę, ale mam dość duży problem. Od miesiąca mam stan zapalny, w sumie to nie wiem co mi dolega. Byłam u lekarza już z 3 razy w przeciągu miesiąca, wybrałam 3 antybiotyki i ciągle nie wiem co mi jest. Ponad to okres spóźnia mi się juz 15 dni. Zrobiłam sobie test z apteki wyszedł negatywnie, z obawy, że mógł skłamać zrobiłam beta hcg, którego wynik wyniósł 1,2. Oznacza to, że nie jestem w ciąży?? Czy test z krwi mógł skłamać czy nie ma takiej możliwości? Jeśli nie jestem w ciązy to obawia mnie brak miesiączki. nigdy dotąd nie miałam takiego typu problemów... Moj lekarz niestety to bagatelizuje. Obawiam się, że moge być na coś chora co spowodowało zatrzymanie się miesiączki bądź jestem w ciąży. Bardzo proszę o wszelkiego rodzaju spostrzeżenia.

Gość zajrzyj na forum
beta poniżej 5 oznacza brak ciąży. Ten test jest wiarygodny. Przyczyny braku okresu: "Jakie są najczęstsze przyczyny zahamowania menstruacji u zdrowej kobiety? Stres i intensywne ćwiczenia fizyczne. Podwyższenie stężenia prolaktyny. Może być czynnościowe (bez zmian morfologicznych w przysadce) lub na podłożu guza wydzielającego prolaktynę. Zażywane leki (m.in. przeciwdepresyjne, przeciwlękowe, niektóre leki przeciwko nadciśnieniu). Zaburzenia owulacji. Rzadko po stosowaniu doustnych środków antykoncepcyjnych może pojawić się zatrzymanie regularnych krwawień przez kilka miesięcy. Intensywne odchudzanie. Zaburzenia czynności tarczycy. Uszkodzenie komórek przysadki (poporodowe, związane z niedotlenieniem lub zakrzepicą lub krwotokiem jak w zespole Sheehana lub niezwiązane z ciążą - zespół Simmondsa). "

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Obawiałam się, że może być to przyczyną wczesnej ciąży, jednak test z krwi na pewno by to wykazał. Tym bardziej teraz obawiam się brakiem miesiączki. Muszę wybrać się chyba do innego lekarza. Tabletek antykoncepcyjnych oraz antydepresyjnych nie stosuje. Hmmm stres jak na co dzień dosyć spory jednak nigdy wcześniej nie miałam takich opóźnień. Czy może być to spowodowane zapaleniem ?? Ginekolog ciągle leczy mnie na grzyby i drożdże, jednak nie mam ich. Na własną rękę zrobiłam sobie mocz na posiew jednak nic nie wyszlo teraz czekam na wymaz z pochwy ... Obawiam się, że coś mi dolega. Najsmutniejsze jest to, że lekarz zamiast zlecić mi badania pakuje mi różne leki... a ja sama na własną rękę musze robić badania. Trwa to już 1,5 miesiąca,,, ciągłe pieczenie itp. Dziękuje, za uspokojenie mnie, że nie jest to ciążą :)

dziewczyny pisalam tu gdzies wczesniej ze jestem zalamana bo jestem w ciazy. ale mam cicha nadzieje, ze cos sie pomylilo, przestawilo itp. jednak okres mialam ostatnio 3 sierpnia, wspolzylam raz bez zabezpieczenia i to w dzien plodny . teraz odebralam wyniki od lekarza ktore robilam do pracy i lekarka powiedziala , ze obstawia ciaze, bo czegos mam tam za duzo i wyglada jakby bylo plamienie a nie bylo okresu przeciez. wrocilam do domu, uzylam nerwow, nie spalam, nastepnego dnia kupilam test i dwie kreski. nie wiem czy jest jakas opcja ze cos zafalszowalo wynik, jakas infekcja? bo zdarzalo mi sie miec krew w moczu i ogolnie tego typu infekcje wlasnie. nie mam co prawda 15 lat ale jednak wolalabym teraz nie byc w ciazy. boje sie zrobic drugi test. chodze w nerwach.