Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _xXx_xXx_

DO ZNAWCY - Sprzedaję samochód - czy w umowie kupna-sprzedaży

Polecane posty

Gość _xXx_xXx_

znalezione na allegro: godnie z nowymi przepisami prawa Unii europejskiej (01.08.03) O zakupie towaru od osób prywatnych INFORMUJĘ ! Przedmiot wystawiony na tej aukcji nie podlega :gwarancji, rękojmi ani zwrotowi po dokonaniu transakcji. Jeżeli bierzecie w niej udział tzn. że się z tym zgadzacie ! Zgodnie z prawem EU dodatek ten powinien znajdować się pod każdą aukcją online w przeciwnym przypadku sprzedawca jako osoba prywatna zobowiązany jest do rocznej gwarancji na sprzedany towar nowy jak tez używany. powinno się to dopisać do umowy??

Gość gdybym byla
mam dwoch facetow....z jednym jestem prawie 4 lata z drugim rok...nie wiem z kim powinnam byczalezy mi na nich obu..ale wiem ze musze wybrac tylko ze nie potrafienie wiem zkim mam byca wiec ten zktoprymjestes juz dluugo nie raz potrafil mnie wyzwac obrazic potem przepraszal za kazdym razem obiecywal ze juz tak nie zrobi ale bylo to samo...mimo to wiem ze mnie kocha i sa te zmiedzy nami cudowne chwile ...wiem ze tak ni8e powinien nie raz mi sparwil przykrosc ale wiem ze mnie kocha i ze jestem dla neigo ta jedyna...rzadko ma ochote na sex zawsze to ja starams ie go zadowiloc on mi sie nawet nie odwdzieczy tytm samymwiecznie tlumaczy ze jest zmeczony itd...ze go meczy praca...jest w nim tyle wad tyle rzeczy mi przeszkadza nawet w wygladzoie ale wiem ze to nie wszytsko..kocham i go mimo to....i wiem ze on mnie tez... ten drugi poznalam go przypadkiem..tak mi sie wydaje z jednej strony ze gdybym byla wtedy w pelni szczesliwa z moim chlopaiem to nie zdradzilabym go i nie angazpwala w ten drugi zwiazek..a wiec moj drugi facet"))- boze ale to brzmi....!!JEST calkiem inny nie obrazil i nie obrazilby mnie w zyciu!!w lozku jest mi z nim 1000razy lepiej..wiem tez ze mu strasznie na mnie zalezy i ze kocha ostatnio nawet powiedzial ze chcialby abym bytla kiedys jego zona i ze ma zamair mnie o reke poprosic!!przerazilam sie!!!! jest tez kochany itd...ale nie ma czegos co ma tamten i na odwrotnie wiem zupelnie co mam zrobic!!gubie sie juz w tym wszytskim w tym klamstwie!!!nie mogetak dalej zyc!!!co ja mam zrobicmoze byl ktos w poodbnej sytuacji!!????jak sobie pomysle ze ktoregos z nim mialabym wybrac i zapomnie co ktorym s z nich to!!wiem ze tak bede musiualka zrobic i bardzo bym chciala tylko nie potrafie bo nie wiem kogo mam wybracblagam napiszcie cos

Gość jesli chodzi
z samochodami jest tak przewaznie pisze sie ze sprzedajacy nie ponosi odpowiedzialnosci za wady ukryte :( nici wtedy z rekojmi...

Gość _xXx_xXx_
ale to jest Trabant r. 1984

Gość oczywiście podszywacz

Umowa kupna-sprzedaży zawsze powinna zawierać klauzurkę o tym że kupujący zna stan techniczny samochodu i nie ma żadnych zastrzeżeń i to wystarczy w umowie cywilno-prawnej a taką jest umowa kupna sprzedaży.Nabywca zawsze może oddać towar(w tym przypadku samochód)bez podania przyczyn w przeciągu siedmiu dni od daty zakupu.

Bo jeżeli samochód to koniecznie zanacz to w umowie co napisałam wcześniej,a resztę umowy możesz sporządzić standardowo.

Gość xyzzzz
nie ma czegoś takiego jak umowa "kupna-sprzadaży" i to od dobrych paru lat,jest tylko umowa kupna,albo umowa sprzedaży.

Gość tratatata111
xyzzzz,jest coś takiego i cały czas istnieje,umowy kupna -sprzedaży są sporządzane w dwóch lub więcej jednakowych egzemplarzach,dlatego pisze się umowa kupna-sprzedaży aby egzemplarze umowy były dokładnie jendno brzmiące.