Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość REVIARD

Piersi w ciąży !!!

Polecane posty

Gość REVIARD

Jestem w 8 miesiacu ciąży, a moje piersi ledwo urosły z małego A na duże A. Czy znacie jakieś sposoby, dietę aby one się jeszcze powiększyły? Miałam nadzieje, że naciesze się chociaż troszke większym biustem będąc w ciąży, ale widze że jednak nie! Martwie się też, czy będe miała pokarm dla mojego synka z tego powodu. Prosze o jakieś rady! Bardzo dziekuje!

Gość REVIARD
ślicznie dziękuje za odpowiedz! a czy zanim urodzi mi się synek jest jeszcze jakaś szansa abz moje piersi się powiększyły? Czy może teraz pić bawarke, co zrobić?

Myślę, że powinnaś nie przejmować się tym i zostawić bo to nie jest problem. Tym lepiej, że nie urosły, może jest większa szansa, że po karmieniu ni eopadną, że tak powiem. Biorąc na logikę bo tak ogólnie to nie znam się.

Gość też karmiąca
przestańcie popadać w paranoje,ciekawe czy faktycznie tak przestrzegacie diety podczas karmienia-zapytajcie swoich mam i babć co one kiedyś jadły

Gość Magda 26
Aktualnie karmię piersią i nie jem schabowego i bananów. Chetnie bym zjadła coś niezdrowego tłustego. W zasadzie to już ni wiem co jeść żeby było bezpieczne dla maluszka.

Gość **********
o co chodzi z tym rozgrzewaniem piersi?

Gość **********
a i co nalezy jesc podczas karmienia, aby nie zaszkodzic malemu?

do autorki topiku- takie powiekszone piersi nie zawsze sa zbawieniem dla kobiety...bardzo latwo robia sie na nich rozstepy! Chyba lepiej cieszyc sie malym ale pozbawionym tego defektu biustem:) a jesli chodzi o karmienie piersia, to slyszalam ze rozmiar piersi nie ma wiekszego znaczenia, kobiety z malym biustem maja czasem wiecej pokarmu niz te z duzym.

Gość Dziwwnne
Wiem, że bananów należy się wystrzegać, ale dlaczego rezygnować ze sc habowego?? Ja raz w tygodniu jem schabowego, a mój syn nie miewa kolek.

Gość Magda 26
Rogrzanie ma na celu żeby z piersi łatwiej wypływał pokarm. Najlepszy ciepły prysznic. A jeśli chodzi o diete -nie wiem ja staram sie przestrzegać. Napewno nic wzdymającego czyli kapusta i pochodne, groch, kalafior, brokuły, nic smażonego-koleciki odpadają. Czyli najlepiej mięsko gotowane w wodzie na parze albo poprosty duszone. Do picia woda najlepiej mineralna niegazowana, i jesli sok to jabłkowy. No i nic z surowych ważyw przynajmniej na początku. Bez ograniczeń mozna gotowaną marchewke i buraczki ****** szczerze to sama nie wiem juz . Chciałam coś wprowadzic nowego zjadłam jabłko i cały dzień nie zrobiłam bo mały miał takie kolki że z rąk mi nie schodził. Banan ten w moim wypadku odpada

Gość Magda 26
Dziwwne No to super że twoje dzieciątko nie ma kolki po schabowym. Ja wole nie próbować. Nie jem tłusto ciezkostrawnych potraw a mały i tak ma kolki niewiele ale ma:(

Gość Magda 26
Dziwwnne a ile twój synek ma?? Mój niecałe 3 miesiące

Gość **************
i tak przez caly okres karmienia trzeba uwazac na to co sie je i pije?

Gość Aga 27
kobiety najwiecej pokarmu mialam po tym jak z moim mężem uprawialismy seks tzw: na hiszpana on pocierał mnie swoim czlonkiem pomiedzy piersiami i pomogło tylko go troche pooblewałam mlekiem

Gość czarnula2332

Gość czarnula2332
podejrzewam ze jestem w ciazy piersi mnie bolom od spodu sutki dziwnie zsinialy pojawily sie tez zyly barzdzo widoczne w kolorze niebiezkim doradzcie i co o tym myslicie

Gość eweli
ja również mam taki problem i nie wiem czy wszystko jest ok i na dodatek te posiniałe sutki czasami się okropnioe marszczą! Chyba to normalne nie jest prosze o POMOC

Mi sie wydawało, że mi tez niewiele urosły, a dopiero jak skonczyłam karmic to zobaczyłam jak wszystkie ciazowe staniki wiszą na mnie. A piersi i mleko to pod sam koniec ciazy i najbardziej po porodzie sie powiekszyły. Piłam duzo po porodzie i jakos nawału nie miałam, a pokarm ładny. Głupia, a nawet bardzo głupia wydaje mi się rada, żeby mało pić, porod jest takim obciążeniem dla organizmu, ze płynow potrzebuje. A nawał to juz chyba jedna ma, druga nie.

Gość katie_pl
witam,prosze powiedzcie mi czy mozliwe sa zmiany na piersiach w pierwszych 4 tygodniach ciazy?

Gość myszun
jasne.. mi wlasnie w pierwszym miesiacu znacznie "spuchły" jakby to byly baloniki ktos je dodmuchal. byly pelne i mialy ladny ksztalt.. teraz jestem na poczatku 9-tego i sa prawie takie same jak przed ciaza.. martwie sie o pokarm.. bardzo bym chciala karmic mojego synka piersią :( ale z tego co czytałam to tak naprawde dopiero po porodzie zaczynają rosnąć wiec jestem dobrej myśli;) w ciazy powiekszaja sie te gruczoły montgomeryego czy jak to tam sie nazywało:P w kazdym razie sutki nie sa gładkie tylko maja wlasnie takie male "guzki" na okolo, nie wiem jak to opisać.. no i znacznie sie zwiekszaczesc przebrawiona na brazowo.. mi zajmuje prawie polowe piersi! ciezko mi je ulozyc w staniku zeby nie bylo tego widać:P

Gość moniśia26
mi urosły dopiero po porodzie .... karmiłam i jadłam dosłownie WSZYSTKO na początku tylko gotowanepotem wprowadzałam po kolei i było ok :)karmiłam 13mcy teraz cycki maleją :( znowu małe A :(