Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m*...

JAK SCHUDNĄĆ 17 KG DO WRZEŚNIA PRZY KARMIENIU PIERSIĄ?

Polecane posty

Gość m*...

Dziewczyny pomocy!!! We wrześniu mam ślub! Chcę zgubić wreszcie te zbędne ciążowe kilogramy. Niestety karmię piersią, więc o drastycznej diecie nie ma mowy, ale czy dam radę osiągnąć moją wymarzoną dietę do września? Dziś jest 2/07 czyli mam 2 miesiące. Proszę niech napisze do mnie ta osoba, której się udało schudnąć dużo w tak niewielkim czasie. Oczywiście będąc w podobnej sytuacji do mnie. Z góry dziękuję za pomoc i okazane wsparcie.

Gość inna mama
Ja schudłam 20kg w ciągu 6tyg. Jakos tak sie udało. Stosowałam dietę mamy karmiącej. Czyli: *zero tłustego,tylko chuda drobiowa wedlinka *na obiad małe porcje i tylko gotowane miesko *jadłam mało-bo nie miałm czas:( *zero słodyczy *zero kawy z mlekiem i lodów do tego :P:P:P hihihi Tak na serio,jadłam tak jak jedza cukrzycy.Czyli zero tłustego,zero słodkiego.Zdrowe odżywianie. I udało mi się bardzo szybko spaść z wagi:) Powodzenia. Tylko pij duzo wody mineralnej!!!!

\"zero tlustego\" to NIE JEST zdrowe odzywianie - tak mozna organizm doprowadzic tylko do ruiny - beda wypadac wlosy, skora zrobi sie brzydka, paznokcie beda lamliwe, bedziesz sie slabo czula. Nie oszukuj sie autorko - 17kg w 2 miesiace to niemozliwe, a na pewno bardzo niezdrowe. I takie drastyczne odchudzanie przy karmieniu piersia jest ZABRONIONE Nawet jesli zastosujesz diete i nie bedziesz jadla prawie nic to albo pokarm zaniknie, albo bedziesz tylko podtruwala dziecko - przy gwaltownym odchudzaniu organizm oczyszcza sie z toksyn, a te przenikaja do mleka matki... Masz 2 wyjscia - albo przestac karmic i przejsc na restrykcyjna diete kosztem swojego samopoczucia, zdrowia i wygladu (ziemista skora itd...) Albo: Odzywiac sie racjonalnie i pozwalac organizmowi chudnac we wlasnym tempie - jedz duzo warzyw i owocow, unikaj weglowodanow propstych (cukru, slodyczy, makaronow, macznych potraw itp) na rzecz salatek (koniecznie z dodatkiem tluszczu - choc minimalnie - on jest konieczny do przyswajania wielu witamin), chudego miesa, ryb, pelnoziarnistego pieczywa. I pij duzo wody, slaba herbate (np. z melisy czy np. Fito-mix na podtrzymanie laktacji). W trakcie karmienia piersia duzy wysilek fizyczny tez jest zabroniony (kwas mlekowy wytwarzany podczas intensywnego wysilku jest \"trucizna\", ktora rozwniez przenika do mleka). Ale mozesz jezdzic na rowerze, duzo spacerowac z dzieckiem. No i nie oszukuj sie - 17 kg to niemozliwe, ale rozsadnie zrzucisz choc wieksza czesc z tego...

Gość że nie wspomnę o tym
że samo karmienie malucha piersią wyciąga z ciebie tłuszczyk, dużo moich koleżanek chudło właśnie karmiąc piersią i odzywiając się racjonalnie - jak napisała poprzedniczka. Wiedz, że tłuszczyk wpływa na jakośs pokarmu, wiec kesli masz tłuste mleko, to możesz być pewna, że w końcu zgubisz nadmiar, może nie wszystko, ale większość zbędności

Ja jakoś schudnąć nie mogę. Jem normalnie, nie najadam się na maxa i nie jem smażonych rzeczy ani słodkiego i nic. karmię 9 mcy i schudnąć nie mogę. Jak pzrzestanę karmić to przejdę na dietę bo u mnie się to nie sprawdza.Nie ma na to reguły.

ciezarowka - proponuje zapisywac to co jesz... moze jednak wypelniasz dzinna dawke potrzebnych kalorii? a ile wazysz? Moze organizm wie, ze Twoja waga jest \"akurat\" i nie masz juz czego zrzucac?

A ile to jest dzienna dawka kalorii dla mamy karmiącej? Staram się nie napychać się jedzeniem. Jem drób i rzeczy bezpieczne tzn nie uczulające.Sama nie wiem czy jest sens zapisywać to co się je. Mama karmiąca powinna jeść częściej ale mniejsze porcje.

no wo wy ja schudlam 15 kg w ciagu 2 tygodni karmiac tylkopiersia(fakt ze maly jadl po 4 godziny nawet jednorazowo) wiec nie mowcie mi tu ze niemozliwe jest schudniecie karmiac piersia tymbardziej ze masz 2 meisiace jescze a i diety nie stosowalam bo jadlam wszystko od slodkiegopo smazone i jakos nic sie nei działo ani mi ani malemu wiec zycze ci powodzenia a napewno duzo kg zgubisz :)

jak najbardziej zgadzam sie z tym,ze nie mozna z diety wyeliminowac tłuszczów ponieważ wtedy takie witaminy jak A D E i K nie będą miały się w czym rozpuszczac i nie będą się wchłaniać.W codziennej diecie powinna być przynajmniej łyżka oleju (np. do sałatki). Może i takie szybkie chudnięcie jest mozliwe,ale na pewno nie bedzie ono obojętne dla organizmu i będzie miało swoje odzwierciedlenie albo w cerze,albo w wypadaniu włosów,łamaniu paznokci,a już na pewno w nadmiarze skóry,która po prostu będzie wisiała.

dziewczyny nie wiem jak wy to robicie, czesto czytam to co piszecie i niedowierzam ja karmie synka juz 7,5 miesiaca jem malo ale czesto, a do tej pory nie schudlam ani jednago kilograma, co prawda mialam cesarke. Co mam robic poradzcie mi? chodze duzo, nie wiem czy mam sie zapisac na silownie? czy to bezpieczne ale 5 razy basen co o tym myslicie? czekam na wasze odpowiedzi dzieki kinga

Gość m*..
Dzięki dziewczyny za wszystkie wypowiedzi. Ja na wadze schudłam już całkiem ładnie, ale nadal mam brzuch jakbym była w 5 miesiącu! Dlatego od poniedzialku postanowiłam zacząć ćwiczyć. Proszę o wsparcie bo ćwiczeń nie znoszę ! Jeszcze jedno pytanie: chcę wyeliminować chleb. Ale czym go zastąpić?

Gość kurcze przeciez
sama dieta nic nie da!NIGDY NIE DAJE:O jakies pozorne zgubienie wagi a cialo jak do dupy tak do dupy(tzn nie mowie o tobie ale generalizuje dziewczyny ktore sie odchudzaja tylko dieta)-musisz wprowadzic aktywnosc fizyczna. I prosze tylko bez smiesznych tekstow ze przy niemowlaku wam jej nie brakuje bo nie o takiej aktywnosci mowa!

Gość 11111111
chleb mozesz zastąpić pieczywem chrupkim ale jedna grahamka dziennie tez Ci nie zaszkodzi

Gość Olaaa aa a
od kiedy można na siłownię? Jestem co CC.

Chleb bialy zastap razowym,jak wzesniej dziewczyny pisaly nie mozna rezygnowac z tluszczy zwlaszcza ztych zdrowych,polecam olej ze slonecznika.Rob sobie po 100 brzuszkow rano i wieczorem.Ja urodzilam druga corcie 2 mies.temu,od tego czasu schudlam 13 kg.brzucha nie mam juz wogole.Jem poprostu zdrowo,i pije duzo wody min.,zero slodyczy za ktorymi zreszta nie przepadam....powodzenia!!!no i duzo ruchu!!

Pomylilam sie ztym olejem, mial byc z pestek winogron tloczony na zimno....jesli mialabys jakies pytania na temat diety to pisz, jestem konsultantka zdrowego zywienia i chetnie ci pomoge.

Pomylilam sie ztym olejem, mial byc z pestek winogron tloczony na zimno....jesli mialabys jakies pytania na temat diety to pisz, jestem konsultantka zdrowego zywienia i chetnie ci pomoge.Zapomnialam napuisac ze ja tez karmie wylacznie piersia.

Gość gość
przy karmieniu piersia schudlam 16kg w 2 miesiace