Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aloiram

spanie w łóżeczku

Polecane posty

Witajcie! Mam pytanie- od kiedy Wasze maluszki śpią same we własnych łóżeczkach? My pozwoliliśmy naszej córeczce spać z nami, potem polubiła spanie we wózku, ale do własnego łóżeczka ma jakąś awersję:-) Jak nauczyć ją spać w łóżeczku? pOZDRAWIAM

W łózczeku syne nigdy nie chciał spać (troszke to nasza wina bo często zabieraliśmy jego do siebie) .Jak pada i jesteśmy w domu to chce tylko wózku a tak non stop w takim dorosłym łózku (bez nas,z małą przytulanką) oczywiście łóżko jest tak ogrodzone że nie ma możliwości by z niego spadł kiedy np w nocy się obudzi

Gość Beta232
Ja od kiedy tylko wróciłam z małym ze szpitala kładłam go do łóżeczka. Do mojego łóżka go nie brałam, nie chciałam, żeby się przyzwyczaił. A do wózka wkładam go tylko podczas spacerów. Do spania w łóżeczku lepiej przyzwyczajać maleńswo już od pierwszych dni życia.

Od początku brałam córkę do naszego łóżka - teraz ma 1,5 roku jest jej obojętne gdzie śpi, więc bez problemu śpi w swoim łóżeczku - i w zasadzie wszędzie, gdzie ją spać położę ( w gościach np. ).

Witam! Moja córeczka właśnie skończyła pół roku. Generalnie śpi u siebie, ale że w nocy często je a ja nie mam siły karmić jej w fotelu, przyzwyczaiła się do spania z nami. Najbardziej lubi poranne zabawy :-) Za nic też nie chce sama zasypiać, musi być cyc albo noszenie na rękach. Postanowiłam definitywnie ją tego oduczyć, bo od września idzie do żłobka - tam raczej opiekunki nie mają czasu na usypianie każdego dziecka przez noszenie. Ale metoda \"wypłaczę się i zaśnie\" zupełnie do mnie nie przemawia! Dziś, gdy już prawie spała przy piersi zabrałam jej jedzenie, chwilkę ją ponosiłam, delikatnie odłożyłam do łóżeczka. Kręciła się, troszkę marudziła, przytulała do moich rąk i twarzy i po 10 minutach bez żadnej łezki zasnęła sama w łóżeczku! Do tej pory zdarzyło jej się to tylko 2x! Metoda jest podpatrzona u koleżanki, która dodatkowo puszczała do każdego usypiania tę samą muzykę. Po dwóch miesiącach wystarcza sama muzyka! Mam nadzieję, że u nas też się sprawdzi ;-) Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Gość savannah dry
Moj ma 8 miesiecy, spi sam w lozeczku odkad skonczyl jakiej 2 miesiace, nauczylam zasypiac go samemu, cwany obraca sie na ulubiony boczek i zasypia. Przed zasypianem jeszcze herbatke mu daje, ale nie ma noszenia czy bujania. Ale tego wszystkiego musialam go nauczyc, zajelo mi to dobrych pare miesiecy :)