Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdyby głupota umiała latać..

słyszeliście, że Giertych chce do każdej szkoły kupić 15 tomowy zbiór dzieł JPII

Polecane posty

za 19mln zł!!!!!!!! przeciez za takie pieniądze to moznaby dzieciom z biednych rodzin do obiadów dopłacać, zamiast kupowac ksiązki, któych i tak nikt nie będzie czytał...

Gość mam nadzieję że kiedyś
ministerm oświaty zostanie polonista i szkoły dostaną nowe słowniki ortograficzne

i to ma byc tanie państwo... ja rozumiem, ze w budżecie państwa te 19mln to mała suma, ale chyba głodne dzieci są ważniejsze niz encykliki papieża...

Gość wucekaczka
tego durnia to powinno się odstrzelic

Gość wucekaczka
słowniki ortograficzne , mapy , słowniki do języków obcych , encyklopedie - i to wszystko na cd - to powinno się znaleźć w szkołach , a nie jakieś dzieła jp2; co to do cholery - jakos koranu ani tory nie bedzie fundował; nie jesteśmy państwem wyznaniowym na razie

Dzieła Jana Pawla II są niezwykle wartosciowe. Jednak pomysl jest beznadziejny - to są po prostu dzieła za trudne - po prostu nie ten odbiorca. Czy pan Giertych je czytał?

pewnie w tym wydawnictwie, które dostarczy te ksiązki, jakiś znajomy pracuje...

A ja jestem za. Niech dziatwa sobie poczyta, jesli bedzie chcieć. Ale, skoro p. Giertych ma na to ochotę, to niech da ze swojej kieszeni, albo namówi jakoegoś sponsora (np. znajomego z Jasnej Góry, p. Kulczyka, he-he-he), żeby te 19 milionów wyłożył. Do kurwy nędzy, nienawidzę ludzi, którzy chcą ulepszać świat za cudze pieniądze. I tyczy się to tak samo dzieł Jana Pawła II jak i konieczności budowania stadionów.

jesli to plotka to zwracam honor, ale raczej przypuzczam, ze pan G. miał taki pomysł, ale po wszystkich krytykach się z niego wycofał, a teraz zciemnia , ze to plotka... taką plotkę w Fakcie to bym zrozumiał, ale nie w Wyborczej...

Powiedział, że chciałby, bo dzieła Papieża są wartościowe ale nie ma na to funduszy, a Wyborcza jak każda inna czasami oparta jest na plotkach i przypuszczeniach, a nie faktach. Co prawda i Giertych mógl się rozmyślić jak zobaczył reakcje.

ok, ale skąd w takim razie wzieli rewelacje od rzeczniczki ministerstwa, która te fakty potwierdziła?

Gość puro_
Roman szuka poklasku żerujac na polski katolicyzmie i milosci do JP II. wydaje mi się, że papiezo wolaby aby zamiast tych ksiazek kupic dzieciakom obiady.glodnym nie w glowie czytanie

Z tym pytaniem to już nie do mnie tylko do Rzeczniczki. Tak poza tym każdy wie, że tam jeden i drugi zawsze ma inną wersje. I zazwyczaj piersi nic nie wiedzą o słowach drugich i odwrotnie. Po prostu polska polityka :o

Ale On nie mówi, że się znajdą tylko, że powinny. Tak samo jak wiele innych książek ale nie ma na to funduszy. Ja tam bardziej ufam \"Wydarzeniom\" i osobistej wypowidzi Giertycha na ten temat. Gazeta ukazała się rano więc jest już nie do końca \"na czasie\".

Gość w gazecie nie raz już
nie pisali prawdy.

Gość do hyngerka
Giertych to lewica a nie prawica i tak samo Lepper!

Gość sorry do hungerka mialo byc

Gość no giertych jest bardzo
lewicowy conajmniej jak posłanka Senyszyn... :o