Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę tego utworu

Właśnie lecą Konstytucje Lecha Janerki i Sidneya Polaka na RMFie

Polecane posty

Gość nienawidzę tego utworu

:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O:-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PRZEPISY KULINARNE
Szarlotka Składniki 30 dag mąki, 10 dag masła lub margaryny, 10 dag cukru, żółtko, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kg jabłek (antonówek lub renet), 2 łyżki cukru pudru, sól Jak ważyć? Jak długo piec ciasta i w jakiej temperaturze? Sposób przyrządzania Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masło wyłożyć na mąkę, posiekać nożem, dodać szczyptę soli i cukier, wbić żółtko, dolać śmietanę. Wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na małe plasterki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z połowy ciasta zrobić placek, wyłożyć nim dno natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy; ulepić z ciasta wysoki brzeg. Nakłuć placek w kilku miejscach widelcem, wstawić do gorącego (200°C) piekarnika, lekko podpiec, ostudzić, nie wyjmując z formy. Rozłożyć na cieście pokrojone jabłka. Z pozostałego ciasta formować wałki grubości małego palca, ułożyć je na wierzchu w kratownicę, wstawić ciasto z powrotem do piekarnika i piec, aż się zrumieni. Gorące oprószyć cukrem pudrem, pokroić w trójkąty. Można podawać szarlotkę ciepłą. Przewozić w folii aluminiowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nienawidzę tego utworu
żeby pokazać jak bardzo nienawidzę tego utworu :-O Może akurat ktoś z RMF-u siedzi na Kafeterii :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×